Reklama

Reklama

Jarmark marnosti

  • Velká Británie Vanity Fair (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Becky Sharpová je dcera chudého malíře a sní o bohaté budoucnosti. Má všechno, co ji předurčuje ke šťastnému životu a úspěchu ve společnosti: mládí, krásu, atraktivitu, inteligenci, vtip i dostatečnou dávku drzosti. Chybí jí jen jedno - dobrý původ. Jenomže v Anglii počátku 19. století na něm záleží nejvíc. Becky se nechává najmout jako guvernantka do rodiny poněkud výstředního sira Pitta Crawleyho. Tam se seznámí s jeho mladším synem Rawdonem a spřátelí se s panovačnou tetou Mathildou. Po nějaké době si Rawdona tajně vezme. Ze začátku jsou plni optimismu, a ačkoliv je Rawdon vyděděn, žijí si na velmi vysoké úrovni. Její protiváhou je Amélie Sedleyová, pasivní a sentimentální dívka ze zámožné rodiny. Obě jsou ochotné udělat vše proto, aby se staly součástí nejvyšší společenské elity. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Doposud jsem si Thackerayho spojovala ve filmu jen s Barry Lyndonem, který je příliš Kubrick, než aby to byl Thackeray. Ale naštěstí Vanity Fair je mnohem častěji adaptovaný román a tato zatím poslední verze je velmi půvabná a inspirativní. Zatímco na počátku (1911) byla geniální zkratka ve 30. letech jedna sexy moderní verze s Myrnou Loy a druhá tradiční v Technicoloru s Miriam Hopkins, tato s okouzlující Reese Witherspoon vrací celý příběh do indických souvislostí a vypráví o všem milém i nemilém, co nebohou Becky Sharp potkalo. Ačkoli Becky by sama sebe nikdy neoznačila za nebohou, že ano. Tyto opulentní romány v empírové nádheře skutečně mohou jen získat, pokud je režíruje někdo tak kosmopolitní jako Mira Nair. Ano, ta Mira Nair, jejíž Bouřlivá svatba tolik znamenala pro obnovení zájmu o indický film a indickou kulturu na západě. Zkrátka, mohu jedině doporučit. A pokud si stále nejste jisti, klidně si dejte na čas, já čekala na své setkání s Vanity Fair celou dekádu a vyplatilo se. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mychael Danna: 1. She Walks In Beauty ,2. Exchange ,3. Becky And Amelia Leave School ,4. The Great Adventurer ,5. Becky Arrives At Queen's Crawley ,6. Andante ,7. No Lights After 11 ,8. Adagio ,9. I've Made Up My Mind ,10. Ride To London ,11. Becky And Rawdon Kiss ,12. Sir Pitt's Marriage Proposal ,13. I Owe You Nothing ,14. Piano For Amelia / Announcement Of Battle ,15. Time To Quit Brussels ,16. Waterloo Battlefield ,17. Amelia Refuses Dobbin / The Move To Mayfair ,18. Now Sleeps The Crimson Petal ,19. Steyne The Pasha ,20. El Salam ,21. The Virtue Betrayed ,22. Rawdon's End ,23. Dobbin Leaves Amelia ,24. Vanity's Conquerer ,25. Gori Re, ()

Reklama

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Mira Nair natočila velmi výpravný, exotický a energický pohled do života smetánky osmnáctého století.Ze začátku tu máme dobré tempo, sympatickou hrdinku a jemný humor.Jenže s přibývající pasáží se tempo drolí, děj se zaměřuje na dalších dvacet postav a ona humorná nadsázka je pryč.I tak ale "Jarmark" nabízí stravitelnou podívanou, hlavně v rámci žánru. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Mira Nair nám naservírovala anglickou smetánku počátku 19. století v modernějším stylu, decentně to okořenila indickou kýčovitostí (kterou mám ovšem rád), chuť dodalo něco málo filmových hvězd a hvězdiček a navrch jako třešnička na dortu se skvěla trošku vypočítavá, přesto milující a oddaná, Becky Sharp (Reese Whiterspoon). Vypadalo to dobře - a dobře je jak známo za tři. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Nazvala bych to spíš Jarmark zmaru. Ambiciozní čubka jde přes mrtvoly, aby se dostala na nejvyšší stupeň společnosti a nechává za sebou jen zkázu. Chladnokrevná Reese je tady skvělá a arogantní floutek Jonathan neméně. Mám ten film ráda. Chvílemi je sladký, chvílemi arogantně hořký a chvílemi velmi smutný. Nabitý skvělými herci a krásnou výpravou. Aneb jak strmý vzestup následuje ještě strmější pád. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (18)

  • Román byl už zfilmovaný šestkrát, z toho první 4 stejnojmenné filmy vznikly už v němém období kinematografie a další dva v letech 1932 a 1935. Ten z roku 1935 nese název Becky Sharp. Vznikly také tři různé TV minisérie. (imro)
  • Dříve než smlouvu na film podepsala indická režisérka Mira Nair, seděl na pomyslné režisérské stoličce Benjamin Ross, který natočil například pro HBO dokument o Orsonu Wellesovi RKO 281. (imro)
  • 23-milionové kostýmní drama vydělalo během úvodního víkendu (3.-5.9. 2004) 6,2 mil. dolarů. Vzhledem k počtu kinosálů, ve kterých se promítal (1051), to byl slušný výsledek. Ze severoamerického kontinentu potom odkráčel s celkovým ziskem 16,1 milionů. (imro)

Reklama

Reklama