Reklama

Reklama

To, co se zprvu jednomu inženýrovi zdálo jako skvělý nápad, jak získat miliony dolarů, se zvrtlo do stavu, kdy musí prchat, aby si zachránil holý život, a snažit se přijít na to, proč ho vlastně pronásledují. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (447)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Tvorba Johna Woo se vždycky nesla ve znamení ohlušujících výbuchů, ultrazpomalených záběrů na kráčející hrdiny a zálibě (přímo fetiši) v ručních zbraních, zabíraných ještě zpomaleněji. K tomu všemu dostal Woo ve Výplatě vrchovatě prostoru a jako bonus všechen svůj rukopis narouboval na zajímavý příběh. Jeho jednotlivé detaily sice není radno zkoumat z příliš velké blízkosti (hrozí řada fatálních otázek), ale jako poslepovaný a vratký celek na rychlé zhlédnutí funguje perfektně. Woo se vyžívá ve svých tradičních explozivních trademarcích, k tomu přidává samoúčelnou, ale nápaditou automobilovou honičku ze staré školy, ultrarychlé kamerové nájezdy, bullet-time, spoustu hi-tech hračiček a malých roztomilých nápadů a k tomu nechá hrát téměř geniálního Powella. Místy jsem této kombinaci přišel minimálně velice na chuť. Jistě si pár lidí bude stěžovat na určité až televizní momenty, ale Woo takhle dřív prostě točil, ten styl mu sedí a neviděl bych to tudíž jako obrovský zádrhel. Co bych jako zádrhel viděl, je prkenná, přehrávající a špatně nalíčená Uma Thurman, po Kill Bill neúprosně zaškatulkovaná spolu se svým pohledem do žluté teplákové soupravy, odkud ji už jen tak něco nevytáhne. Na druhou stranu, jestli mi připadal Ben Affleck nemotorný a prkenný v Daredevilovi, o to větší mám radost z jeho role ve Výplatě. Vládne slušnou fyzičkou, s tyčí mu to solidně odsýpá a občas předvede i nějakou vypečenější akční lahůdku. A to nemluvím o tom, že herecky dospěl od všech svých filmů minimálně o třídu. Podtrženo a sečteno, forma občas hodně přebíjí obsah, ale jinak jde o slušné řemeslo a film, za který se John Woo rozhodně nemusí stydět. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Vzal si příklady z filmu Minority Report (tzv. Dotyková obrazovka a typickou barevnost). Hned od první chvíle je vidět, že to je typický John Woo, podobnost k jeho předchozím filmům. Klasické honičky. Je vidět, že se nezmění a proto by si neměl brát scénáře, nebo spíš povídky od Philipa K. Dicka, totálně mi zkazil náladu. Člověk jako je John Woo dokáže zneuctit boha jako je Dick. Už plno režisérů se snažilo z mistrovské povídky či knihy udělat ještě lepší dílo, ale jen "vyvolený" má tu možnost to dokončit. Má to trochu menší nedostatky s časem a se sci-fi vzhledem dohromady, které člověkovi vlezou do hlavy jako je např. tělocvična (Ben Affleck bojuje na moderní technologii a v pozadí jsou zastaralé známé prototypy). Uma Thurman jako "vládkyně počasí" je docela fajn, ale stále jsem čekal kdy vylítne se samurajským mečem a celý štáb rozseká, příjde k Johnymu a řekne: 'Po Billovi je řada na tebe Johny.' Ale přece musím něco Johnovi pochválit a to, že nechal příběh takový jaký má být, skoro každá stránka z povídky se ve filmu objevila. A kdybych to měl vše shrnout do jedné věty, tak jednoznačně řeknu: 'Určeno pouze pro milovníky akčních filmů Johna Woo.' ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck mě jako obvykle nezklamal a hodně mi vadil v hlavní úloze, Uma vypadala hrozně a celou jejich lásku jsem jim ani chvíli nevěřila, celé to působilo poněkud násilným a zmateným dojmem, ale přesto se na to dalo dívat a to hlavně kvůli nesmírně zajímavému námětu. Pořád si myslím, že John Woo měl zůstat doma, tam byly jeho filmy nepřekonatelné. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +samozřejmě literární předloha, originalní myšlenka s předměty, hudba -efekty mohly být lepší , hudba ještě dynamičtější, hlavní hrdina přesvědčivější a příběh lépe zpracován/// Trošku rozporuplnej dojem. Film stavý na výborné myšlence náhledu do budoucnosti a s tím spojené dopady na hlavního hrdinu, potažmo na celí svět. Originální povídku jsem nečetl, ale po zhlédnutí tohoto filmu, mě velmi láká. Samotný film je zpracován tak na půl cesty. Děj se postupně rozjiždí, avšak zpočátku jsem tak trošku tápal o co vlastně de. Obsazení se dá přestát, přesto se nezbavím dojmu, že takový Matt Damon (a vlastně i kdokoliv další) by byl charismatičtější. Celkově tedy, ne že by byl film špatný, ale pětihvězdičkovej trhák to rozhodně není./// Celkem 66%/// ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

To, co potkalo Bena Afflecků v Paychecku, se prostě může občas stát každému, když se člověk probudí s prázdnou peněženkou, několika předměty v kapse (Lístek plný odshora až dolů čárkami, obal od kondomu a pár modřin po těle) a vůbec si nemůže vzpomenout, co dělal předešlého večera... Paycheck má dva základní neduhy. Tím prvním je, že producenti sice přitáhli skvělého akčního režiséra, ale místo akčního scénáře mu předhodily rádoby chytré sci-fi. A tím druhým problémem je špatný casting. Nějak se nemůžu rozhodnout jestli mě nudil víc Affleck nebo Eckhart, alespoň že Umě to sluší. Ale abych jel nekydal špínu, tak akce (když už na ni dojde) je povedená, občas nápaditá a kamera u ní je přímo výborná, ale to nemění nic na tom, že Dicka jsem už viděl zfilmovaného mnohem lépe. A jedna dobrá zpráva nakonec: přiletí i holubice:-) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (19)

  • V knižnej predlohe je súčasťou stroja času aj mechanické rameno, s ktorým možno manipulovať v minulosti. Toto rameno sa však vo filme neobjavilo. (Greenpeacak)
  • Na stěně visí kalendář zobrazující datum 22. prosince a pátek. Ten den ovšem byla kalendářně středa. (Pyron)

Reklama

Reklama