Reklama

Reklama

Proroctví z temnot

  • USA The Mothman Prophecies (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Klein (Richard Gere) je spokojený a úspěšný washingtonský novinář. S milující manželkou právě zakoupili nový dům, ale při návratu se stane nevysvětlitelná nehoda. Poslední slova Johnovy ženy Mary „Viděl jsi to také?“ zanechávají na jazyku palčivé otázky. Co vlastně způsobilo její smrt? Jedinou stopou v nemocničním pokoji zůstávají kresby podobné nočním motýlům... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (445)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Motýlí muž a jeho podivné poselství se dostalo i do filmu, a ten do kin a podle mě se opravdu povedl a samotnému fenoménu rozhodně nedělá ostudu. Jestli je to pravda nebo ne si každý divák musí vybrat podle svého uvážení, jasné je, že když tomu věří, přidá filmu minimálně o hvězdičku navíc, jenže když tomu nevěří, nevidím jediný důvod proč by na to všecko měl vůbec koukat. Já jsem Proroctví z temnot viděl mnohokrát a vždy mě udivoval svým skrytým tajemstvím. Když jsem ho viděl poprvé, byl jsem fascinován, když jsem ho viděl podruhé stále mě mrazilo v zádech a já byl překvapen jak zajímavý, záhadný a přesto tak povedený film mohl vzniknout. Je málo filmů, které jsou podle skutečné události a o to míň jich je, o zvláštních bytostech, které krouží kolem našeho života a zasahují do něj a naopak od něj odrazují. Každopádně jsem se hodně bavil. Mám tento film rád. Richard Gere mě překvapil, protože jsem ho měl za průměrného nevýrazného herce. Neřekl bych, že se do role nehodil, překvapil v ní a dokázal jak dobrým hercem je a to je dobře. Každopádně na tento film jen tak nezapomenu a vždy budu mít tu neutuchající vzpomínku na Motýlího muže, na Černého anděla přinášejícího poselství od shora, které má tu čest vidět jen pár vyvolených z nás. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tento film mě po zhlédnutí přimrazil k židli. Richard Gere není jen hvězda filmu Pretty Woman a navíc Mark Pellington se vynasnažil co nejlépe zpracovat látku J.A.Keela. Jenom musím doplnit, že téma je neobyčejně zajímavé a tajemné a fakt, že film byl natočen podle skutečné události v člověku zanechá smíšené pocity. Nesmím také zapomenout na hudbu-píseň Half Light. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Najväčšou slabinou snímky je prepálená stopáž, vďaka ktorej vynikne chatrnosť zápletky. Na hodinu a pol by to bolo akurát a publikum by bolo určite spokojnejšie. Film je bohužiaľ mierne predvídateľný, takže záver vás najskôr ničím neohromí. Na druhej strane to má slušnú atmosféru, áčkovú produkciu a sľubný námet, ktorý ale nie je dostatočne využitý. No a zase tie šróby do hlavy v podobe sloganu "podľa skutočných udalostí".... ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Konstrukčně jednodušší, avšak v tomto případě je to putna, neboť veškeré nedostatky zametá brilantně vykreslená atmosféra, jejíž chlad zamrazí víc, než noc na Sibiři. K tomu je nutno přičíst divákovo nutkání přemýšlet o paranormálních jevech a to mě jakožto zájemci o tuto oblast bohatě stačí. Ponuré, mrazivé, poutavé s několika pozoruhodnými záběry. Filmy tohoto typu "žeru". ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Sledování hororů se svojí mickou považuji za jednu ze svých nejoblíbenějších kratochvílí, protože neznám nikoho, kdo by se u nich tak bál. Přiznám se, že se řadím do antifanklubu Richard Gera, protože ho mám zafixovaného jako herce, jehož osobnost je definována účastí v těch nejstupidnějších romantických komediích, jaké kdy Hollywood vyprodukoval. V thrilleru jsem ho vidět, tuším, podruhé v životě a dvakrát jsem byl s jeho výkonem spokojený. Hororovou atmosféru hodně podpořila inspirace skutečnou událostí. Otázkou zůstavá, do jaké míry se jednalo o inspiraci skutečností a do jaké míry šlo jen o dramatizaci. Každopádně spokojenost, podobné atmosféře už se současným filmům nedaří moc přibližovat, což je škoda. [75 %] ()

Galerie (68)

Zajímavosti (15)

  • Ve scéně, kdy John Klein (Richard Gere) telefonuje s technikem z audio-analytického studia a stojí před zrcadlem, můžeme vidět, že jeho odraz v zrcadle dělá jiné pohyby, než ve fyzickém světě on sám. Na toto existují teorie, že ve světě může probíhat více realit souběžně. (Nick321)
  • Příjmení odborníka na mimozemské inteligence Leek (Alan Bates) je obrácené příjmení Keel, autora knihy, podle které je film natočen. (Nick321)
  • Studio snížilo rozpočet o 2 miliony amerických dolarů jen pár dní před začátkem natáčení. To rozzuřilo režiséra, který přísahal, že neudělá stejný ústupek, jaký negativně poznamenal jeho předchozí film Miluj bližního svého (1999). (akisha)

Související novinky

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Reklama

Reklama