Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kriminalisté objasňují krádež cenných předmětu v jednom zámku. Loupež se nezdařila, neboť zloděj (Jan Skopeček) je i s lupem nalezen mrtvý pod oknem, jímž do zámku vnikl. Nejde však o nešťastnou náhodu, ale o vraždu... Loupež a vraždu zorganizovala příslušnice šlechtického rodu (Květa Fialová), jemuž byl zámek po roce 1945 zestátněn, aby získala cenný obraz... Zdroj: Kniha Daniela Růžičky: Major Zeman – propaganda nebo krimi? (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (9)

  • Zemanova (Vladimír Brabec) dcera si čte před spaním knihu „Neználek ve Slunečním městě“. Děj se odehrává v roce 1959, ale kniha v Československu vyšla poprvé až v roce 1961. (OHNOTHIMAGEN)
  • Lano, po kterém šplhal Syřiště (Jan Skopeček), bylo přeříznuto hluboko pod okenním parapetem, vrah by tak hluboko nedosáhl a ani neměl důvod, když ho mohl uříznout schován v bezpečí pokoje. (sator)
  • Automobil, se kterým jezdí Tony Rosenbaum (Petr Haničinec), je Opel Admiral z roku 1964. Příběh se ale odehrává v roce 1959. (xisp)
  • V scéne, kde Petr Haničinec (Tony Rosenbaum) vchádza do obytného prívesu, vchádza do prívesu klasickej veľkosti, avšak v nasledujúcej scéne, už so Sylvou Turbovou (Soňa Hartmanová), sa zdá, že sú v obrovskej miestnosti, veľkej ako divadelná šatňa. (Gareth_Jones)

Reklama

Reklama