Reklama

Reklama

Jarmark marnosti

  • Velká Británie Vanity Fair (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Becky Sharpová je dcera chudého malíře a sní o bohaté budoucnosti. Má všechno, co ji předurčuje ke šťastnému životu a úspěchu ve společnosti: mládí, krásu, atraktivitu, inteligenci, vtip i dostatečnou dávku drzosti. Chybí jí jen jedno - dobrý původ. Jenomže v Anglii počátku 19. století na něm záleží nejvíc. Becky se nechává najmout jako guvernantka do rodiny poněkud výstředního sira Pitta Crawleyho. Tam se seznámí s jeho mladším synem Rawdonem a spřátelí se s panovačnou tetou Mathildou. Po nějaké době si Rawdona tajně vezme. Ze začátku jsou plni optimismu, a ačkoliv je Rawdon vyděděn, žijí si na velmi vysoké úrovni. Její protiváhou je Amélie Sedleyová, pasivní a sentimentální dívka ze zámožné rodiny. Obě jsou ochotné udělat vše proto, aby se staly součástí nejvyšší společenské elity. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Pohled na anglickou společnost 19. století, kdy záleželo na původu člověka a titulech. Takový pohled je sice víceméně zřetelný ve všech filmech o Anglii, zachycující nějaké 18./19. století, ale Jarmark marnosti bere téma s nadhledem a trochou toho vtipu. Zkrátka lehce stravitelná podívaná s příjemnou Reese Witherspoon. Není nač si stěžovat. ~(3,7)~ ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jsou tu skvělí herci, kteří mají co hrát. Výprava, kostýmy, kamera, vše je výborné. Dokonce i příběh se na začátku slibně rozjede. Jenže pak se začíná drolit. Možná je tu těch postav příliš. A většina jich je zajímavějších než hlavní hrdinka. Reese Witherspoon sice vypadá krásně, ale jako herečka toho předvádí méně, než ti ostatní kolem. Nevím, zda je to tím, že je ta role tak jednorozměrně napsaná, nebo to jsou hranice jejích schopností. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak nevim, ale prislo mi to, jako takovej zbytecnej film, kterej neurazi, ale ani nenadchne. Kam se hrabe na Barry Lyndona. Problem je, ze ma film desne dlouhou stopaz a celej film misto aby gradoval, tak jen tak pomalu plyne. Navic se tu vetsinou jen zvani a zadna akcnejsi scena se nekona. Nastesti tu jsou slusny herci, ne ze by hrali nejak skvele, toho sem si nevsim ani u jednoho, ale vetsina jsou docela sympataci a Reese tahle role skvele sedla. Ale stejne mi film prisel docela pohodovej a s peknou atmosferou a hudbou a moc jsem se nenudil, i kdyz tu samozrejme slaby chvile sou. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mychael Danna: 1. She Walks In Beauty ,2. Exchange ,3. Becky And Amelia Leave School ,4. The Great Adventurer ,5. Becky Arrives At Queen's Crawley ,6. Andante ,7. No Lights After 11 ,8. Adagio ,9. I've Made Up My Mind ,10. Ride To London ,11. Becky And Rawdon Kiss ,12. Sir Pitt's Marriage Proposal ,13. I Owe You Nothing ,14. Piano For Amelia / Announcement Of Battle ,15. Time To Quit Brussels ,16. Waterloo Battlefield ,17. Amelia Refuses Dobbin / The Move To Mayfair ,18. Now Sleeps The Crimson Petal ,19. Steyne The Pasha ,20. El Salam ,21. The Virtue Betrayed ,22. Rawdon's End ,23. Dobbin Leaves Amelia ,24. Vanity's Conquerer ,25. Gori Re, ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Mira Nair natočila velmi výpravný, exotický a energický pohled do života smetánky osmnáctého století.Ze začátku tu máme dobré tempo, sympatickou hrdinku a jemný humor.Jenže s přibývající pasáží se tempo drolí, děj se zaměřuje na dalších dvacet postav a ona humorná nadsázka je pryč.I tak ale "Jarmark" nabízí stravitelnou podívanou, hlavně v rámci žánru. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (18)

  • Autor literární předlohy William Makepeace Thackeray se narodil v Kalkatě v Indii, která se v jeho dílech často zmiňuje. (claudel)
  • Natáčení probíhalo po dobu 55 dní. (zajda404)
  • Román byl už zfilmovaný šestkrát, z toho první 4 stejnojmenné filmy vznikly už v němém období kinematografie a další dva v letech 1932 a 1935. Ten z roku 1935 nese název Becky Sharp. Vznikly také tři různé TV minisérie. (imro)

Reklama

Reklama