Reklama

Reklama

Crown Vic

  • USA Crown Vic
Trailer 1

Zkušený policista a jeho ambiciózní kolega, nováček v zácviku, vyjíždí na noční hlídku. Ještě netuší, že si následujících pár hodin do rozbřesku budou pamatovat až do konce svého života. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (96)

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Velice rád jsem si zavzpomínal na moji velkou srdcovku jménem Patrola a kdo je na tom stejně jako já, tak Crown vic je přesně pro něj, jelikož se veze v opravdu podobném stylu. Poctivý film se skvělou noční atmosférou a slušně odsýpajícím dějem. Postavy jsou vybrané skvěle, jeden hodný zelenáč a druhý temný polictista, co už si hodně zažil vytvořili skvělou dvojku a jejich dialogy o životě jsem žral se všim všudy. Oba herci jsou sympatičtí a hlavně Thomas Jane byl skvělý. Akorát škoda, že film postradá nějaké zajímavejší vyústění. Jinak slušná práce. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Už z traileru jsem vycítil, že ten film oplývá víc než slušným potenciálem. Thomas Jane v roli zkušeného policisty musí zaučovat nováčka během jeho první noční šichty na špinavých ulicích L.A. ? Většina lidí má pravdu, dost to svým obsahem připomíná Training Day a Patrolu, i přesto si ale Crown Vic dokázal uchovat svou tvář a trochu se od těchto snímků odlišit. Velice mě překvapuje, že režisér a současně scénárista si se svou prvotinou poradil tak nesmírně elegantně, ty dialogy v autě mezi dvěma hlavními postavami působily tak přirozeně, že místy na mě film dýchal skoro až dokumentárním pojetím. Ať už šlo o příhody ze života nebo rady staršího směřované mladšímu, vše mělo náboj. Thomas Jane po delší pauze přímo herecky zazářil, tak civilní výkon se cení. Kameru musím pochválit, a to samozřejmě nejenom za oblétávání a natáčení Fordu Crown Victoria z každého možného úhlu (ikdyž tyto záběry asi neomrzí, to si přiznejme). Akce se dostavila až ke konci filmu na pár chvilek, ale přímo zničehonic. Krásně zakončený příběh, kdy si divák musí položit otázku, jestli tato nezáviděnihodná práce vůbec něco dokáže vyřešit permanentně. Za mě docela žánrový klenot. Za mě dávám 83 % ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"THERE IS THE WORLD INSIDE THIS SQUAD CAR AND THERE'S EVERYTHING ELSE OUTSIDE OF IT." ------------------ Kto niekedy čakal dôstojného duchovného nástupcu Training Day či Patroly (a nie len nejaký obyčajný povrchný film o polišoch a banditoch), práve sa dočkal a práve ho dostal. Psychológia postáv tu hrá veľkú rolu, na nej sa aj stavia, nedosahuje však úrovne vyššie spomenutých klasík, hoci priestor ísť do hĺbky bol. Atmosféra jednej temnej noci v špinavom Meste anjelov fungovala, zásluhu si berie mimo iného aj hudba. Ak Crown Vic videl David Ayer, rozhodne bol nadšený, jasal a možno aj slintal. Ja som tiež. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Objektivně na čtyři hvězdičky. Tu pátou přihazuju za skvělýho Thomase Janea v roli životem otřískanýho pouličního poldy, kterej si na ulici i po těch letech zachoval zdravej rozum. Jinak film nemá žádnej souvislej děj a jde jen o sérii nočních epizod, který v drsných ulicích v LA zažívá zaučující se policejní zelenáč. Je tu sice pár dějových linek, který se na konci vyřeší, jako hledání malý holky, nebo bankovní lupiči na útěku, ale ty v příběhu nijak nedominujou. Celkově překvapivě slušná práce, kterou bych od režiséra Souzy při pohledu na jeho filmografii fakt nečekal. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

A ja ze si pozriem Patrolu 2012 akurat s Tomasom Jnae -om. Aono vcelku jo, i ked Jane /Deep Blue Sea 1999/ nie je Gylenhaal, ze jo a nevie hrat. Herec je to ale masivny a nakecal toho hodne. Obycajne dialogy vo filmoch naprosto prevladaju, to dodrzuje aj tento film, David Krumholtz je len do poctu pri Jane -ovi : 75 % ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 26. dubna 2019 na filmovém festivalu Tribeca v New Yorku. (BMW12)
  • Název filmu je odvozen od názvu policejního vozu Ford Crown Victoria, který byl používán v různých verzích od roku 1992 do roku 2011 ve Spojených státech, Kanadě a Saudské Arábii. (MATADOR)
  • Napriek tomu, že sa celý dej filmu odohráva v kalifornskom Los Angeles, tak jeho natáčanie prebiehalo v meste Buffalo. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama