Reklama

Reklama

Věřte nevěřte

(seriál)
  • USA Beyond Belief: Fact or Fiction
Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Horor / Sci-Fi
USA, (1997–2023), 54 h 15 min (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Jonathan Frakes (průvodce), James Brolin (průvodce), Johnny Whitaker, Don LaFontaine, Joel Gretsch, Jewel Staite, Hector Elias, Emily Holmes, Frances Bay (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(58)

Vyzkoušejte si svůj úsudek! Uhádnete, které z pěti nabízených příběhů napsal scenárista a které přinesl sám život? Zahrajte si s námi neobyčejnou hru s tajuplnými příběhy... (oficiální text distributora)

Recenze (588)

Ony 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že jsem se v dětství hrozně bála po zhlédnutí té povídky o ženě, která se v zrcadle viděla jako zrůda. Jen si to představte: Kouknete se na sebe a místo svého xichtu, vidíte jiný (nemusí to být zrovna taková příšera). Ani ale nevím, jestli to byla pravda nebo fikce. Některé díly mě docela zaujaly. Jinak průměrná televizní zábava. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Seriál dětství a samozřejmě i teď výborný. Super Jonathan který svým vystupováním dokáže zpříjemnit celý seriál, bez pochyby super temné úvody seriálu a hlavně zajímavé díly pokaždé jsem jako většina hádal zda by to mohla být pravda nebo, někdy jsem byl šokován někdy zklamán neomrzí a škoda že toho není více. ()

Reklama

suicide 

všechny recenze uživatele

Jediné co jsem neměl rád bylo, že televize Prima věčně měnila vysílací časy, jinak ale těžko hledat, co vytknout. Jonathan Franks v podobě průvodce večerem byl tou kotvou, která diváka znovu zakotvila do reality. Neustálá zásoba hlášek typu: "Je to pravda, nebo si z vás děláme jenom dobrý den? byla vždy odlehčením mezi výborně zpracovanými hrůznými "povídkami", kde se scénariské opravdu vyřádili. Ač jsem seriál poprvé viděl již dávno, tak i při opakování mi kolikrát přejel mráz po zádech, takže Věřte nevěřte! to už je na vás. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Mám rád tajemno (esoterično), iracionální životní příběhy, fascinují mne odjakživa, i když některé z nich jsou tu kolikrát označeny jen nálepkou fikce, co není může jednou být. Oceňuji především snahu, vůbec s něčím takovým přijít, zkuste si to sami netolerantní remcalové:-)...Démonický moderátor Frakes byl jednoznačně nejlepší! ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Tehdy jsem ten seriál neskutečně žral a doslova hltal všechny příběhy. Bavilo mě hádat, bavil mě Frakes, ale postupem času se to stalo otravně stereotypní a nudné. I tak ale mají některé příběhy drsně našponovanou atmosféru. Jeden z mých nejoblíbenějších: http://www.youtube.com/watch?v=PbiWUyzc-Vo ()

Galerie (110)

Zajímavosti (16)

  • Na konci 3. příběhu („Trezor“) je vidět, že jedna žena z obchodu odchází a po chvíli přichází další žena, která zazvoní, a prodavač jí otevře dveře. Na konci pořadu, během krátkého ohlédnutí se za příběhy a rozluštění jejich pravdivosti, je ale ukázka z příběhu jiná. Obě ženy se míjí ve dveřích. (David7)
  • Ve většině epizod s Jonathanem Frakesem byl jeho pozdrav na konci epizody v českém dabingu překládán z anglického „I'm Jonathan Frakes,“ (česky doslovně „Já jsem Jonathan Frakes“) jako „Příště na shledanou.“ Až v posledních epizodách 4. řady, kdy se již nepočítalo s pokračováním, byl český dabing přeložen jako „Zdraví Jonathan Frakes,“ který byl tedy k původnímu znění mnohem blíže. (David7)
  • Řada příběhů je inspirována takzvanými městskými legendami (urban legends). (L_O_U_S)

Reklama

Reklama