Reklama

Reklama

Věřte nevěřte

(seriál)
  • USA Beyond Belief: Fact or Fiction
Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Horor / Sci-Fi
USA, (1997–2023), 54 h 15 min (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Jonathan Frakes (průvodce), James Brolin (průvodce), Johnny Whitaker, Don LaFontaine, Joel Gretsch, Jewel Staite, Hector Elias, Emily Holmes, Frances Bay (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(58)

Vyzkoušejte si svůj úsudek! Uhádnete, které z pěti nabízených příběhů napsal scenárista a které přinesl sám život? Zahrajte si s námi neobyčejnou hru s tajuplnými příběhy... (oficiální text distributora)

Recenze (588)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější čistě mysteriózní seriál. Mám ho rád už od dětství. Musím říct, že některé povídky jsou opravdu velmi strašidelné. Scenáristé se vyznamenali. Scenáristé, ne život. Nevěřím, že se z toho co nám Jonathan Frakes (popřípadě James Brolin) servíruje opravdu něco stálo. Stejně jako tomu nevěří ostatní. Ale já kvůli toho tenhle seriál nepotopím. 95% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi zajímavý seriál?..no spíše pořad...Vcelku originálně se zabývá příběhy, které se vymykají od normálu a snaží se je začlenit spolu s vymyšlenými a Vy poté musíte rozeznat co je pravda a co lež. Sice jsou některé příběhy opravdu dementní, ale u některých Vám zamrazí tak jako mě tenkrát...dneska se na to kouknu málo kdy...nejspíš to bude tím, že ty příběhy většinou už znám a stále se to opakuje. Pořad uvádí sympatický Jonathan Frakes, který svými 4dimenzionálními vtípky mě nikdy nenechá na pochybách o originálnosti tohoto seriálu. (73 %) ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Další kultovní záležitost stanice Fox - Ne, skutečně se nejedná o stanici Foxe Muldera, jakkoli se zde samozřejmě podobná veselá asociace přímo nabízí.. - která však v důsledku sází zejména na ten samotný hravý koncept projektu, kdy divák může hádat, kterou epizodku si snaživí scenáristé sami vymysleli a která vychází z příběhů skutečných, díky čemuž dokáží diváka udržet u obrazovek snáze, potažmo ho emocionálně napojují na samotný děj lépe, než se jim to často daří přímo prostřednictvím samotných kraťasů s velmi kolísavou kvalitou.. Takoví zámořští Lehmannovi Bakaláři s rádoby hitchcockovskou atmosférou a výbornými průvodci v podobě Jamese Brolina a Jonathana Frakese.. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Pro mě spolu s Akty X jeden z nejpovedenějších mysteriózních seriálů, který sází především na velké množství krátkých příhod, z nichž si každý vždy alespoň jednu vybere. Jako bonus se nám dostává možnost otestovat si své dedukční schopnosti při rozpoznávání pravdy od fikce. Bohužel ale šmrnc a kouzlo prvních epizod pro mě vyprchalo překvapivě rychle. Největší leknutí 3x07 poslední příhoda. 60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Kokoooos, to čo je? TOTO je kultové? Chápem, že ak na tom niekto v roku 1997 vyrastal, má pre to slabosť. Nostalgia je nostalgia. Ja sám som vyrastal na mnohých blbostiach a nedám na ne dopustiť, aj keď v kútiku duše si uvedomujem, že šlo o blbosti. Ale na tomto som nevyrastal a keď som to videl prvý raz ako dospelý chlap, fakt som sa nechytal. Ultra-nezáživná trištvrte hodina je plná krátkych mysterióznych "poviedok", ktoré sú mizerne nakrútené, napísané a zahraté, potom je tam moderátor v podaní mdlého Jonathana Frajesa, ktorého životnou rolou je Riker zo Star Trekov (nič proti, ako režisér hororového Star Treku: Prvého kontaktu podal Frakes výborný výkon) a ten mudruje o tom, že ktorý z daných neuveriteľných príbehov je inšpirovaný skutočnými udalosťami a ktorý je čisto fikciou scenáristov. No prisámvačku, to je teda rafinované! A na konci nám prezradí, čo je fikcia a čo pravda. Fakt straaašne zaujímavé. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (16)

  • Tato epizoda má jako jediná jinou podkresovou hudbu než všechny ostatní epizody. (David7)
  • Na konci 3. příběhu („Trezor“) je vidět, že jedna žena z obchodu odchází a po chvíli přichází další žena, která zazvoní, a prodavač jí otevře dveře. Na konci pořadu, během krátkého ohlédnutí se za příběhy a rozluštění jejich pravdivosti, je ale ukázka z příběhu jiná. Obě ženy se míjí ve dveřích. (David7)

Reklama

Reklama