Reklama

Reklama

Proroctví z temnot

  • USA The Mothman Prophecies (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Klein (Richard Gere) je spokojený a úspěšný washingtonský novinář. S milující manželkou právě zakoupili nový dům, ale při návratu se stane nevysvětlitelná nehoda. Poslední slova Johnovy ženy Mary „Viděl jsi to také?“ zanechávají na jazyku palčivé otázky. Co vlastně způsobilo její smrt? Jedinou stopou v nemocničním pokoji zůstávají kresby podobné nočním motýlům... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (445)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

To jsou věci, Edwarde. Pretty Woman tě připravila o přetlak v kalhotách a zůstatek na účtu, Pretty Mothman zase o duševní a nakonec málem i fyzické zdraví.. Velmi kvalitní technické zpracování (nervní střih, plíživá kamera, znepokojení navozující hrátky se světlem i zvuky) si zasloužilo mnohem lepší scénář, ale když máte ATMOSFÉRU jak bič, ledasco odpustíte.. Apropo, před půlnocí jsem viděl souseda odnaproti, jak zajíždí autem do garáže a než jsem si uvědomil, že ty dvě červené oči jsou zadní světla, stala se výměna spodního dílu pyžama neodvratnou.. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack tomandandy: 1. "Half Light" (single) - Low with tomandandy ,2. "Wake Up #37" - King Black Acid ,3. "Haunted" - King Black Acid ,4. "One and Only" - King Black Acid ,5. "Collage" - Glen Branca ,6. "Great Spaces" - King Black Acid ,7. "Rolling Under" - King Black Acid ,8. "Half Life" - King Black Acid ,9. "Soul Systems Burn" - King Black Acid ,10. "Half Light" (tail credit) - Low with tomandandy ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Nemám rád takové ty duchařiny a la VĚŘTE NEVĚŘTE, kdy někdo přijde někam, kde nikdy nebyl a všichni ho tam znají nebo když mu zatelefonuje někdo, kdo je tou dobou už pár hodin nebo let mrtvý. A už vůbec nemám rád romantické duchařiny jako Spielbergovo NAVŽDY. DUCH je vzácná výjimka, která potvrzuje pravidlo, že je to (sub)žánr na hovno. A taky nemám rád Richarda Gere. Je toho hodně co nemám rád a v tomhle filmu je to všechno. Ale kupodivu to není špatné. Ano, několikrát jsem vyprsknul smíchy a jindy znechuceně hluboce vzdechl, ale poznenáhlu obojího začalo ubývat a film mě vtáhl, díky atmosféře, hudbě, množícím se zhusta mrazivým scénám, příjemnému obsazení i výkonům a finále, které jako by vypadlo z áčkového katastrofického filmu. Mé nepříliš vysoké hodnocení (70%) je výsledkem dilematu s mými částečně oprávněnými předsudky vůči tomuto filmu, zmíněnými v úvodu. Příjemné překvapení. ()

Rover 

všechny recenze uživatele

V prvé řadě je Geer opravdu velmi nesympatický herec. Příběh měl být podle skutečné události, ale kolik z té události se skutečně promýtlo do filmu? Radši o tom nechci moc spekulovat. Děj byl hrozně zkratkovitej, jednou vidíme jak Geer potká policistku a pomalu další scéna je, jak jsou spolu v bytě a baví se spolu o nejzásadnějších věcech svýho života... dost divný a hlavně do očí bijící a nepřesvědčivý, to mi vadí. Navíc nemám rád laciné vtípky s kamerou ve stylu zaostřím na něco, rozostřím to, opět zaostřím a vidím jiný předmět. Kdyby to bylo jednou dvakrát, ale ono ne, museli to nacpat do každýho třetího záběru. HUDBA: tomandandy - ještě v první čtvrtině jsem ji hodlal považovat za jeden z největších kladů filmu, byla totiž výrazná, zajímavá a lehce rušivá, to se mi líbí. Pak ale hudební doprovod sklouzl do klišoidních "jeden prst na klávesnici každých 30 sekund" blbostí, na který už jsem trošku alrgickej. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

INCLUDING SPOILERS: Je večer 26. 5. 2010, já si jdu pustit film Proroctví z temnot a nemám páru, o čem to je (ale když je někde napsané mysteriozní/thriller, tak to beru automaticky), mám otevřené okno, prší. Oknem do pokoje vlétne můra, naráží o zdi, sundám papuči a mlask, po můře zbyl otisk na parapetu. Pak pustím film a ejhle - můra se mi rozhodla posmtít a reinkarnovala se do Ingrid Colda... Proroctví z temnot není špatný film, ubral bych možná sem tam na stopáži, ale jako atmosférické drama to funguje. Ztráta ženy, podivné úkazy, které nabírají na intenzitě a film se stává každou vteřinou větším psychem. Ale nejde o podivnou bytost jako takovou, ta má úlohu nižšího levelu, jde o nás, o lidi, my jsme ti důležití. Skoro jsem čekal, že se na konci objeví zrůda s křidélky a rozdají si to s Gerem na férovku. Ještěže ne! Ani konec mě nezklamal, což oceňuji = "wake up, number 37". Člověk se ve všech těch smutných tvářích skoro viděl. Nakonec největší slabinou filmu je absolutně zbytečná veselá písnička na konci, tím mě tvůrci fakt nasrali, to musí cpát pop i do thrillerů? Dejte pokoj................! ()

Galerie (68)

Zajímavosti (15)

  • Poté, co uplynou dva roky od smrti Mary (Debra Messing), je v záběru několik televizorů. Na některých z nich John Klein (Richard Gere) jako reportér diskutuje, na jiných probíhá sportovní utkání, ovšem na čtyřech z těchto televizorů je pouze nehybný záběr něčího oka. (Nick321)
  • Skutečně existují zmíňky o výskytu tzv. Mothmana před i po výbuchu černobylské jaderné elektrárny. Na stránkách Google.com lze toto téma najít jako „Blackbird of Chernobyl“ a scénář byl stejný jako před tragickým zhroucením Silver Bridge v Point Pleasant. Pracovníci elektrárny a obyvatelé okolí trpěli nočními můrami, zpozorovali velkou černou ptačí bytost s rudě žhnoucíma očima, dostávali hrozivé telefonáty. Vyšetřovatelé tehdy usoudili, že tato záhadná bytost je předzvěstí katastrof. (Nick321)
  • Studio snížilo rozpočet o 2 miliony amerických dolarů jen pár dní před začátkem natáčení. To rozzuřilo režiséra, který přísahal, že neudělá stejný ústupek, jaký negativně poznamenal jeho předchozí film Miluj bližního svého (1999). (akisha)

Související novinky

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Reklama

Reklama