Reklama

Reklama

Epizody(4)

Na neurochirurgickém oddělení prestižní dánské nemocnice jménem Království stále panuje zmatek. Spiritiska Singrid Drusse má plné ruce práce s vymítáním ďábla, švédský doktor Helmer má plné zuby Dánů a veškerých nespravedlivých obvinění a patolog Bondo má plná játra vzácného nádoru, který si nechal dobrovolně voperovat kvůli výzkumu. Studenti medicíny se mezitím více než studiem zabývají svým milostným životem a hazardem se sanitkami a Juditin čerstvě narozený chlapeček narůstá do znepokojivých rozměrů. Nezbývá nic jiného, než se připravit na vše, a to v dobrém i ve zlém. (KVIFF.TV)

(více)

Recenze (100)

Hamaradža 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lars tlačí na pílu, jeho humor je ešte černejší, nemocnica je ešte zvrhlejšia, ľudia a poloľudia umierajú, umývači riadu všetko aj naďalej komentujú a nikomu nič nepríde divné. Akurát to zahrávanie sa s divákom je tu až trochu príliš over the top (na mňa až príliš často klame, zavádza) a vôbec, ako celok už Riget II nefunguje tak precízne ako prvá séria a aj atmosféra je tatam. Napriek tomu som za kráľovstvo rád, jeho mikrovesmír je sympatický a zaujímalo by ma, kam až by sa vyvinul keby vznikla 3. (4.? 5.?) séria. Stig Helmer je GENIÁLNA postava. ()

mcleod 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti první sérii je ve všech ohledech hnané až do nepříjemných extrémů... mnohem víc nechutné, mnohem víc duchařské, mnohem víc ujeté, mnohem víc směšné. Bohužel se nedá říct, že by zesílení všech těchto aspektů seriálu bylo pozitivní. Spíš se mi zdá, jako by si tímto pokračováním Lars von Trier dělal z celého příběhu (a možná i z jeho diváků) tak trochu srandu. Přesto je to pořád docela dobré... až na konec, který bych se pro náhlost a nezodpovězení mnoha podstatných otázek koncem snad ani nazvat neodvážil. ()

Reklama

swed 

všechny recenze uživatele

Mnohem bizarnější, vtipnější a celkově ještě o malinko lepší pokračování příběhů z dánského zdravotnictví. "Království" je srovnatelné s takovými zásadními díly, jako je "Městečko Twin Peaks" nebo "Dekalog". Zmíněné seriály mají dvě věci společné - výraznou režisérskou Osobnost v čele a odvahu zneužít televizní formát pro vytvoření svébytné autorské vize. P.S. Stig Helmer je svým způsobem neuvěřitelně sympatický chlapík. 10/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle uz bohuzel na kvalitu prvnich ctyr dilu nenavazalo. Ale stejne nechapu, proc je to vsude deleny na Kralovstvi 1 a 2, kdyz tady dily normalne pokracujou 5, 6, 7, a 8. Na prvni pohled je vse pri starym, dej okamzite navazuje na neuzavrenej konec z prvnich ctyr dilu a rozviji dal pribehy jednotlivejch postav, opet tu na konci kazdyho dilu je proslov Triera a opet tu jsou stejny atmosfericky uvodni titulky. Jenze tak nak je pryc skoro vsechna atmosfera. Sice tu jsou opet zajimavy a napinavy veci, takze clovek ma potrebu skouknout vsechny dily, ale az na par hodne atmosferickejch momentu tvurci vsadili na cernej az uchylnej humor, kterej tu je ted skoro neustale, cimz atmosfera hodne utrpela. Navic se tu dost casto hraje desne na dost neuveritelny nahody. Navic v poslednim dile se opet nic nevysvetli a i podle zaverecnyho Larsovo proslovu je patrny, ze byla planovana treti rada, kterou by to chtelo fakt akutne. Lepsi 4*. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada nabízí trošičku jiné zápletky, a to lepší. Atmosféra je poněkud hutnější, přibylo mysteriózních a znepokojujících scén a velmi úspěšně se zde vše mísí s příjemným humorem, který vůbec nekazí dojem. Velkým štěstím jsou tu dobří a zajímaví herci. Riget vyústilo ve více než originální počin tentokrát z Dánska a já jsem převelice smutná, že se třetí série nekoná. V posledním díle napětí akorát stoupá a graduje a k žalostnému překvapení zbyl po tomto seriálu jen dokořán otevřený konec, který bohužel asi už nikdy nepředvede svoje velkolepé finále. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama