Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chlapec Billy Chapman uvidí vraždu svojich rodičov Ellie a Jima zlodejom v obleku Santa Clausa. Billy svoju tragickú mladosť strávi v sirotinci uzavretý do seba, ale musí čeliť aj častému týraniu. Po odchode si nájde prácu v miestnej predajni, kde má za úlohu taktiež nosiť oblek Santa Clausa, čo v ňom prebudí silné spomienky na tú strašnú udalosť. Billy začne zabíjať... (LaciLC)

(více)

Recenze (119)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Billy bol v detstve svedkom brutálnej vraždy vlastných rodičov o ktorých prišiel pri vyčíňaní šialeného vraha v kostýme Santa Clausa. Cez túto traumu, ktorá ho po celý život prenasleduje sa nedokáže preniesť ani v sirotinci Svätej Márie. Keď jedného dňa nastúpi do nového zamestnania kde má v čase Vianoc nosiť oblečenie Santa Clausa, jeho vnútorná zlosť vychádza na povrch aby potrestala každého, kto zhrešil. Slasher a 80 roky k sebe patria rovnako ako na vianočnom stôl kapor so zemiakovým šalátom. Sledovanie "Silent Night - Deadly Night" som odkladal na dnešný deň v domnení, že Vianočná atmosféra v kombinácii s vôňou "štedráku" mi pripravia chvíle na ktoré len tak nezabudnem. Bohužiaľ, nestalo sa. Pravdou však ostáva, že napriek tomu, že nie som obľúbencom hororov z "p.n.l.", oproti remaku z 2012 má tento snímok, aspoň čo sa príbehu týka, jasne navrch. Inak sa jedná o bohapustý priemer s pár gore scénami a holými cicikami, bez ktorých sa slasher proste nemôže zaobísť - 55%. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Jo, tohle je přesně ten typ slasheru, který mám rád. Výtečná béčková atmosféra, 80. léta jsou vidět v každém záběru a o vraždy, krev a ženská ňadra není nouze. Vraždy jsou opravdu zajímavé a poměrně originální (uškrcení vánočními světýlky, napíchnutí na parohy). Nutno ovšem vidět v té nové UNCUT verzi. Nezapomenutelná je také scéna, kdy "Santa" dá hodné holčičce za odměnu zkrvavený řezák na krabice, kterým předtím zabíjel :) Krásně úchylný je tenhle film. Nebo jsem možná úchylný já, ale co, dobře jsem se bavil. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Zapomenutelný slasher hrající na psychologický základ, který zestárnul a připadá vám jako komický televizní film s větším počtem odhalených prsou. Brutalita není vzhledem k nízkému rozpočtu asi na dvě vyjímky typu obývák nebo sáňkování nic zvláštního - nic jako My Bloody Valentine se nekoná. Fatální chyba je nesejmutí vedoucí církevního sirotčince, kde nám scénář tradičně připomene církev jako zoufale neschopnou vychovávat děti. :-) ()

topi 

všechny recenze uživatele

Chudák Billy. V dětství je svědkem vraždy svých rodičů Santa Clausem, načež vyrůstá v sirotčinci, který řídí sadistická matka Superior, kterou je neustále trestán. Po dovršení osmnácti roků jde pracovat do obchodu a po pár měsících na Vánoce v převleku dělá Santa Clause on sám. No a při vzpomínkách na všechno špatné mu trochu hrábne v bedně, bere sekyru do rukou a začne trestat on...Příjemnej slasher s typicky hororovou hudbou, která k tomuto žánru pasuje jako prdel na hrnec. Remasterovaná uncut verze je požitek, kterou mi ale kazily záběry, které byly dříve vystříhány a do vyčištěného filmu potom opět navráceny v jejich mizerné podobě. Tohle byl hodně rušivý element, na druhou stranu si může divák udělat obrázek, o co všechno byl cenzurovaný střih ošizen. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Celú jazdu s Billym som si dosť vychutnával a napriek tomu, že išlo vraha, svojím spôsobom som ho kvôli jeho minulosti vedel aj ľutovať. Niečo podobného v starších hororoch nevidieť tak často. Jeho prístup k deťom ma navyše celkom potešil. Alebo inak povedané, darčeky dostanú len deti, ktoré celý rok poslúchali. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (6)

  • Když byl film uveden, naštvaní rodiče demonstrovali před kiny, kde byl film vysílán, a žádali hosty o podepsání petice, aby byl film z kin stažen. To se dva týdny od uvedení stalo. (aknamor)
  • Obchod, ve kterém Billy (Robert Brian Wilson) získal práci, se jmenuje Ira's Toys". Ira je křestní jméno jednoho z producentů. (aknamor)
  • Film se měl původně jmenovat Slayride, společnost Tri-Star ho však na poslední chvíli přejmenovala. (Mol)

Reklama

Reklama