Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ten večer, kdy skončí ve funkci šerifa v Nevadě, přísahá Jerry Black matce zavražděné dívky, že vraha najde. Nevěří totiž, že policie zatkla toho pravého. Zjistí, že to je v poslední době v této oblasti už třetí případ, kdy oběti jsou mladé, blonďaté, hezké a na svůj věk malé. Kupuje proto starou benzínku v horách poblíž oblasti, kde se zločiny odehrály, a pátrá po vysokém muži s černým kombíkem, který rozdává hračky v podobě dikobraza a říká si čaroděj: to vyplývá z obrázku, který nakreslila zavražděná dívka. Jerryho osamělý život vystřídá přátelství s jistou ženou a její malou, blonďatou dcerkou. Není možné, že Jerry zanedbal něco, co může mít smrtelné následky? (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

Gary 

všechny recenze uživatele

Nevím,co mají všichni proti režii Seana Penna.Film je výborný.Jack Nicholson je ještě lepší.Trošku fajnšmekrské zpracování staré krimi,do které je vložena absolutní změna detektivova vyšetřování,ze kterého se postupně stává posedlost.PS:Všimněte si také Mickeyho Rourkea,jak moc vytěžil z tak malé role.Snad...kdyby si nezničil život alkoholem a také občasnou agresivitou,mohl být jedním z nejlepších a charakterních herců současnosti. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Kriminální thriller, který postrádá napětí a klasické detektivní vyšetřování si v něm užijeme sotva v první půlhodince, přece nemůže ničím zaujmout. To by ale nesměl mít na režisérské stoličce Seana Penna, jehož režie je krásně plynulá, citlivá a inteligentní. To by také nesměl hrát v hlavní roli Jack Nicholson, který zde předvádí další ze svých úžasných kreací a táhne celý snímek s důstojností hodnou jedné z největších hereckých legend současnosti. A hlavně. PŘÍSAHA se nesnaží být šokující a surovou kriminálkou. Je to komorní psychologické drama o muži oddanému svému povolání, spravedlnosti a čestnosti natolik, že se pomalu propadá do vlastní paranoie a dělá všechno proto, aby dodržel svůj slib. A z tohoto pohledu nelze hledat závažnější výtky, přestože si jistě umím představit záživnější způsob, kterak strávit dvě hodiny života....Silné 4*. ()

Reklama

Cedr 

všechny recenze uživatele

Průměrný krimi thriller, kterému něco málo chybí. O co konkrétně jde, ale neumím slovy zachytit. Možná něco mezi konzistentnějším scénářem, tempem a atmosférou. Spousta kvalitních herců v nevýrazných charakterech s málem prostoru, Jack by na takový film sice s přehledem stačil sám, ale i jeho potenciál mi přijde však docela nevyužit. Obzvlášť v této roli do které se podle mě skutečně hodí. Vyústění filmu ale příjemně překvapilo, zejména necháte-li jej chvíli uležet, a přehouplo film z průměru. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nicholson a nikdo jiný, asi takhle bych mohla odpovědět na otázku, kdo v tom filmu hrál. Penn buduje příjemně ospalým tempem velmi dobrou atmosféru. Snažil se předlohu zmodernizovat, až se propracoval k vlastnímu závěru. Je to neotřelé, je to možná i zajímavé, ale měnit pointu detektivky, no na to jsem příliš velký staromil. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Sean Penn je jeden z nejlepších současných Hollywoodských herců a taktéž slibný režisér, který se zatím ani jednou neobsadil do svých režírovaných snímků, jak to bývá zvykem u točících režisérů, kteří jsou zároveň herci. Za to můžeme vidět, že si již podruhé vybral do titulní role svého snímku starého dobrého barda a šviháka Jacka Nicholsona. Tento film, který je remakem černobílého filmu Stalo se za bílého dne z roku 1958 a taktéž ještě jednou zfilmovaného v roce 1997 si vzal na paškál již zmiňovaný Sean Penn, který se snažil vykreslit příběh brutální vraždy malé holčičky, kterou začne vyšetřovat kriminalista Jerry Black v den jeho poslední služby u policejních složek. Setká se s matkou zavražděné dívenky a dá jí slib, že jejího vraha najde, což asi neměl dělat, když je to jeho poslední den v práci. Štěstí se na něj usměje a ještě v ten den zatknou indiána, kterej se k činu dobrovolně přizná. A my bystřejší diváci detektivek víme, že za všechno vždycky můžou indiáni. Takže by to mohlo po tomto excesu po půl hodině všechno skončit a všichni diváci by vesele mohli odejít z kina. Ale chyba lávky, protřelý bývalý detektiv Jerry Black, kterému to na penzi přemýšlí líp než v mládí, což jsem si všiml u vícero detektivů literárního a filmového světa. Pro příklad uvedu Hercula Poirota. Abych dokončil myšlenku, tak jsem chtěl napsat, že náš hrdina v důchodu není spokojený s výsledkem jeho posledního případu a tak se v tom začne šťourat, protože se v důchodu nudí jako většina důchodců a tak se dokonce přestěhuje mezi vidláky a sžívá se s místní komunitou, kde se tento brutální čin stal. Většina důchodců si pořídí zahrádku a hrabou se v zemi, néé náš starý hranostaj si koupí benzínku na romantickém místě zdejších hor a sblíží se s matkou zavražděné, kde přijde na plán, jak přilákat a posléze dostat pravého pachatele. Za krásné prostředí kanadských hor a působivý skoro až komorní kriminální příběh dávám 80%. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (11)

  • Nahrávka kazatele křičícího: "Síla ducha svatého!" v Duaneově autorádiu pochází z filmu Apoštol (1997). (HappySmile)
  • Vraždy dětí zobrazené ve filmu byly volně založeny na aktuálních případech detektiva Joea Depczynskiho, který se účastnil natáčení jako technickým poradce. Nicméně případy neměl na svědomí jeden jediný vrah, jak tomu bylo ve filmu, ani jejich vyšetřovatel nedošel ke stejnému závěru, jako zde detektiv Jerry Black. (HappySmile)

Reklama

Reklama