Reklama

Reklama

Odpadlík

(seriál)
USA, (1992–1997), 78 h 52 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Lorenzo Lamas, Branscombe Richmond, Kathleen Kinmont, Sandra Dee Robinson, Stephen J. Cannell, Larry Manetti, Geoffrey Blake, L.Q. Jones, Shauna Sand (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Bývalý policista Lorenzo Lamas se stane psancem. Přesto stále bojuje na straně práva a spravedlnosti... (TV Prima)

Recenze (385)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Další z akčních seriálů mého dětství (a nejen mého), který se nesmazatelně zapsal do mojí paměti, ... neohrožený bojovník silnic vyráží za nastolením spravedlnosti, hnán pomstou a odhodláním na svém Harley-Davidson. Parádní znělka. Lepší než Walker a přitroublá Kobra 11, ve svojí době 90. let měl Odpadlík to správné osobité kouzlo a i přes mizerný scénář a stále se dějově donekonečna omývající díly rád po dlouhé době podívám na Odpadlíka. Býval dobrým policistou, ale spáchal ten nejhorší hřích, protože svědčil proti zkorumpovaným kolegům. Snažili se ho zabít. Místo toho zabili ženu, kterou miloval. Obviněn z vraždy nyní projíždí krajinou. Psanec, který loví psance. Lovec lidí. Odpadlík. 60 % ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem snad všechny díly a nikdy jsem se nenudil. Asi jde o kravinu, ale alespoň o žánrovou. A jestli se chcete dozvědět vše podstatné o kultuře amerického Západu, Středozápadu, Jihozápadu či čehosi takového, představuje Odpadlík bezednou studnicí účesů, motorek, aut i dobových klišé. Velice se mi líbil ten velký, tlustý indián, Bobby Sixkiller myslím. Jeho málem gymnastické výkony tu byly brány úplně bez pochyb. Raději se na Odpadlíka už dívat nebudu, abych si ještě nezkazil dojem. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Obviněn z vraždy nyní projíždí krajinou." To bývaly časy, kdy vlasáč Vince alias Reno lovil zločince, policajti zase naháněli jeho a v každém druhé epizodě někdo odhalil jeho krutopřísně utajenou totožnost. Mě to tehdy celkem bavilo, něco jsem se s ním na tom Harleyi najezdil, ale pak mě začal bolet zadek z toho, jak je to pořád na jedno brdo a tak jsem sesedl. Nicméně naivní vzpomínky na vítr ve vlasech, které mě od té doby zbaběle opustily, ty mi zůstanou napořád. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ve své době vynikající akční seriál, který ničím nijak nevynikal. Co díl, to napínavé řešení zapeklitých případů a ještě přitom pátrání po komplotu a vrahovi milované. Bohužel, každým dílem ale kvalita klesala. Největší rána byla, když se zcela bez vysvětlení vytratila sestra Bobbyho Sixkillera Cheyenne Phillipsová. Nejdříve jako někam odjela a záhy už tam byla jiná. Bulvár ví, že představitelkou byla Lamasova životní partnerka Kathleen Kinmontová, se kterou se během natáčení rozešel a tak odešla i ze seriálu. Tvůrci to ale mohli alespoň nějak vysvětlit. I po letech se však dá na toto dílo, hlavně na první sérii, dívat a i spolu s vypravěčem si odříkávat pravidelný text o psanci, který loví psance. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Navždy v našich dětských srdcích - Lorenzo Lamas býval dobrým policistou, ale spáchal ten nejhorší hřích, protože svědčil proti zkorumpovaným kolegům. Snažili se ho zabít - místo toho zabili ženu, kterou miloval. Obviněn z vraždy nyní projíždí krajinou... psanec, který loví psance... lovec lidí - ODPADLÍK! ()

Galerie (78)

Zajímavosti (10)

  • Hlavného záporáka, Donalda "Dutcha" Dixona, si zahral autor a producent seriálu Stephen J. Cannell. (m.a.t.o.)
  • Černý Hummer H1 ,kterým v seriálu jezdí Bobby Sixkiller (Branscombe Richmond), patřil ve skutečnosti hlavnímu protagonistovi Lorenzu Lamasovi. (korbitch22)
  • Lorenzo Lamas (Reno Raines) a Kathleen Kinmont (Cheyenne Phillips) boli v rokoch 1989-1993 manželia. Rovnako bol ženatý s herečkou Shauna Sand (1996-2002). Tá stvárnila v piatich dieloch seriálu postavu menom Lake Bradshaw. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama