Reklama

Reklama

Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod

  • Česko Řada nešťastných příhod (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Poté, co tři mladí sourozenci Baudelairovi následkem požáru jejich sídla osiří, jsou odvezeni ke svému vzdálenému příbuznému hraběti Olafovi (Jim Carrey). Olaf je však krutý a lstivý muž, který usiluje pouze o dědictví, jež má získat nejstarší Violet (Emily Browningová). Děti utečou a najdou útočiště u svérázného strýce Montyho (Billy Connolly) a následně u své úzkostlivé tety Josephine (Meryl Streep), ale Olaf je jim stále v patách. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (640)

misterz 

všechny recenze uživatele

Dejová linka síce mohla byť o niečo pestrejšia, no užil som si aspoň tú vizuálnu nádheru prostredia. Z tohto pohľadu ide o fantasy ako sa patrí - dostatočne zaujímavé, dostatočne lákavé. Šikovne sa tu medzi sebou miesia rôzne prvky - napr. výdobytky súčasnej techniky a ich napojenie na historické prostredie, čo pôsobilo zaujímavým dojmom, ktorý často skĺzaval až do akejsi dekadencie. K tomuto dojmu samozrejme pomohla i výborne farebne zladená kamera, ktorá celú tú čudesnú krajinu kde sa postavičky pohybovali výborne dotvorila. Herecké osadenstvo bolo tiež sympatické - Jim Carrey pôsobil vo svojej negatívnej postave, ostatne tak ako zvyčajne, roztomilo chaoticky a humorne, a deti sa tiež celkom posnažili, hlavne malá E. Browning bola herecky zaujímavá. Len škoda, že ma snímok nechal pomerne chladným, a to i napriek tomu, že to začínalo tak smutne a končilo tak príjemne pozitívne. To je asi tým slabším príbehom medzi tým. No i tak spokojnosť, slabší nadpriemer. 70/100 ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Neuposlechli jste VAROVÁNÍ? TAK VĚZTE, ŽE...Sourozenci Baudelairovi (květy zla?:) mají smůlu větší než Mexico City s aglomerací.... Matka i otec v pánu, z domu nezbylo nic, do svého zlotřilého chřtánu, vábí je hororový strýc. Karlík byl mléčná čokoláda, tahle je tmavá jako noc, pokusy o vraždu,násilí a zrada, je pozdě volat o pomoc... Jim Carrey v černohumorné kreaci monstra,které si klade za cíl spáchat všechny trestné činy v trestním zákoníku snad s výjimkou pojišťovacího podvodu a porušování autorských práv. Herodes, Jack Rozparovač a Harpagon v jednom gumovém těle. Sirotčí legii ve složení Violet Moudrá, Klaus Vizionář a Sunny Chrupavka neustále visí život na tenoulinkém vlásku, na srázu, na kolejích...a čekají je temné časy, vskutku temné časy...9/10....za dokonalý voicover Juda Lawa. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nu, asi nebylo nejšťastnější spojit první 3 díly třináctidílné série do jednoho filmu. Na druhou stranu, jeden knižní díl je na celovečerní film opravdu nedostačující. Jako vášnivý čtenář literární předlohy jsem si film nakonec pěkně užil. A mně jindy ne zcela sympatický J.Carrey odvedl slušnou práci...Jsem zvědav, jestli dojde i na Zákeřnou nemocnici, Ponurou sluj nebo Masožravý lunapark, páč tím se nám nejspíš filmová podoba úplně vymaní z ranku - pro dětského diváka... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Wau, naprosto kouzelná pohádka, která mě naplno vtáhla do děje již po pěti minutách. Nemohl jsem uvěřit, s jakým citem své dílo, pro mě neznámý režisér, Brad Silberling, podal a o to víc jsem byl ohromen. Vypravěčský styl tomu sedl perfektně. Absolutně jsem nevěděl do čeho jdu a proč jsem si film vytipoval, pustil jej, koukám na nějaké broučky...proboha, co jsem si to pustil? Jenže pak už to jede. Jima Carreyho bych díky famóznímu make-upu jen těžko dle vzhledu poznal, jenže jakmile začal předvádět své typické grimasy, byl jsem doma. Ihned jsem věděl, na čem tento film stojí. Takto perfektní výkon a pro něj více než typický způsob všemožných pohybových výstřelků mě absolutně dostal a právě v tomto filmu si zřejmě sáhl na úplnou špici svého komediálního talentu...a k tomu všemu umí být zároveň velmi děsivý záporák. Prostě krása PS : A ta Sunny? Všichni tři děti jsou na ty role perfektní (Klaus by byl v té době perfektní Škyták v hrané podobě), ale tak roztomilé batole už jsem dlouho neviděl...95% ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Hlaným plusom filmu je jednoznačne jeho výtvarna stránka. Štylizované viktoriánske kulisy ako keby z oka vypadli z románov od E.A.Poea (ktorému je vo filme zdaný aj hold - menom postavy bankára) alebo Julesa Verna. Lemony snicket je obrazovou poetikou veľmi blízky "burtonovským" bizarným svetom s početnými intertextuálnymi narážkami na iné diela (napr. nástup strýka Olafa na scénu je krásnym holdom Browningovmu Draculovi, resp. jeho predstaviteľovi Belu Lugosimu, a rovnako sa dočkáme odkazu aj na ďalšieho skvelého herca nemej éry - Lona Chaneyho), lenže žiaľ bez "burtonovho" zmyslu tieto krásne príbehy aj pútavo rozprávať. Ako celok film nedrží pokope a rozpadá sa na epizódky, z ktorých niektoré sú veľmi vydarené, niektoré menej. Zbytočnú rozdrobenosť paradoxne podtrhuje aj výborný Jim Carrey, keď častokrát kradne celé scény pre seba. Z týchto sekvenciií je potom cítiť, že vo filme nie sú preto, aby podporili a pohli ďalej príbehom, ale naopak, dejové odbočky tu slúžia čisto iba pre Carreyho "one-man-show" kreáciu. Výsledkom je film, ktorý vás dokáže zabaviť v detailoch, ale celkovo mu chýba vnútorna iskra. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (22)

  • Ve scéně na přejezdu pan Poe (Timothy Spall) nacpe zavazadla dětí do zadního kufru auta. Jenže tam má Tatra 603 motor. (brok1)
  • Autor predlohy Daniel Handler mal jasnú predstavu, kto by mal Olafa hrať: “Boris Karloff by bol skvelý. Bohužiaľ, už je tridsaťpäť rokov po smrti.“ Rola tak pripadla Jimovi Carreymu, ktorý sa vraj už dlho so žiadnou tak nestotožnil. (genetique)
  • Ve filmu je hrabě Olaf (Jim Carrey) vykreslený jako hamižný příbuzný sirotků Baudelaireových (Emily Browning, Liam Aiken, Kara Hoffman/Shelby Hoffman) a snaží se násilím a intrikami zmocnit jeho majetku. V knihách je ale zmíněno, že k nenávisti vůči rodu Baudelairů má i osobní důvod. On sám je také sirotkem, a to díky vražednému spiknutí, do kterého mohli být zapleteni rodiče tří hlavních dětských hrdinů. (Nick321)

Související novinky

Lemony Snicket se vrací

Lemony Snicket se vrací

05.09.2015

Populární fantasy Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod se bohužel nikdy nedočkala pokračování. Tržby nebyly tak velké, aby pro studio Paramount dávalo finančně smysl, fanoušci hraběte Olafa ale… (více)

Neeson s bílou parukou a plnovousem

Neeson s bílou parukou a plnovousem

05.12.2010

Znamená to, že si zahraje Santa Clause? Ne, Slobodana Miloševiče. Přesněji řečeno fiktivní postavu, která bude osudy bývalého srbského prezidenta inspirovaná. V temném dramatu An Ordinary Man Liam… (více)

Zemeckis, Carrey a duch Vánoc

Zemeckis, Carrey a duch Vánoc

09.07.2007

Filmová veřejnost začíná být ze Zemeckisova Beowulfa pěkně nervózní. Digitálně animovaná adaptace staroanglické poémy, v níž podobně jako Tom Hanks v Polárním expresu ožijí díky technologii motion… (více)

Reklama

Reklama