Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ten večer, kdy skončí ve funkci šerifa v Nevadě, přísahá Jerry Black matce zavražděné dívky, že vraha najde. Nevěří totiž, že policie zatkla toho pravého. Zjistí, že to je v poslední době v této oblasti už třetí případ, kdy oběti jsou mladé, blonďaté, hezké a na svůj věk malé. Kupuje proto starou benzínku v horách poblíž oblasti, kde se zločiny odehrály, a pátrá po vysokém muži s černým kombíkem, který rozdává hračky v podobě dikobraza a říká si čaroděj: to vyplývá z obrázku, který nakreslila zavražděná dívka. Jerryho osamělý život vystřídá přátelství s jistou ženou a její malou, blonďatou dcerkou. Není možné, že Jerry zanedbal něco, co může mít smrtelné následky? (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Jen 67%?! Tak to nechápu. Od začátku až po naprosto nečekaný a drsný konec jde o úžasný film. Podle mého názoru je skvěle zrežírován. Penn vás neustále udržuje v napětí, živí ve vás nepříjemný pocit, že nebezpečí je pořád nablízku. To zajímavě kontrastuje s pomalým tempem příběhu a výsledek se mi zdál velice působivý. No a když se k tomu přidá Nicholson, který narůstající posedlost hlavní postavy zahrál přímo fantasticky, je vynikající krimi-thriller na světě. Slyšel jsem o podobném švýcarském filmu "Stalo se za bílého dne", který je prý ještě drsnější. Jsem na něj dost zvědavý... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Chvílema dost rozpačitá podívaná s tradičně výborným Jackem Nicholsonem. Sean Penn je režisér co rád z lidí ždíme emoce, někdy až zbytečně. K tomu abychom pochopili, že je vražda malé holčičky nechutný a strašný čin nepotřebujeme brečícího Mickeyho Rourka. Přesto všechno je "Přísaha" poutavý film s takovou pohodovou atmosférou, kde ale čekáte kdy už TO vypukne. No a ten závěr mě definitivně přesvědčil, něco tak originálního, smutného a vlastně velice šťastného tu dlouho nebylo. BRAVO! ()

Reklama

lupuscanis 

všechny recenze uživatele

"You don't try to get mixed up with the kind of reality that is always slipping through our fingers. Instead you set up a world that you can manage. That world may be perfect - who knows? - but it's also a lie." ---- (Ani se nepokoušíme zadat si se skutečností, která má nikdy neustvájící sklon protékat nám mezi prsty. Namísto ní si vytváříme takový svět, který dokážeme ovládat. Dost možná, že je to svět dokonalý, kdo ví? - Ale stejně tak to může být i jedna velká lež.) ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nicholson a nikdo jiný, asi takhle bych mohla odpovědět na otázku, kdo v tom filmu hrál. Penn buduje příjemně ospalým tempem velmi dobrou atmosféru. Snažil se předlohu zmodernizovat, až se propracoval k vlastnímu závěru. Je to neotřelé, je to možná i zajímavé, ale měnit pointu detektivky, no na to jsem příliš velký staromil. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

i ta rozvláčnost se mi líbí. a muž, který si stojí za svým slovem, a to tak, že je ochoten kvůli splnění přísahy obětovat všechno si u mě nezaslouží než obdiv. a jack nicholson ho ztvárnil skvěle. a co taky nezahrál skvěle, že? čest je velmi důležitá vlastnost. ale ještě důležitější vlastností je si tuto čest uchovat a vědomě si ji uchovávat. čest je jediná vlastnost, kterou pokud někdo trpí, tak se na toho člověka můžeme spolehnout. kvůli ničemu jinýmu ne. škoda, že ji moc lidí nezná. a vlastně ani nikdy neznalo, protože křivost je od věků přírodním útvarem, zatímco rovnost je potřeba vytvořit. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (11)

  • Nahrávka kazatele křičícího: "Síla ducha svatého!" v Duaneově autorádiu pochází z filmu Apoštol (1997). (HappySmile)

Reklama

Reklama