Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Yamakasi - parta sedmi lidí, kteří se baví tím, že lezou po domech. Čím výš, tím líp. Samozřejmě, že tato zábava není bez povšimnutí policie. Pak se ale stane problém: malý kluk Džamel má nemocné srdce a nemůže sportovat. Je však spolužáky vyhecován k tomu, aby po vzoru Yamakasi vylezl na strom. Dostane však záchvat, který mu poškodí srdce a je nutná transplantace. Převoz srdce stojí 400 tisíc. Yamakasi cítí určitou část viny a tak se rozhodnou peníze sehnat. A to jakýmkoliv způsobem, třeba i nelegálně. (Isherwood)

(více)

Recenze (84)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Toto je film pre nenáročných divákov, ktorí majú radi tvorbu EuropaCorp (nevyšla náhodou odtiaľ? Neviem) a v súčasnosti majú radi európske filmy Jasona Stathama. Yamakasi je vcelku originálny mainstreamový počin, ktorý som videl preto, že mi ho niekto napálil na dvd a inak by som sa samozrejme k nemu nijako nedopracoval. O nič by som neprišiel. Keď tak teraz čítam jeho obsah, bol som pri ňom duševne niekde inde. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nepotřebují výtahy, schody, či pozvání do bytu - vy zase k Sedmi smradům 21.století nepotřebujete mozek aneb jedna z dalších slabších chvilek Luca Bessona v tomto miléniu. Pitomým příběhem oplývající Urban Parkour naroubovaný na přistěhovaleckou agitku, kdy barevní jsou hodní hoši a bílí jsou ti hloupí a zlí, co jim hází klacky pod nohy. Některým bude ke štěstí ono samotné hopsání nepochybně stačit, ale jak by řekl Roger Murtaugh: „I´m too old for this shit!“ ()

Reklama

f1 

všechny recenze uživatele

Tohle tady ještě nebylo a to já ocením. Ještě navíc pohled na Paris ze strech. Co si budem povidat, ti kluci na sobě makají, a to se musí ocenit. Ještě k tomu jsou to Mirkové Dušínové, správňáci. Vidím, že tohle musím osvětlit. Jsou to Mirkové Dušínové, ale černoušci - proto jsou tak drsní, ale jsou čestní, ne??? Tak někdy u piva to proberem. Čauou. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

V případě tohoto filmu je třeba vědět na co se díváte. Předem varuji od stupidního a naivního děje. Není také od věci si uvědomit že je to francouzský film = dialogy tomu odpovídají (prostě takhle umí plkat ve filmech jen Francouzi). To vše je ale celkem druhořadé protože Yamakasi baví a je se na co dívat (scéna s dobrmany a obecně vykrádačky bytů jsou geniální). Takže za ty 4 hvězdy se opravdu nestydím. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Hodně mizerný film o celkem zajímavém fenoménu - parkouru (Le Parkour) čili typicky civilizačním městském sportu - lezení přes urbanistické překážky, v tomto případě po výškových budovách. Tenhle sport pochází z Francie, stejně jako zmiňovaný film. Jestli ovšem chlapci vynikající v umění pohybu a přemisťování se světu něco zajímavého dali, pak francouzští strýcové s kamerou si svůj vklad do globalizační pokladnice klidně mohli nechat. Možná tedy jestli vám je méně než patnáct, baví vás dívat se na to, jak nadupaní černoši vyskakují po zádech z balkónu ve třináctém patře či se spouští uvázaní za nohu výtahovou šachtou a všichni svorně velmi pateticky provozují cosi jako ,,charitu" na záchranu malého chlapce, pak budete z tohoto filmu nadšeni... Ve všech ostatních případech vám hrozí emoce na opačné straně emočního spektra... Pro ostatní zájemce o Le Parkour je tu Morelův Okrsek 13, kde městské překážky zdolává guru tohoto sportu David Belle. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Yamakasi je reálně existující skupinou, praktikující bojové umění "l'art du déplacement", mezi jejíž zakladatele patřili také David Belle a Sebastien Foucan. Oba však skupinu opustili. (Mafian)
  • Bývalý člen skupiny Yamakasi, její spoluzakladatel a vůdčí osobnost, David Belle, odsoudil film a označil ho za "prostituci jejich umění". (Mafian)

Reklama

Reklama