Reklama

Reklama

Věřte nevěřte

(seriál)
  • USA Beyond Belief: Fact or Fiction
Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Horor / Sci-Fi
USA, (1997–2023), 54 h 15 min (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Jonathan Frakes (průvodce), James Brolin (průvodce), Johnny Whitaker, Don LaFontaine, Joel Gretsch, Jewel Staite, Hector Elias, Emily Holmes, Frances Bay (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(58)

Vyzkoušejte si svůj úsudek! Uhádnete, které z pěti nabízených příběhů napsal scenárista a které přinesl sám život? Zahrajte si s námi neobyčejnou hru s tajuplnými příběhy... (oficiální text distributora)

Recenze (588)

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Taktéž jedna z důležitých částí mého televizního dětství :) Dokonce si pamatuju nemálo nočních můr, tímto seriálem způsobených, ale stejně jsem se každou (tuším?) středu dívala zas. Jonathan Frakes byl ovšem bezkonkurenční, když ho vystřídal ten druhej maník už to nebylo ono. A byť by to pro mě teď už asi pozbylo ono strašidelné kouzlo, stejně musím hodnotit kladně :) ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Mám rád tajemno (esoterično), iracionální životní příběhy, fascinují mne odjakživa, i když některé z nich jsou tu kolikrát označeny jen nálepkou fikce, co není může jednou být. Oceňuji především snahu, vůbec s něčím takovým přijít, zkuste si to sami netolerantní remcalové:-)...Démonický moderátor Frakes byl jednoznačně nejlepší! ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

Seriál dětství a samozřejmě i teď výborný. Super Jonathan který svým vystupováním dokáže zpříjemnit celý seriál, bez pochyby super temné úvody seriálu a hlavně zajímavé díly pokaždé jsem jako většina hádal zda by to mohla být pravda nebo, někdy jsem byl šokován někdy zklamán neomrzí a škoda že toho není více. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Soubor průměrných "záhadných" povídek, ale je to docela zábava, i když při troše inteligence (a když přijdete na fígl, který scénaristi používají) se většinou dá uhodnout, který z příběhů je pravdivý a který ne. Nejlepší jsou ovšem první dvě minuty, kdy Jonathan Frakes ukazuje takový ty zblbující obrazce. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nejdřív si vás Frakes povodí nějakým optický klam způsobujícím udělátkem a nato naservíruje pět tajemných příběhů, o jejichž reálném podkladu se máte horečně dohadovat. Každý oglosuje nekompromisní hláškou stylu: „Byla ta jehla opravdu vraždící, či byl celý příběh jen spíchnut horkou jehlou našich scénáristů..?“ a na závěr zveřejní s úsměvem na rtu rozřešení, kterému ani sám nemůže věřit. Jak já ten seriál žral.. Bravo, komandére Rikere! ()

Galerie (110)

Zajímavosti (16)

  • Tato epizoda má jako jediná jinou podkresovou hudbu než všechny ostatní epizody. (David7)
  • Scenáristé často stavěli své příběhy přímo na novinových článcích. V seriálu se tak objevily také příběhy ze skutečných historických událostí, jako například předpověď potopení Titanicu nebo příběh z historické vzducholodi Hindenburg. (HappySmile)
  • Ve většině epizod s Jonathanem Frakesem byl jeho pozdrav na konci epizody v českém dabingu překládán z anglického „I'm Jonathan Frakes,“ (česky doslovně „Já jsem Jonathan Frakes“) jako „Příště na shledanou.“ Až v posledních epizodách 4. řady, kdy se již nepočítalo s pokračováním, byl český dabing přeložen jako „Zdraví Jonathan Frakes,“ který byl tedy k původnímu znění mnohem blíže. (David7)

Reklama

Reklama