Reklama

Reklama

Věřte nevěřte

(seriál)
  • USA Beyond Belief: Fact or Fiction
Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Horor / Sci-Fi
USA, (1997–2023), 54 h 15 min (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Jonathan Frakes (průvodce), James Brolin (průvodce), Johnny Whitaker, Don LaFontaine, Joel Gretsch, Jewel Staite, Hector Elias, Emily Holmes, Frances Bay (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(58)

Vyzkoušejte si svůj úsudek! Uhádnete, které z pěti nabízených příběhů napsal scenárista a které přinesl sám život? Zahrajte si s námi neobyčejnou hru s tajuplnými příběhy... (oficiální text distributora)

Recenze (590)

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Pokud jde o tento seriál, horko těžko se mi ho hodnotí. Ty povídky, co se měli „jakože“ stát, byli natočený pěkně a po umělecký stránce to beru. Tam se tvůrci perfektně vyřádili. Samozřejmě ty co se opravdu reálně stali, těch je jako šafránu. Nanejvýš tak třeba dva kamioňáci, co na stejným místě v rozmezí pěti let havarovali, a zachránili si mezi sebou život. Tomu bych mohl i uvěřit. Na druhou stranu ty fiktivní příběhy, byli často dost uhozený a do tohohle seriálu neměli být vůbec zařazený. Nejsem tak naivní, abych věřil na upíry, vlkodlaky, a super indiánskou kletbu. Nebo na ducha mrtvý ženský, co jen tak s chlapama flirtuje, děla dohazovačku, anebo láme srdce proutníkovi, to bylo už vážně trapný. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější čistě mysteriózní seriál. Mám ho rád už od dětství. Musím říct, že některé povídky jsou opravdu velmi strašidelné. Scenáristé se vyznamenali. Scenáristé, ne život. Nevěřím, že se z toho co nám Jonathan Frakes (popřípadě James Brolin) servíruje opravdu něco stálo. Stejně jako tomu nevěří ostatní. Ale já kvůli toho tenhle seriál nepotopím. 95% ()

Reklama

Ony 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že jsem se v dětství hrozně bála po zhlédnutí té povídky o ženě, která se v zrcadle viděla jako zrůda. Jen si to představte: Kouknete se na sebe a místo svého xichtu, vidíte jiný (nemusí to být zrovna taková příšera). Ani ale nevím, jestli to byla pravda nebo fikce. Některé díly mě docela zaujaly. Jinak průměrná televizní zábava. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Najmystickejší seriál, z ktorého mi vždy nabieha husia koža. Do jedného príbehu ( vzhruba 8 minút ) nasiaknu celú energiu strachu, kde ste radi, kedy máte čistý pohľad a nástup hudby či kameramanské klamanie tela považujete sa zrod mrazivej neistoty. Jonathan Frakes svojím úškrnom udáva desivé tempo najmrazivejšiemu seriálu a vôbec ma nezaujímajú reálne pseudoprepojenia so "skutočnými udalosťami". Podstatný je pre mňa divácky zážitok, aký som pociťoval už od detstva pri spomienkach na to... ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Všechny díly už mám dávno za sebou a svůj čas co jsem obětoval Jonathanu Frakesovi a Jamesovi Brolinovi, ani trochu nelituji. Velké dávky mrazení v mysteriózně/hororovým prvku, který má výbornou atmosféru. Závěr každého dílu zamrazí. Nejlepší díl: Děsivý komiks - Alfred Hitchcock útočí ze záhrobí ! ()

Galerie (110)

Zajímavosti (16)

  • K příběhu „Příšera ve skříni“ scenáristé až po dlouhých letech přiznali, že ve skutečnosti se tyranský bratr ze skříně dostal ven šachtou a schoval se u svého kamaráda, kde ho po pár dnech našli. [Zdroj: eurozpravy.cz] (Duoscop)
  • Stávalo se, že po vysílání volali do televize lidé, kteří tvrdili, že daný příběh, označený jako smyšlený, se jim skutečně stal. (Langy10)
  • Řada příběhů je inspirována takzvanými městskými legendami (urban legends). (L_O_U_S)

Reklama

Reklama