Reklama

Reklama

Jarmark marnosti

  • Velká Británie Vanity Fair (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Becky Sharpová je dcera chudého malíře a sní o bohaté budoucnosti. Má všechno, co ji předurčuje ke šťastnému životu a úspěchu ve společnosti: mládí, krásu, atraktivitu, inteligenci, vtip i dostatečnou dávku drzosti. Chybí jí jen jedno - dobrý původ. Jenomže v Anglii počátku 19. století na něm záleží nejvíc. Becky se nechává najmout jako guvernantka do rodiny poněkud výstředního sira Pitta Crawleyho. Tam se seznámí s jeho mladším synem Rawdonem a spřátelí se s panovačnou tetou Mathildou. Po nějaké době si Rawdona tajně vezme. Ze začátku jsou plni optimismu, a ačkoliv je Rawdon vyděděn, žijí si na velmi vysoké úrovni. Její protiváhou je Amélie Sedleyová, pasivní a sentimentální dívka ze zámožné rodiny. Obě jsou ochotné udělat vše proto, aby se staly součástí nejvyšší společenské elity. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Sarpele 

všechny recenze uživatele

Zhruba do první poloviny má film spád, vtip, rytmus. Bohužel se s přibývajícími minutami stává rozvleklejší, útržkovitější a méně přehledný. Jakoby se najednou lekla, jak málo času zbývá do konce filmu a co všechno jí ještě zbývá natočit ;) Režisérčin indický původ se odráží jak ve vizuální, tak v hudební stránce filmu (obojí výborné), filmem prolínají indické motivy, stejně jako prolínaly britskou společností 18. a 19. století. Herci jsou, i ve vedlejších rolí, dobře obsazení a podávají adekvátní výkony. Jarmark marnosti je příjemnou podívanou, která ovšem žánru nic nového nepřináší, ani není jeho dokonalým reprezentantem. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Předchozím hodnotitelům připomínala hlavní hrdinka Barryho Lyndona, mě spíš jinou nezdolnou ženskou hrdinku - Scarlett O'Hara z Jihu proti Severu - obě se snaží urvat si ze života co nejvíc a vyškrabat se co nejvýš a občas tu jejich úpornou snahu holt odnesou lidi okolo nich. Jinak samozřejmě nádherná výprava uchvátí asi každého a díky ní je k unesení i ta šílená stopáž. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $23miliónovTržby USA $16,136,476Tržby Celosvetovo $19,463,185║ Reese Witherspoon tu pôsobí v tomto mierne rozvláčnom intrigánskom príbehu ako ozdoba. Prim tu hrajú aj ostatný známy herci, príbeh mohol byť o niečo strhujúcejší, lebo celý čas sa nesie v jednej úrovni, z malými oku lahodiacimi výkyvmi, kde zapôsobil hlavne Indický taneček. Občas tu príde aj na zábery kamery natáčajúcej doslova do prázdna, neviem či strihač bol nevšímavý prípadne kameraman rozladení alebo to tak infantilne chcela režisérka za každú cenu použiť do filmu. /60%/ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Typická kostýmna britská snímka, príliš sa nelišiaca od jej ďalších žánrových konkurentov. Krásne kostýmy, spoločenské intrigy, smotánka, pekná výprava a ďalšie otrepané témy takýchto historických filmov. Osobne nemám Reese príliš v láske, takže ma film asi vďaka nej nebavil tak, ako napríklad slávne adaptácie Jane Austenovej. Film som videl dvakrát a napriek tomu s z neho veľa nepamätám, takže si vyššie hodnotenie z mojej strany nezaslúži. ()

bogomira 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě červená knihovna jak když vyšije. Takže dámy, jděte do toho a chlapi ruce pryč :) Srovnání s výjimečnými filmy podle Austenové tohle dílo nesnese. Navíc mi přišlo dost legrační, že ve filmu uběhne tak asi třicet let, ale nikdo nezestárne. Jo, pár lidí umře, ale ti, co zůstanou, vůbec nestárnou. Dokonce ani Hoskinsův pes...Zvlášť sranda je to v nepoužitým konci, kdy Reese stojí vedle syna a vypadaj jak sourozenci :) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (18)

  • Reese Witherspoon byla po dobu celého natáčení těhotná. (zajda404)
  • Jarmark marnosti je první velká adaptace Thackerayho díla od Barry Lyndona (1975) Stanleyho Kubricka. (imro)
  • Becky dostane darem papouška Ara ararauna, údajně proto, že pochází z Indie. Arové ale žijí pouze v Jižní Americe. (Helena.Parou)

Reklama

Reklama