Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ten večer, kdy skončí ve funkci šerifa v Nevadě, přísahá Jerry Black matce zavražděné dívky, že vraha najde. Nevěří totiž, že policie zatkla toho pravého. Zjistí, že to je v poslední době v této oblasti už třetí případ, kdy oběti jsou mladé, blonďaté, hezké a na svůj věk malé. Kupuje proto starou benzínku v horách poblíž oblasti, kde se zločiny odehrály, a pátrá po vysokém muži s černým kombíkem, který rozdává hračky v podobě dikobraza a říká si čaroděj: to vyplývá z obrázku, který nakreslila zavražděná dívka. Jerryho osamělý život vystřídá přátelství s jistou ženou a její malou, blonďatou dcerkou. Není možné, že Jerry zanedbal něco, co může mít smrtelné následky? (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„I made a promise, Eric. You're old enough to remember when that meant something..“ Del Toro, Eckhart, Mirren, Nicholson, Redgrave, Rourke, Stanton, Wright Penn.. To není letmé nahlédnutí do rejstříku Lexikonu hollywoodských hvězd, nýbrž herecké obsazení Pennovy studie lidské posedlosti, v níž podsaditý Nicholson podává jeden ze svých nejcivilnějších výkonů kariéry. Uvěříte mu vše, i to, že nezáleží, jestli přísaháte na holý pupek, smrt tchýně nebo kříž ze zápalek. Režisér si jede své pomalé mimo mainstreamové tempo a rozkročený mezi dvěmi plovoucími krami (psychologické drama a krimi) to zvládá po celou dobu tak bravurně, že si ani nenatáhne tříslo.. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Jen 67%?! Tak to nechápu. Od začátku až po naprosto nečekaný a drsný konec jde o úžasný film. Podle mého názoru je skvěle zrežírován. Penn vás neustále udržuje v napětí, živí ve vás nepříjemný pocit, že nebezpečí je pořád nablízku. To zajímavě kontrastuje s pomalým tempem příběhu a výsledek se mi zdál velice působivý. No a když se k tomu přidá Nicholson, který narůstající posedlost hlavní postavy zahrál přímo fantasticky, je vynikající krimi-thriller na světě. Slyšel jsem o podobném švýcarském filmu "Stalo se za bílého dne", který je prý ještě drsnější. Jsem na něj dost zvědavý... ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Zkušený detektiv Jerry Black krátce před odchodem do důchodu slíbí zoufalé matce brutálně zavražděné osmileté holčičky, že vraha dopadne. Přísahu hodlá dodržet, i když jeho kolegové případ odloží, když vymámí přiznání z mentálně postiženého indiána. Je totiž přesvědčen, že vrah je stále na svobodě. Pustí se do pátrání na vlastní pěst, přestože však najde řadu stop a odhalí souvislost s dalšími dvěma podobnými případy, nechtějí mu už jeho kolegové pomáhat. Proto se Jerry rozhodne vraha dopadnout sám a odmítá si připustit, že se jeho snaha stává posedlostí, která začíná ohrožovat nejen jeho budoucnost, ale také veškeré vztahy. A když něco Jack Nicholson slíbí, tak to také dodrží a půjde po vrahovi v působivém, psychologicky laděném thrilleru s buldočí zarputilostí. A je jen dobře, že to není předvídatelné pátrání a nedopadne tak, jak by divák čekal. 80% ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Komorná a o to drásajúcejšia dráma príliš poctivého muža, ktorý na výprave za splnením sľubu zišiel na cestu, z ktorej niet návratu. Jack Nichoslon dokazuje, že mu to stále dobre šliape, Sean Penn ako režisér potrebuje dobrý scenár a potom už nemá starosť, pri troche šťastia urobí z malých príbehov veľké. To všetko je fajn, lenže je tu ešte Mickey Rourke a jeho mini rolička, v ktorej podal natoľko úžasný výkon, až som sa seriózne zamyslel nad tým, prečo sa neudeľujú herecké ocenenia v zvláštnej kategórii „štek roka“. Dojal sám o sebe, ale silou svojho výstupu tiež výrazne pomohol celému príbehu, najmä, čo do motivácie hlavnej postavy. Také čosi som ešte nevidel! ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Neočakávajte od tejto komornej drámy napínavý krimi thriller o pátraní detektíva po vrahovi. Sean Penn nič také nemal v úmysle. The Pledge je smutnou drámou o samotárovi, ktorý sa neoblomnou snahou dosiahnuť spravodlivosť a zachovať si česť pripraví o poslednú možnosť naplniť svoj osobný život šťastím. Thrillerová zápletka o pátraní po vrahovi je pre Penna akurát divácky najprijateľnejšou formou podania osobnej autorskej výpovede. Nebyť zbytočného naťahovania stopáže, film by sa bez náznaku nudy vyšplhal na výborné 4*. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (11)

  • Loď, na které postava Jacka Nicholsona rybaří, se jmenuje "Sweet Lorraine" - Lorraine je jméno Nicholsonovy sestry a dcery (kterou má s Rebeccou Brousard). (HappySmile)

Reklama

Reklama