Reklama

Reklama

Euforie

(seriál)
  • USA Euphoria
Trailer
USA, (2019–2025), 25 h 15 min (Minutáž: 50–65 min)

Tvůrci:

Sam Levinson

Hrají:

Zendaya, Hunter Schafer, Austin Abrams, Sydney Sweeney, Jacob Elordi, Alexa Demie, Algee Smith, Barbie Ferreira, Lukas Gage, Maude Apatow, Angus Cloud (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Euforie, dramatický seriál o dospívání, vypráví příběh skupiny středoškoláků, kteří se snaží vyznat v lásce a přátelství ve světě drog, sexu, traumat a sociálních sítí. V čele hereckého obsazení stojí herečka a zpěvačka Zendaya. (HBO Europe)

Videa (7)

Trailer

Recenze (215)

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Kultové ambície, postavami a ich obsadením, vizuálom (tie kamerové orgie), surovým a naturálnym príbehom. Duchovne najlepší nástupca Skins, prístupom avšak dokonalo prispôsobený pre modernú cynickú internetovú dobu plnú duševnej nerovnováhy, neistoty, nerozvážnosti, osobných démonov, toxických vzťahov a neschopnosti čeliť problémom. Nečakal som, že sa ma to tak moc dotkne. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série se mi ještě celkem líbila, ale druhá už mě veskrze permanentně nebavila, místy až iritovala. Jednak mi tam silně vadila ta Zendaya, u které fakt nechápu zdroje její popularity, a jednak mi samotné téma seriálu přijde nesnesitelně fádní, jakkoli invenčně formálně je zpracováno. Soundtrack se mi ale líbí moc a stojí za samostatný poslech. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

No do haj*lu! To je geniální! Je mi vlastně dost jedno, zdali 2.série byla poslední a nebo bude něco dalšího, protože takový epický závěr v podobě divadelního vystoupení jsem nečekala! V posledních letech jsem neviděla podobný seriál - je tam střední škola, to jo, je tam neskutečně velká otevřenost úplně ve všem, je to hodně sprosté, je to barevné, je to svižné, je to různorodé, ale hlavně se postupně každý dílem dozvídáte příběh každé z hlavních postav - a těch tam není málo! ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem velmi na rozpacích, zda po dvou epizodách tomu dát ještě šanci. Hlavní hrdinka Zendaya dle mého skromného názoru příliš nevypadá a ani se nechová jako fetka. Na jejím herectví mě nepřipád nic zvláštního. Ostatní herci jako by utekli ze Stmívání nebo jiného týnejdž kůltovního snímku či seriálu, chcete-li. Chápu, že ledacos je možné v dnešním světě Kompjůtrů a přístupnosti, ostatně jsou to děti z JúEsEj, tak co by nebylo. Ale udělat 11 letého hocha drogovým dealerem je trochu moc. Zase se tu záměrně snaží šokovat! Ikdyž při troše představivosti uvěřím i této pohádce... když dneska vidím děti cikorek, kdo ví co z ních vyroste. Bejt to v Polsku, věřím tomu asi víc, když tam mají auto co rozváží drogy a distribuce probíhá i do škol... ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Euforie je fakt parádní seriál, který rozhodně není euforie, ale spíš deprese ... Než jsem do něj šel, myslel jsem si, že to bude spíš samoúčelnej výjev všelijakých svinstev, se kterými se dnes mládež (nejen v USA) může potýkat. No, ... výjev svinstev to je, nutno říct, že na seriál slušně odvázanej a hustej, ale není to samoúčelný. Je to fakt inteligentní seriál, kterej čerpá z reálnejch, veděcky, pedagogicky, sociologicky i jinak, dokazatelnejch jevů a skutečností. Postavy jsou sice stupidní, ale zase. je jim kolem 16 až 17ti let asi. Jsou to děcka, který jednaj tak, jak je jim vlastní. Má to parádní vizual a feeling, tak nějak připomínající mi třeba Argenta. Herecky fajn, často hodně intenzivní a odvážný. Škoda, že jsem na to musel koukat už čistej ... i když chuť byla, nechal jsem si zajít. ;-)) ()

Galerie (346)

Zajímavosti (30)

  • Do výčtu tvrdých drog objevujících se v seriálu patří tlumivé psychoaktivní substance, konkrétně oxykodon (lék proti bolesti), benzodiazepiny (léky na uklidnění), fentanyl (lék proti silné bolesti), heroin nebo přírodní analgetikum – morfin. Tyto všechny v příběhu postupně zneužívá hlavní postava Rue (Zendaya), příležitostně i společně s parťákem Elliotem (Dominic Fike). Dále se v epizodě Shook Ones Pt. II (2019) vyskytne i scéna, ve které Cassie (Sydney Sweeney) a Maddy (Alexa Demie) užijí stimulant „Molly“ neboli MDMA – druh extáze. (MatyTM)
  • Keď Nate (Jacob Elordi) prechádza v aute okolo Rue (Zendaya), zahlási repliku: "I'd do it for Rue!" a potom zdvihne do vzduchu tri prsty. Ide o narážku na film Hry o život (2012). (dwdb)
  • Tvůrce seriálu Sam Levinson se inspiroval vlastní drogovou závislostí když byl mladší, aby načrtnul příběh hlavní postavy Rue (Zendaya). (NiWi)

Související novinky

Třetí řada Euforie přece jen dorazí

Třetí řada Euforie přece jen dorazí

16.07.2024

Jen pár měsíců nazpět jste se u nás mohli dočíst, že plánovaná třetí řada veleúspěšné Euforie se zmítá v problémech a není zdaleka jisté, jestli se vůbec na druhou sérii bude nějak navazovat a příběh… (více)

Třetí řada Euforie má problémy

Třetí řada Euforie má problémy

26.03.2024

Loni v listopadu se na představení příštích projektů ze stáje HBO její představitelé holedbali tím, že třetí série úspěšné Euforie je v odklepnuta, v přípravách a na obrazovky chtivých náctiletých… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Reklama

Reklama