Reklama

Reklama

Odpadlík

(seriál)
USA, (1992–1997), 78 h 52 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Lorenzo Lamas, Branscombe Richmond, Kathleen Kinmont, Sandra Dee Robinson, Stephen J. Cannell, Larry Manetti, Geoffrey Blake, L.Q. Jones, Shauna Sand (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Bývalý policista Lorenzo Lamas se stane psancem. Přesto stále bojuje na straně práva a spravedlnosti... (TV Prima)

Recenze (385)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Jo, tenkrát to byl Reno Raines (Lorenzo Lamas) nebo Nick Slaughter (Rob Stewart) z Tropical Heat (1991-1993). Renegade znělka: „Býval dobrým policistou, ale spáchal ten nejhorší hřích, protože svědčil proti zkorumpovaným kolegům. Snažili se ho zabít, místo toho zabili ženu, kterou miloval. Obviněn z vraždy nyní projíždí krajinou. Psanec, který loví psance. Lovec lidí. Odpadlík.“ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Obviněn z vraždy nyní projíždí krajinou." To bývaly časy, kdy vlasáč Vince alias Reno lovil zločince, policajti zase naháněli jeho a v každém druhé epizodě někdo odhalil jeho krutopřísně utajenou totožnost. Mě to tehdy celkem bavilo, něco jsem se s ním na tom Harleyi najezdil, ale pak mě začal bolet zadek z toho, jak je to pořád na jedno brdo a tak jsem sesedl. Nicméně naivní vzpomínky na vítr ve vlasech, které mě od té doby zbaběle opustily, ty mi zůstanou napořád. ()

Reklama

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

No sledoval jsem to, sledoval, pravda... Nějak se to prostě dalo i když nic světoborného to nebylo, v té době nebyla ale zas na druhou stranu taková nabídka seriálů jako dnes. Co potom takový seriálový závislák jako já měl dělat? Dnes něco takového sledovat znovu by byla už naprostá ztráta času, v určité fázi mého života jsem to ale viděl jinak. Verdikt: 2 1/2* a 65 %. ()

maxxxim 

všechny recenze uživatele

Jednoznačná pätorka hviezdičiek, avšak iba za určitých podmienok, ktoré musia byť splnené súčasne, a síce slovenský dabing, dobrá zápletka rozumej do nelogického celku ústiaci sled iracionálnych skutočností a dobrá nálada v publiku, to je potom podívaná najväčšieho rangu. Z jedného nemenovaného dielu vyberám nasledovné slovné spojenia: "braček založ mu želiezka", opomenemeli, že uvedený zájeb zaznel v prostredí vyrysovaných harlejákov, nemôžeme inak ako súhlasiť s Jozefom Gregorom Tajovským, ktorý takto umne nadaboval hlavného hrdinu. Alebo iná: "kamoško už nie si môj najlepší kamoško, braček", myslite si, že takto sa oslovujú bábätka na pieskovisku pri ihraní sa v stavanie z piesku? Ale kdeže, takto sa prekárali vedúci pracovníci motorkárskych gangov. "Ty si opica a ten vedľa teba je somár" áno aj takto nežne vedia znieť dialógy v akčnej dráme. Zaujímalo by ma či dabéri vychádzali z Hattalovej Krátkej mluvnice slovenskej alebo čerpali inšpiráciu z Bernolákovej Grammatici Slavica, každopádne ale asi išli s vatou v ušiach, keď dabovali Lorenza a jeho true friendov na motorkách a iných vozítkach. A na záver už iba ako by napísal Johnko King v Gume bratislavskej "gumí guma a guma za gumou sa gumí". ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

"Býval dobrým policistou, ale spáchal ten nejhorší hřích, protože svědčil proti zkorumpovaným kolegům. Snažili se ho zabít. Místo toho zabili ženu, kterou miloval. Obviněn z vraždy nyní projíždí krajinou. Psanec, který loví psance. Lovec lidí. Odpadlík." Stojím si za tím, že tenhle průměrný až podprůměrný seriál měl snad tu nejlepší znělku a úvodní titulky. Dál už žádný klad nevidím, maximálně Renův chopper a Bobbyho Hummer. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (10)

  • Tento a předchozí film (1993) byly v některých případech uvedeny také jako samostatné epizody v seriálu Odpadlík (od r. 1992), a to jako 20., 21. a 22. díl druhé řady. (CANNIBAL)
  • Hlavného záporáka, Donalda "Dutcha" Dixona, si zahral autor a producent seriálu Stephen J. Cannell. (m.a.t.o.)
  • Motocykel, na ktorom jazdí Reno Raines, je Harley-Davidson 1340 Springer Softail z roku 1989. Jeho majiteľom je Lorenzo Lamas. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama