Reklama

Reklama

To, co se zprvu jednomu inženýrovi zdálo jako skvělý nápad, jak získat miliony dolarů, se zvrtlo do stavu, kdy musí prchat, aby si zachránil holý život, a snažit se přijít na to, proč ho vlastně pronásledují. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (447)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

vypadalo to většinu času nějak... levně a i když se občas projeví řemeslné kvality Johna Woo, hlavně v první části filmu jsem měl pocit, že se dívám na seriál.. Dickova předloha tomu pomáhá, herci taky, ale viděl jsem tam Total Recall, jen ne tak béčkově sympatický a krvavý, Agenta bez minulosti, jen ne tak poctivého a uvěřitelného ("Damon na hrad" stále platí) a Minority Report, jen ne tak dobře odvyprávěný a vizuálně ztvárněný.. A ta holubice... No, každopádně, Woo měl zůstat opravdu v Číně a točit další Hardboiled a jiné tvrdé, přímočaré akční detektivky, do Hollywoodu si sice něco přinesl (pár svěžích nápadů v akci se najde i tady), ale nesluší mu. Jako fajn thriller s dobrou základní premisou ale ucházející, slabší 4 PS: Uma Thurman mi nikdy nebyla extra sympatická, jediná věc, do které padla jako ulitá byl Kill Bill. Tarantino její projev i vzhled využil naplno, no tady se tvůrci nevědí rozhodnout co a jak.. Někdy to nechtěně vyznívá jako parodie (samozřejmě, nejen tohle, ale i další věci) Dick by určitě nebyl rád ani za konec ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Klasický schéma drsňák společně s na patřičných místech velmi vyvinutou krásnou slečnou zničí zločinnou korporaci, co chtěla zničit svět mám docela rád, ovšem hlavní hrdina musí mít pořádný charisma, svaly a pověst ve stylu "kdyby potkal boha, zkopal by ho do kuličky" či nějak tak, prostě takovou, před kterou se záporáci klepou už od začátku. Rozhodně to nemůže být hrdina jakýho ve Výplatě představuje Ben Affleck, o kterým se vždycky prohlásí "je to pouhý inženýr, žádný superagent" a on vzápětí na motorce zlikviduje vražedný komando, aniž by se zapotil a zdatně mu v tom sekunduje nesympatická slečna v podání Umy Thurman, který to vůbec nesluší a která má sice být obyčejná bioložka, ale zlý hochy likviduje levou zadní. Navíc akční scény za nic nestojí, časy, kdy Woo točil geniální věci jako oba Lepší zítřky či Hard Boiled jsou bohužel nejspíš nenávratně pryč, takže vlastně není důvod, proč s Výplatou ztrácet čas. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Dickova povídka se změnila v celovečerní film, takže se počet předmětů v obálce podstatně zvětšil, a protože od povídky k filmu uběhlo rovných 50 let, i kompletně změnil. Scénář je docela dobrý, ale podrobné logické zkoumání nesnese. John Woo natočil inteligentní a překvapivě málo akční sci-fi, u které jsem se ani na okamžik nenudil a ani s obsazením jsem neměl problémy, takže jsem se přiklonil k vyššímu hodnocení (je to tak na tři a půl). ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Nechci spoilovat, ale ty americké pohádkové konce, kdy opravdu do puntíku každá věc musí dobře dopadnout, mě iritují. Kvůli tomu strhávám jednu hvězdičku. Nicméně je to takové to originální sci-fi i s originálním pojetím cestování časem prostřednictvím pouhého nahlížení do budoucnosti, které bych IMHO odsouhlasil. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

No no bylo to těsné ale áááno Výplata je historicky druhým filmem ve kterém se mi líbil Affleckův HERECKÝ výkon. Sice to stále ani zdaleka nemá na cameo v Jay a tichej Bob, ale opravdu se jedná o solidně toporně minimalisticky zahranou postavu. John Woo tentokrát silně pokulhává za svou předchozí vesměs hogkongskou tvorbou. Příběh celkem tuctový. Určitě by byl Paycheck lepším filmek kdyby se nebral tak vážně. Průměrná oddechovka na jedno použití = Výplata. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (19)

  • 20 předmětů, které Michael vytáhne z obálky jsou – sluneční brýle, balíček cigaret, lístek na autobus, diamantový prsten, sponka, lísteček z cukroví, klíček údržbáře, zapalovač, sprej na vlasy, krabička zápalek, propustka do Allcomu, klíč k BMW, zrcadlo, známka, kuličková ložiska, klíč, půldolar, křížovka, kulka a hodinky. (HellFire)
  • V originální předloze Paycheck od Philipa K. Dicka si Jennings pošle naprosto jiné předměty, kterých je navíc jen 7. Byly to – šifrovací klíč, útržek jízdenky, stvrzenka k balíčku, kousek drátu, polovina pokrového žetonu, kousek zeleného oblečení a lístek na autobus. (HellFire)
  • Scénář filmu prošel i rukama českého režiséra Jana Svěráka, který o něm chvíli uvažoval, ale nakonec jej odmítl: "Měl výborný začátek, ale ten konec byl tak blbě americkej... když má příběh zajímavý jen začátek, tak to je konec." (NIRO)

Reklama

Reklama