Reklama

Reklama

To, co se zprvu jednomu inženýrovi zdálo jako skvělý nápad, jak získat miliony dolarů, se zvrtlo do stavu, kdy musí prchat, aby si zachránil holý život, a snažit se přijít na to, proč ho vlastně pronásledují. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (447)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Značně zapeklité sci-fi příběhy patří vůbec k tomu nejoblíbenějšímu, co mi filmy můžou nabídnout. Musí se ovšem povést a to se o tomto kousku zase tak moc říct nedá. Paycheck má vcelku zajímavou a lákavou strukturu, hlavní hrdina pořádně neví, která bije a vše je postupně odhalováno. Film působí zajímavě, bohužel v celkovém vyznění to prostě není ono. Není to prostě tak dobře zpracovaný, aby to člověka semlelo, jako jiné, povedenější akční scifárny. Z mého pohledu se jedná pouze o průměrné sci-fi se solidním příběhem, který bohužel není takový, aby dokázal diváka více vtáhnout do děje. Já musím k mínusům navíc zařadit ještě herecké obsazení, protože jak Ben, tak Uma nejsou zrovna mými oblíbenci, spíše naopak. 60% ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

vypadalo to většinu času nějak... levně a i když se občas projeví řemeslné kvality Johna Woo, hlavně v první části filmu jsem měl pocit, že se dívám na seriál.. Dickova předloha tomu pomáhá, herci taky, ale viděl jsem tam Total Recall, jen ne tak béčkově sympatický a krvavý, Agenta bez minulosti, jen ne tak poctivého a uvěřitelného ("Damon na hrad" stále platí) a Minority Report, jen ne tak dobře odvyprávěný a vizuálně ztvárněný.. A ta holubice... No, každopádně, Woo měl zůstat opravdu v Číně a točit další Hardboiled a jiné tvrdé, přímočaré akční detektivky, do Hollywoodu si sice něco přinesl (pár svěžích nápadů v akci se najde i tady), ale nesluší mu. Jako fajn thriller s dobrou základní premisou ale ucházející, slabší 4 PS: Uma Thurman mi nikdy nebyla extra sympatická, jediná věc, do které padla jako ulitá byl Kill Bill. Tarantino její projev i vzhled využil naplno, no tady se tvůrci nevědí rozhodnout co a jak.. Někdy to nechtěně vyznívá jako parodie (samozřejmě, nejen tohle, ale i další věci) Dick by určitě nebyl rád ani za konec ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad (ocenil jsem zejména obálku s 19 předměty a zpětné skládání vzpomínek), opravdu plno akce (např. perfektní honička na motorce) a moje oblíbená divoška Uma Thurman. Bohužel však mizerný překomplikovaný scénář plný nesmyslů tento sci-fi film hodně kazí. Takový slabší mix Bourna, Total Recallu a Minority reportu plný klišé. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=1BOOQdiGVCo ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

To, co potkalo Bena Afflecků v Paychecku, se prostě může občas stát každému, když se člověk probudí s prázdnou peněženkou, několika předměty v kapse (Lístek plný odshora až dolů čárkami, obal od kondomu a pár modřin po těle) a vůbec si nemůže vzpomenout, co dělal předešlého večera... Paycheck má dva základní neduhy. Tím prvním je, že producenti sice přitáhli skvělého akčního režiséra, ale místo akčního scénáře mu předhodily rádoby chytré sci-fi. A tím druhým problémem je špatný casting. Nějak se nemůžu rozhodnout jestli mě nudil víc Affleck nebo Eckhart, alespoň že Umě to sluší. Ale abych jel nekydal špínu, tak akce (když už na ni dojde) je povedená, občas nápaditá a kamera u ní je přímo výborná, ale to nemění nic na tom, že Dicka jsem už viděl zfilmovaného mnohem lépe. A jedna dobrá zpráva nakonec: přiletí i holubice:-) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ztratit tři roky života? - Ne, zhodnotit je!" Paměť se mi díky přeplněnému harddisku průběžně vymazává, takže si nejsem jistý takřka ničím a Michaelovu zmatení rozumím. Ten sice na nabízenou práci kývl, ruku podal a možná i smlouvu podepsal, ale cosi ho donutilo porušit firemní směrnice, poslat si pár vzkazů z budoucnosti a vzít nohy na ramena. Já se přitom docela dobře pobavil, i když si náhoda občas musela podat ruku se štěstím a pronásledovatelé museli prokázat ve správnou chvíli jistou dávku demence, aby nám to celé do sebe pěkně zapadlo. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (19)

  • Na stěně visí kalendář zobrazující datum 22. prosince a pátek. Ten den ovšem byla kalendářně středa. (Pyron)
  • 20 předmětů, které Michael vytáhne z obálky jsou – sluneční brýle, balíček cigaret, lístek na autobus, diamantový prsten, sponka, lísteček z cukroví, klíček údržbáře, zapalovač, sprej na vlasy, krabička zápalek, propustka do Allcomu, klíč k BMW, zrcadlo, známka, kuličková ložiska, klíč, půldolar, křížovka, kulka a hodinky. (HellFire)

Reklama

Reklama