Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvacetiletý Daniel projde v nápravném zařízení pro mladistvé duchovní proměnou. Chtěl by se stát knězem, s jeho trestním rejstříkem na to ovšem nemůže ani pomyslet. Když je propuštěn a má začít pracovat v truhlárně na malém městě, převlékne se po příjezdu do kněžského a díky náhodě se ujímá péče o místní farnost. Příchod mladého charismatického pastýře rozčeří stojaté vody a místní komunita, krutě zasažená tragédií, k níž tu došlo, může s jeho pomocí začít pomalu léčit své rány. Uspěje Daniel ve svém poslání? A za jakou cenu? (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (202)

somnar 

všechny recenze uživatele

Hlavní kluk sice káže jak pán, ale jen těžko může udělit rozhřešení té omšelé příběhové kostře o protagonistovi, co dorazí do uzavřené komunity, aby ji proměnil, a na konci ji zase dramaticky opustil. Tohle léto s gentlemanem z nenávistně bohabojné vesničky má navíc dost zaměnitelnou, těžkopádnou tvář, které nepomáhá úplně mrtvá kamera, která se prostě někam postaví a pak tam je. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Další polská perlička z církevního prostředí, která skoro neměla chybu. Působí to prostě tak nějak reálně a je to natočeno upřímně a lidsky. Sice jsem nečekala, že to bude mít až tak promyšlený příběh, který byl cítit trochu zápaďácky, tady je to ale podáno tak nějak pořád v tom okruhu pobožných obyčejných obyvatelů, kteří jsou ve skrytu vlastně docela pokrytečtí. Corpus Christi nabízí humor i dojetí a zahřátí u srdce nad transformací ústředního 'hrdiny', který dokázal osvítit i ty nejchladnější srdce skrze svoji upřímnou víru. Vlna smutku ale přichází v závěru, kdy jsem si ten konec představovala poněkud veselejší. No pro dobrotu, na žebrotu. Tak to asi v životě prostě chodí. ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla jízda, mám k Bohu a duchovním věcem velmi blízko, tak o to mě film ještě více zasáhl. Ze dna nejtvrdšího místa pro mladistvé (pasťáku) vystřelená duše jako z kuše přímo do nejsvětějšího bodu (kostela) na pozici otce představeného. Bezprizorní srdce dává kázání lidem s odhalenými city a ovlivňuje místní dění. Zápletka, která nechává v němém úžasu a která spěje ke grandióznímu vyvrcholení na konci. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Dal bych i za čtyři, ale to by nesměl být film tak moc podobný snímku À l'origine (2009) Xaviera Giannoliho. Ten byl natočen taky podle skutečných událostí, jen se odehrával na stavbě dálničního úseku, nikoli v kostele. Nejzajímavější postřeh, který jsem si z projekce odnesl, je ten, že pokud je kněz dostatečně charismatický, většině věřících je úplně jedno, že ve skutečnosti nekáže Boží slovo, ale mele, co mu slina na jazyk přinese. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zdůraznění reálné přítomnosti Ježíše Krista jako Boha, lidově řečeno Boží čelo. A pak je tu ještě víra, odpuštění a vykoupení. Mladej Rutger Hauer křížený Akselem Henniem umí tyhle věci dopřát i bez mandátu, protože kutna dělá mnicha a krunýř rytíře.. Polská variace na Pale Ridera. Bez střílení a nečekaně neortodoxní.. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (4)

  • „Corpus Christi“ znamená „tělo Kristovo“, které symbolizuje při obřadech takzvaná hostie – posvěcená oplatka. (sator)
  • Když se herec Bartosz Bielenia (Daniel) ptal režiséra Jana Komasy, proč si do role vybral právě jeho, režisér to odůvodnil, že si stovku uchazečů rozřadil na ty, kteří hráli dobře kněze a špatně kriminálníky a naopak. Bielenia údajně byl tak špatný v obou rolích, že v něm režisér viděl potenciál. (vyfuk)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v dedine Jaśliska, ktorá sa nachádza na juhovýchode Poľska, neďaleko Dukly resp. hraničného prechodu so Slovenskom. Časť natáčania, konkrétne akcia v bare na starej lodi, sa natáčala v dedinke Tabaszowa v Malopoľsku. (MikaelSVK)

Související novinky

28. Dny evropského filmu startují!

28. Dny evropského filmu startují!

15.06.2021

DEF proběhnou v termínu od 16. do 23. 6. v Praze, Ostravě, Brně a v dalších městech ČR v rámci festivalových ozvěn. DEF jsou filmovým festivalem, který se již 28 let zaměřuje výhradně na současný… (více)

LUX Film Days promítnou filmy zdarma

LUX Film Days promítnou filmy zdarma

30.04.2021

Letošní Filmové dny LUX se v ČR uskuteční v termínu 3.–12. května. Nabídnou divákům zdarma projekci filmů Chlast, Corpus Christi a Kolektiv. Vítězný snímek bude vyhlášen 9. června na základě… (více)

46. Letní filmová škola Uherské Hradiště bude

46. Letní filmová škola Uherské Hradiště bude

15.05.2020

15. květen 2020, Uherské Hradiště – Letní filmová škola v Uherském Hradišti proběhne. Pořadatelé festivalu se k tomuto kroku rozhodli po jednání s městem a ministerstvem kultury. Je samozřejmé, že… (více)

Reklama

Reklama