Reklama

Reklama

Život Davida Galea

  • USA The Life of David Gale (více)
Trailer

Obsahy(1)

David Gale (Kevin Spacey), muž pevných morálních zásad, sleduje všechna soudní rozhodnutí, ve kterých padne trest smrti. Je zásadně proti. Podivnou souhrou okolností je ale sám odsouzen za znásilnění a vraždu a v cele smrti čeká na popravu. Díky exkluzivnímu rozhovoru s reportérkou (Kate Winslet), tři dny před termínem, zveřejní svůj příběh a honba za pravdou začíná... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (459)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Alan Parker tak trochu ujel a jeho film by se dal nazvat paskvilem. Drama, které je z jistého úhlu pohledu jen politickou agitkou odpůrců trestu smrti, se až příliš často mění v napínavou kriminálku. Byť snímek jakž takž drží pohromadě, tenhle mišmaš několika žánrů mu moc neprospívá. Bohužel i když jde vyhradně o vážnou záležitost, divák se především v druhé polovině neubrání v některých momentech smíchu. Samotný konec je už kapitolou samou pro sebe, ale je pravda, že ta pointa není až tak průhledná, jak jsem se obávala. Parker se bohužel uchýlil k zpracování, ve kterém je až příliš nadbytečných záběrů a několik rušivých "specialitek", které tu vůbec nemusely být. Touha po originalitě se mu spíše vymstila, naštěstí tím úplně nezabil celkem zajímavý příběh. Pokud je něco na snímku absolutně dokonalé, je to Kevin Spacey - ztvárnil tu další ze svých pozoruhodných postav a opět nemůže být ani zmínka o tom, že by kopíroval sám sebe. Prostě další jeho exceletní a hlavně jedinečný výkon. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že systém trestu smrti je opravdu děravý..Předem jsem The Life Of David Gale mylně považovala za jedno z dalších soudních dramat na které rychle zapomenu (nečetla jsem námět). Po shlédnutí jsem si jistá, že to se určitě nestane. Dvojka Winslet+Spacey podala prvotřídní výkon. Přestože mi Kevin Spacey sympatický není, na jeho hereckých výkonech je cosi podmanivého až magického. A je úplně jedno, jestli je film drama, krimi anebo thrillerem (holt čecháčské škatulkování...), protože já celou dobu neodtrhla oči od obrazovky - a na tom, myslím, záleží. Konec mě naprosto dostal, přestože se později už dal předvídat. Můžete se čílit, že je to nepravděpodobné a absurdní, ale u filmu - u dobrého filmu - takové věci ráda promíjím. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Charles Randolph .. Opravdu výborný a zajímavý film! Alan Parker režíruje skutečně přesně a sedělo mi to stoprocentně. Žánrové přechody od dramatu ke kriminálce, zabalené do politického hávu kolem trestu smrti mi nikterak nevadily. Kevin Spacey je výborný jako vždy, taktéž Kate Winslet svoji menší roli přesvědčuje o tom že umí. Zato Laura Linney je doslova výtečná. Radost sledovat. Vše a všechny. Od poutavého začátku do překvapivého konce.. 85%. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Slušné drama o otázce, zda má být trest smrti nebo nemá. Každý nechť si odpoví sám. Po zhlédnutí filmů tohoto typu jste jednoznačně proti. Justiční omyly se prostě stávají a nevinní lidé pak umírají za hříchy druhých či z vůle jiných lidí. U snímku "Mrtvý muž přichází" máte na konci více smíšené pocity ohledně této otázky. V případě Davida Galea je třeba vyzdvihnout herecké výkony, hudbu, zpracování i samotný děj, leč je poměrně snadno předvídatelný. Všem lidem, kteří jsou proti trestu smrti, doporučuji nastudovat případ Čubirková, Horehronský rozparovač, vraždu bezdomovců Madunického a Pastoreka, řádění Jeneje v kostele, zabijačku Dubášové, Vietnamský masakr a další případy z cyklu Najväčšie kriminálné prípady Slovenska. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Výborné formou nehollywoodské drama, s chytrým nápadem i pointou balancující na hranici thrilleru a detektivky. Jedinym problémem je pro mě kevin spacy, ne že by hral špatně, právě naopak, ale díky obvyklým podezřelým a sedm pro mě už navždy zůstane ďábelským zločincem a od začátku jsme ho pedezíral, že vyjde najevo, že vyvraždil celý město, vězení a chystá se zabít i nebohou Kate a přitom je to všechno úplně o něčem jiném... ()

Galerie (103)

Zajímavosti (9)

  • Snímek byl natáčen v Texasu, USA. Například ve městě Huntsville, dále pak na půdě univerzity v texaském Houstonu a University of Texas v Austinu. Také se natáčelo v Metro Espresso Baru v Austinu, který se v současnosti jmenuje Kafe Medici. (Terva)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama