Reklama

Reklama

Stvořeni pro lásku

  • Hongkong Hua yang nian hua (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v šedesátých letech, kdy se do hongkongského bytu nezávisle na sobě stěhují dva manželké páry: novinář Chow se svojí ženou a krásná sekretářka Li-zhen s manželem. Jejich protějšky tráví mnoho času na cestách a tak si Chow a Li-zhen společně zkracují osamělé večery. Dokud se neobjeví podezření na mimomanželské aktivity jejich partnerů. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (242)

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Páčil sa mi spôsob akým v tomto filme budovali atmosféru, pomocou takmer všetkých filmárskych prostriedkov. Kamera, strih, úžasná hudba, scenérie ale toto bolo aj všetko čo sa mi páčilo. Atmosféricky dokonalé, pocitovo však u mňa veľmi nejednoznačné a príbehovo slabé. Pocit, ktorý mal tento film vo mne vyvolať ma prešiel len veľmi okrajovo. Príbeh mi preto začal byť postupne ľahostajný, nakoľko bolo veľmi rýchlo jasné ako to vlastne približne skončí...a aj to tak skončilo, žiadne prekvapenie sa nekonalo. Videné v rámci Season challange tour. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Paráda. Nějakou dobu mi trvalo, než jsem se do toho filmu dostal, ale když se mi to podařilo, vznášel jsem se na vlně spokojenosti. To, co tento snímek povyšuje na vyjímečný, je nádherná hudba. Něco takového se ve filmu jen tak neslyší. Pokaždé, když Wong nahodil zpomalené záběry a zazněly první tóny té překrásné ústřední melodie, měl jsem pocit, že lepší filmovou hudbu už snad nikdo nikdy nesloží. ()

Reklama

brit84 

všechny recenze uživatele

Každá scéna na mě působila tak úžasně minimalisticky. Myslím tím, že do každé scény dal autor jen tolik, aby člověk pochopil děj. Žádné odbočení, jen přímo dopředu. Dalším co se mně okamžitě vybaví je podmanivá melodie, které provází po celý film. Normálně bych dal asi 3*. Ale ať nežeru, hudba a způsob natočení si vybojovaly 4. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Kar-wai Wong jako Mistr obrazu, nevyřčených slov a odvrácených pohledů. Příběh dvou, nesmírně rezervovaných lidí, jejichž protějšky jsou téměř celou dobu nepřítomny (prý na obchodních/pracovních cestách), přičemž později vyjde najevo, že jsou milenci. Hlavní postavy se ve filmu neustále míjejí, distingovaně spolu prohodí několik slov, aby poté pokračovali tam, kam měli původně namířeno. Takto v podstatě probíhá i jejich romance, přičemž oba pravděpodobně vědí, že k milostnému naplnění jejich vztahu nemůže nikdy dojít. ()

Exkvizitor 

všechny recenze uživatele

Píše se rok 1962 a do jednoho činžáku kdesi v Honkongu se přistěhují ve stejný den paní Chan a pan Chow - oba zadaní. Jenže oběma v jejich manželstvích cosi skřípe a brzy vyjde najevo, že jejich partneři je spolu podvádějí. A tak se Chan a Chow vůlí osudu stanou v průběhu času spiklenci. - Nekonečně dlouhé záběry kamery podbarvené houslovými sonátami, tak vypadají umělecké asijské počiny. Když pak na režisérskou stoličku zasedne Kar-wai Wong, promění toto do jisté míry klišé ve svou osobitou poezii, kde epika ustupuje (zejména obrazové) lyrice. A mně se to líbí. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (36)

  • Na anglický název filmu (In the Mood for Love) přišel režisér během poslouchání písničky od Briana Ferryho, která se jmenuje "I'm in the mood for love". Je to předělávka původní písně z 30. let. Kar Wai Wong ji použil pro hongkonský a americký trailer. (Morien)
  • Pôvodná myšlienka a inšpirácia pre film vyplynula z japonskej poviedky o dvoch postavách, ktoré často chodia okolo seba po schodisku, ale nehovoria. V tomto príbehu postavy nakoniec spáchajú samovraždu. (Pat.Ko)

Související novinky

100 nejlepších filmů všech dob podle kritiků

100 nejlepších filmů všech dob podle kritiků

02.12.2022

Britský měsíčník Sight and Sound po deseti letech opět požádal kritiky o aktualizovaný seznam nejlepších filmů všech dob, a díky obří anketě, v níž se zúčastnilo rekordních 1639 recenzentů, kinařů,… (více)

Reklama

Reklama