Reklama

Reklama

Jarmark marnosti

  • Velká Británie Vanity Fair (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Becky Sharpová je dcera chudého malíře a sní o bohaté budoucnosti. Má všechno, co ji předurčuje ke šťastnému životu a úspěchu ve společnosti: mládí, krásu, atraktivitu, inteligenci, vtip i dostatečnou dávku drzosti. Chybí jí jen jedno - dobrý původ. Jenomže v Anglii počátku 19. století na něm záleží nejvíc. Becky se nechává najmout jako guvernantka do rodiny poněkud výstředního sira Pitta Crawleyho. Tam se seznámí s jeho mladším synem Rawdonem a spřátelí se s panovačnou tetou Mathildou. Po nějaké době si Rawdona tajně vezme. Ze začátku jsou plni optimismu, a ačkoliv je Rawdon vyděděn, žijí si na velmi vysoké úrovni. Její protiváhou je Amélie Sedleyová, pasivní a sentimentální dívka ze zámožné rodiny. Obě jsou ochotné udělat vše proto, aby se staly součástí nejvyšší společenské elity. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Natahovaná indická romance s Ell Woodsovou v hlavní roli je slušná výplň sobotního odpoledne, ale nemůžete čekat žádnou áčkovou romantiku. Reese mohla jednoduše nahradit Keira Knightley a bylo by to možná i lepší. Nic proti Reese, mám jí v TOP 10 herečkách, ale na typ "historická žena, která byla zaprodána muži, kterého nemiluje" se mi nějak nehodí. Mychael Danna mohl více využít celkové atmosféry filmu. Děj mi přišel, jako nedodělaná Jane Austenová. Pokud si film pustíte, musím vám ale říct Dobrou noc ;-) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Normálně červenou knihovnu příliš nevyhledávám. Snad jen abych měl základní znalosti tohoto žánru, které bych případně mohl uplatnit při balení některých samic. Tenhle film jsem si nevybral já, ale právě jedna dáma - uživatelka, která film jinak nemohla sehnat. Když jsem si přečetl, že se jedná o červenou knihovnu z prostředí smetánky nebo-li horních deseti tisíc, řekl jsem si, inu nahlédni alespoň někdy mezi smetánku. Z toho náhledu na jejich život a priority jsem se málem poblil. Naštěstí nosej tak krásný a barevný vohozy, takže se na to dobře dívá. Vlastně v rámci žánru musím oné uživatelce poděkovat, protože jsem neviděl až tak špatnej film. Jenom nevím jestli se mě Reese Witherspoon líbila nebo nelíbila. Ono je to vlastně jedno v posteli se stejně může zhasnout. Když jsem si teď zpětně přečetl ty své komentátorské kecy říkám si, že je to úplná marnost, úplnej jarmark marnosti. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Rozhodne najlepšie na filme sú kostýmy a vlastne aj celá výprava. Tiež príbeh ma aj napriek tomu, že je tu pár uťahanejších, nudnejších miest, očaril a zanechal vo mne takú neurčitú, príjemnú spomienku. Neviem to presnejšie vysvetliť, film akoby vysielal takú zvláštnu, hrejivú auru, ktorá na mňa veľmi dobre zapôsobila. Myslím, že si tie červené čísla zaslúži. Je o chudobnej dievke, ktorá sa chce dostať do vyššej spoločnosti. Nemá však titul ani peniaze. Má však vytrvalosť, šarm a chytrosť. Bolo zábavné potom na konci sledovať ako sa to celé zvrtne. Bum-bác, a sme na začiatku :) Niekedy sú cesty osudu v živote tak kľukaté a nevyspytateľné, že aj nás samotných to riadne prekvapí. A niekedy príde šťastie práve vtedy, keď sa oň prestaneme snažiť. Proste príde samo. Pozitívny film, doslova. 75/100 ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Útraty jara v austenovských stáncích. Za rajské karty, které vynáší. Faustovské šálky rozpustného štěstí, na kolotoči bytí. Vír atrakcí obrací. Blátivé spodničky v blyštivý dekolt. Ten ve vlající suitu bohémy. Koktejlovou krmi fines sirény. Maškarní siluetu stínové múzy. Držitelku všech těch odletivších balónků se sny. V pomačkaném světě p(r)ózy, z odloupnutých pozlátek varietních. Madam Miláček. Neustále ve frontě na iluzi. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Nazvala bych to spíš Jarmark zmaru. Ambiciozní čubka jde přes mrtvoly, aby se dostala na nejvyšší stupeň společnosti a nechává za sebou jen zkázu. Chladnokrevná Reese je tady skvělá a arogantní floutek Jonathan neméně. Mám ten film ráda. Chvílemi je sladký, chvílemi arogantně hořký a chvílemi velmi smutný. Nabitý skvělými herci a krásnou výpravou. Aneb jak strmý vzestup následuje ještě strmější pád. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (18)

  • Kostymérka Beatrix Aruna Pasztor vyhrála za svojí práci Golden Satellite Award a režisérka Mira Nair byla nominována na Zlatého lva na Filmovém festivalu v Benátkách. (imro)
  • Reese Witherspoon byla po dobu celého natáčení těhotná. (zajda404)
  • Natasha Little, která ve filmu ztvárnila Lady Jane Sheepshanksovou, si zahrála už v TV minisérii Vanity Fair (1998), ale zde jí připadla úloha Becky Sharpové. (imro)

Reklama

Reklama