Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bruno (Vincent Cassel) vede spolek pro autistické děti a dospívající, jejichž případy jsou tak komplikované, že je všude jinde odmítli. Jeho nejlepší přítel Malik (Reda Kateb) učí mladistvé ze sociálně slabých rodin, jak se o tyto děti starat. Přes 20 let žijí Bruno a Malik ve světě lidí, s nimiž si společnost neví rady. Přesto je neopouští optimismus a smysl pro humor. Ať už jejich autistický klient podesáté zastaví pařížské metro ve špičce, nebo kvůli práci v podstatě nestíhají osobní život. Bohužel hrozí, že bude Brunova organizace zrušena, jeho neotřelý přístup se totiž nelíbí každému. Brunovi a Malikovi tak nezbývá než přesvědčit úřady, že má jejich práce smysl. (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (169)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Jo, život s autistickými dětmi, potažmo dospělými, není žádná procházka růžovou zahradou...Navíc když vám státní úředníci neustále házejí klacky pod nohy, ale sami se nejsou schopni o tyto postižené postarat...Zajímavá sonda do jejich životů a životů jejich pomocníků...Myslím, že málokdo z nás se setkal s autistou a musí to být šílený nápor jak pro rodiny, tak pro lidí co se o ně starají...Výjimečný byl pro mě v tomto filmu Vincent Cassel, který tu podal civilní a naprosto uvěřitelný výkon...Mě se to líbilo a dalo mi to naději, že pořád ještě existují na světě lidi, kterým nezáleží jenom na penězích, ale i na druhých lidech...Za mě 85% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Názov filmu je taký občas používaný eufemizmus pre obrovský problém pre človeka, jeho rodinu a aj pre celú spoločnosť. Riešenie problému starostlivosti je ťažké aj pre veľké a bohaté štáty ako Francúzsko a škoda hovoriť, ako je to u nás. Stačí si pozrieť správy, keď sa venujú zdravotníctvu, alebo hoci občas aj Rozborila s jeho reláciami, akokoľvek niekto nemá rád citové vydieranie, aby sa vedelo, ako takíto Výnimoční ľudia žijú. No ale naspäť k filmu, ktorý sa chvíľami tvári, že je autizmus takmer liečiteľný a vylieči ho, keď už nie vľúdny a chápavý prístup, tak pestrá rasová a náboženská zmes ošetrovateľov. No to je novodobé Francúzsko, na to si len treba zvyknúť.  –––– Zase někdo omylem zatáhl záchranní brzdu.  –––– Co s ním bude, až já nebudu? ()

Reklama

progression 

všechny recenze uživatele

Tvůrci takových úspěšných filmů jako "Nedotknutelní" nebo "Samba" si zase posunuli laťku na další úroveň. Tohle dílo ale není ani zdaleka komedie, i když s častými střípky humoru se i v tomto vářném filmu setkáváme a je to jen k prospěchu. Film o vyjímečných lidech s autistickým postižením, kteří to v životě nemají vůbec lehké (včetně jejich nejbližších), ale rovněž o vyjímečných pečovatelích a pomocnících, kteří obětavě pomáhají tam, kde zdravotní péče (stát) nedokáže (nebo ani "byrokraticky nechce") pomoci a někdy tu péči přestane zvládat i samotná rodina. Syrové, ale velice realisticky pojaté drama natočené velice poutavou, lidskou a laskavou formou dokáže diváka plně vtáhnout do této vážné problematiky a díky "těm humorným střípkům", v nichž jsou tvůrci asi opravdu mistři, celkový dojem při sledování jen navyšuje. Je moc potěšitelné, že v současném světě plném negativních zpráv a honbou za zisky existují i lidé, kteří svým morálním postojem a lidskými vlastnostmi upřednostňují pomoc těm, kteří ji potřebují a to bez ohledu na zisk i své životní pohodlí. To všechno nám film obnažuje velice výstižnou formou. Tu dodatečnou hvězdičku jsem musel přidat za obdivuhodný herecký koncert Vincenta Cassela v roli, na kterou u něj opravdu nejsme vůbec zvyklí ! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

O problémech se začleněním autistů do společnosti, očekávaném konfliktu s generální inspekcí, obavách rodičů, kdo se o jejich děti později postará a především o lidech, kteří nezištně žijí svůj život pro druhé. Na rozdíl od Nedotknutelných, a teď si s dovolením půjčím výraz od Faidry, vyvanul puch „navoněné zdechliny“ a stojí za tím větší míra civilnosti a zacílení do společenských vrstev, s kterými se lze lépe ztotožnit. Navíc tradičně perfektní monsieur Cassel a hudba, která umí ve spojení s obrazem vyvolat emoce. Když člověk vidí, jak je toto poslání i u nás státem podhodnoceno a zároveň ví o roční gáži osvětimanského dickheada z Hradu, dělá se mu zle a nejraději by mu nablil do ksichtu (nebo alespoň skartovačky).. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dvojice Nakache a Toledano jsou vynikající režiséři, což dokázali svým hitem Intouchables a tohle je další silný příběh ze života, který minimálně v poslední půl hodině dokáže chytit za srdce, ale měl jsem problémy se do filmu plně vcítit, za což může i pro mne nepřliš atraktivní téma. Vincent Cassel předvádí parádní herecký výkon a je fajn ho vidět v jiné poloze než v té záporné ( scéna kdy je vyslýchán je na oscara). Překvapivě na mě nefungoval humor, nezasmál jsem se ani jednou a samotné téma mi bohužel nic neříká, tedy jsem se při filmu moc nebavil. Ikdyž filmové kvality jsou zde velmi vysoké nemohu dát nadprůměrné hodnocení. Je to především hluboké drama s citlivým tématem a to já příliš nemusím. Příběh****, Akce>Ne, Humor**, Násilí>Ne, Zábavnost***, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra***, Napětí*. 6.5/10. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Olivier Nakache vysvetlil, že: „Bolo nemysliteľné, aby sme mali hercov, ktorí by hrali mladých ľudí s autizmom. Scény vo filme boli všetky zažité v realite a mali sme skutočných supervízorov a skutočných autistov, ktorí hrali vo filme, ktorý mieša realitu a fikciu.“ (Arsenal83)
  • Natáčení začalo v září 2018 a trvalo tři měsíce. Natáčelo se v Paříži. (bianci)
  • Podľa stĺpca v časopise Rolling Stone je to „najlepší film dvojice Nakache/Toledano [ktorý] je, ako obvykle, vtipný aj dojímavý". (Arsenal83)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama