Reklama

Reklama

Epizody(4)

Na neurochirurgickém oddělení prestižní dánské nemocnice jménem Království stále panuje zmatek. Spiritiska Singrid Drusse má plné ruce práce s vymítáním ďábla, švédský doktor Helmer má plné zuby Dánů a veškerých nespravedlivých obvinění a patolog Bondo má plná játra vzácného nádoru, který si nechal dobrovolně voperovat kvůli výzkumu. Studenti medicíny se mezitím více než studiem zabývají svým milostným životem a hazardem se sanitkami a Juditin čerstvě narozený chlapeček narůstá do znepokojivých rozměrů. Nezbývá nic jiného, než se připravit na vše, a to v dobrém i ve zlém. (KVIFF.TV)

(více)

Recenze (100)

Freemind 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série dávkovala podivnosti a morbidnosti vcelku střídmě, dvojka se ale utrhla z řetězu a přidala volume jak komediálním, tak hororovým prvkům. A díky Belzebubovi! Krásné rozvinutí komického dua paní Drusse a jejího nekňubovatého synka (tučňák, sušenky), mrazivá a smutná postava Bratříčka, Krogshøj okradený o duši (scéna s detektorem pohybu!!!). Prostě humor černý jako skandinávská noc, čistá a nefalšovaná dokonalost - tak, jak to mají mazlíčci rádi. Připojuji se k chóru ostatních zdejších plaček - dal bych cokoliv za třetí sérii. Třeba i ten největší a nejvzácnější sarkom na světě. ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Zamiloval jsem se do Triera, zamiloval jsem se do Järegarda, do Rolffes; a nemá to nic společného s tím, do koho jsem zamilovaný :-) Riget mi přijde jako vrchol, který je nemožné překonat, jako cíl, kam všichni nesměle směřují, ale nikdy ho nemohou dosáhnout. Neznám jiný film/seriál, kde už přítomnost některých postav ve mě vyvolávala výbuchy smíchu. Věčná škoda, že projekt nebyl pro smrt hlavních představitelů dokončen a seriál tak skončil jaksi v plném proudu. Výtečné je i "řemeslné" zpracování Rigetu, kde se Trier představuje jako neskutečný perfekcionista až pedant. Což však nese své ovoce v podobě zážitku, na který se nezapomíná a který funguje i poněkolikáté. HUDBA Joachim Holbek - úvodní song je velmi působivý, mísí v sobě dramatické a komediální prvky. Ostatně jako hudba v celém seriálu - hraje si s klišé a rozvíjí je ad absurdum, čímž vzniká parodie na soundtrack, což je skvělé :-) ()

Reklama

Bounded 

všechny recenze uživatele

Ernst-Hugo Järegård hraje svou hnusnou roli tak dobře, že je mi až nepochopitelné, proč jsem si ho oblíbil. Na nikom ze seriálu mi takřka nezáleželo, ale jak si neoblíbit primáře, který jde z jednoho průseru do druhého až se nakonec sám baví s hovnem. Každopádně mnohem zvrácenější než jednička, podle mě ale také méně nudné a více humorné. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada unikátního Trierova seriálu je stejně tak napínavá a zajímavá jako ta první a vůbec za ni nezaostává. Naopak, prostředí nemocnice a postavy se mění k ještě větší absurditě! Veškerá racionalita je smetena ze stolu a precizně rozpitvána panem chirurgem Trierem. A ten bordel, co zbyde po operaci vám zaručeně klidné spaní nepřinese. Věčná škoda, že seriál končí otevřeně a kéž by v něm Trier pokračoval, protože nemá naprosto obdoby. Ať už jde o totální psycho atmosféru, hororový nádech, komické paralely a sociální kritiku. To vše a mnohem více tahle nemocnice skrývá. A proč jsou vlastně jen dvě řady? Protože si smrt vybrala jednoho z hlavních protagonistů jménem Ernst-Hugo Järegård (role Stig Helmera) bez kterého by nejspíš seriál ztratil veškerý smysl. Kdo ví, jestli se Trier k této temné poetice opět vrátí a scénáristickou kličkou vyřeší tuto svízelnou situaci, protože by to spousta jeho fandů jistě uvítala. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série se mi celkem líbila, druhá mi ale přijde o dost slabší. Sice to konečně má ujasněný styl a je to hlavně komedie, ale kromě jednoho skvělého dílu ne zrovna funkční. Navíc mám pocit, že ani sám Trier žádnou druhou sérii neplánoval a tak ani moc netuší, kam by ji vedl, takže jenom vrší jednu bizarní situaci za druhou a přitom všechny přicházejí až moc nahodile a některé ani nekorespondují s charakterem postav, které se v nich ocitají. A jenom nihilistický zombie Krogshoj (to byl geniální nápad, to musím uznat), věčně pátrající paní Drusse se synem a Bratříček, na kterého nejen kvůli jeho vzhledu nelze nikdy zapomenout, to nevytáhnou a všechno nezachrání. Zvlášť, když celkovou atmosféru výrazně kazí dogmatická kamera a prázdné mysteriózní náznaky, které děj za celé čtyři hodinu a něco trvající díly posunou jen o jednu jedinou věc. Škoda, našlápnuto ten seriál měl skvěle, ale tady už mě to moc nebralo. 3* ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno