Reklama

Reklama

Věřte nevěřte

(seriál)
  • USA Beyond Belief: Fact or Fiction
Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Horor / Sci-Fi
USA, (1997–2023), 54 h 15 min (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Jonathan Frakes (průvodce), James Brolin (průvodce), Johnny Whitaker, Don LaFontaine, Joel Gretsch, Jewel Staite, Hector Elias, Emily Holmes, Frances Bay (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(58)

Vyzkoušejte si svůj úsudek! Uhádnete, které z pěti nabízených příběhů napsal scenárista a které přinesl sám život? Zahrajte si s námi neobyčejnou hru s tajuplnými příběhy... (oficiální text distributora)

Recenze (588)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Další kultovní záležitost stanice Fox - Ne, skutečně se nejedná o stanici Foxe Muldera, jakkoli se zde samozřejmě podobná veselá asociace přímo nabízí.. - která však v důsledku sází zejména na ten samotný hravý koncept projektu, kdy divák může hádat, kterou epizodku si snaživí scenáristé sami vymysleli a která vychází z příběhů skutečných, díky čemuž dokáží diváka udržet u obrazovek snáze, potažmo ho emocionálně napojují na samotný děj lépe, než se jim to často daří přímo prostřednictvím samotných kraťasů s velmi kolísavou kvalitou.. Takoví zámořští Lehmannovi Bakaláři s rádoby hitchcockovskou atmosférou a výbornými průvodci v podobě Jamese Brolina a Jonathana Frakese.. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem se u Věřte-nevěřte snažil uhodnout, který z tajemných příběhů se mohl stát a který si vymysleli scénáristé. Později už jsem toto dilema neřešil a tento zábavný mysteriózní seriál si užíval plnými doušky. Některé (ať už skutečné či smyšlené, o to nejde) epizody totiž byly opravdu skvělé, mrazivé, děsivé. Plus přidejme legendární znělku, dvojici elegantních moderátorů Jonathan Frakes/James Brolin a je o zábavu postaráno. Seriál mého dospívání, takže o hodnocení není nejmenších pochyb. Těžko se dá zapomenout na příběhy jako Pusinka, Děsivý komiks, Příšera ve skříni, Graffiti, Napoleonovo křeslo, Titan či Charlie. Chtěl bych Věřte-nevěřte někdy zase vidět. ()

Reklama

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Taktéž jedna z důležitých částí mého televizního dětství :) Dokonce si pamatuju nemálo nočních můr, tímto seriálem způsobených, ale stejně jsem se každou (tuším?) středu dívala zas. Jonathan Frakes byl ovšem bezkonkurenční, když ho vystřídal ten druhej maník už to nebylo ono. A byť by to pro mě teď už asi pozbylo ono strašidelné kouzlo, stejně musím hodnotit kladně :) ()

Arx 

všechny recenze uživatele

TV seriál, který je určitě zajímavý, ale občas mi připadá, že se až moc snaží být záhadný a cool hraje si na skutečně tajemný seriál.. Já mu to moc ale nežeru a myslim, že i ty skutečně zajímavé příběhy u kterých se zamýšlíte jsou jen do určité míry podle pravdy. Scénaristé se snaží aby to vše tajemně vyznělo. Navíc pokud shlédnete více dílů zjistíte, že pointa většiny příběhy je stále dokola. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nejdřív si vás Frakes povodí nějakým optický klam způsobujícím udělátkem a nato naservíruje pět tajemných příběhů, o jejichž reálném podkladu se máte horečně dohadovat. Každý oglosuje nekompromisní hláškou stylu: „Byla ta jehla opravdu vraždící, či byl celý příběh jen spíchnut horkou jehlou našich scénáristů..?“ a na závěr zveřejní s úsměvem na rtu rozřešení, kterému ani sám nemůže věřit. Jak já ten seriál žral.. Bravo, komandére Rikere! ()

Galerie (110)

Zajímavosti (16)

  • První sérii moderoval James Brolin, zbylé 3 pak Jonathan Frakes. (Borrtex)
  • Tato epizoda má jako jediná jinou podkresovou hudbu než všechny ostatní epizody. (David7)
  • Na konci 3. příběhu („Trezor“) je vidět, že jedna žena z obchodu odchází a po chvíli přichází další žena, která zazvoní, a prodavač jí otevře dveře. Na konci pořadu, během krátkého ohlédnutí se za příběhy a rozluštění jejich pravdivosti, je ale ukázka z příběhu jiná. Obě ženy se míjí ve dveřích. (David7)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno