Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výhra balíku peněz v loterii člověku rozhodně změní život. Otázka je, jak... Čenda s Janou nemají v životě na růžích ustláno. Oba jsou nezaměstnaní, Čenda má dluhy všude, kam se podívá, a nejčastější návštěvou u nich je exekutor. To ale změní farářem požehnaný loterijní tiket. Pohádková výhra 176 milionů korun otevírá dvojici dveře do velkého světa neomezených možností. Ale také ke spoustě nových kamarádů, kteří by si z výhry rádi ukrojili pořádný kus. A i když se to některým podaří a vztah téhle dvojice to nabourá, přece jen na konci zjistí, že největší výhrou v životě je láska... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (160)

M.i.k.e odpad!

všechny recenze uživatele

první asi 3 minuty to vypadalo,že by mohlo jít - na české poměry posledních let - o slušnou komedii.leč zdání klame.Postupem času se z toho totiž stane skoro až agresivně tupá záležitost,která se snaží sázet na buranský humor ,ale v reálu uráží inteligenci všech diváků.Možná je to jen můj problém,ale osobně mě uráželo to,že se tahle rádoby komedie snaží vyvolat dojem,že všichni kdo bydlí na vesnici jsou automaticky jednoduchá (Hřebíčková,Zima)zlá (Jeřábek) a omezená (Taclík) hovada.Asi by mi navíc mělo připadat vtipné,že se rodina rozhodne splnit poslední přání otci a hodlá ho pohřbít na zahradě,přičemž je farář udá,přijede policie a rakev i s nebožtíkem si odveze a nechá si jí na služebně jako "důkazní materiál"Really?Jako vážně takhle vypadá současná představa scénáristů o humoru?Sorry jako ale tohle fakt ne.Dlouho sem si myslel,že současné česká komedie nemůže klesnout níž,ale evidentně nalezla nové dno.Jediným plusem tady je Zdeněk Godla,který je tu sice jen chvilku a nezachrání tak tu bídu okolo,ale jeho postava je jediná normální a navíc je vtipná...0% ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Štěstí je krásná věc je bohužel komedie, která krom pár úsměvných scén nepřináší v podstatě nic nového. Respektive, vezměte dva vesnické dost naivní obyvatele, z nichž jeden je buran, dejte jim velkou finanční výhru a sledujte, co se stane. Filmaři bohužel opravdu nepřišli s ničím novým ani originálním, ale naopak využili prakticky na maximum, s několika zářnými výjimkami, všechna možná i nemožná klišé o takto nově zbohatnuvších lidech. A aby toho nebylo málo, použili i další komediální klišé. Kněz je taky buran, kouří a neortodoxně vybírá na kostel. Mimo to se nechová zrovna příkladně ke svým bližním. Ale buranů je ve filmu o dost víc. V podstatě každá větší postava spěje k buranství a toho je tam tolik, že už není možné rozeznat rozdíl mezi buranem a normálním člověkem, takže záměr tvůrců, aby právě tyto rozdíly byly vtipné, se nepovedly. Čenda s Janou nejsou navíc zrovna intelektuálové, ale jejich hloupost častokrát hraničí s idiocií, takže i zde vtip ztrácí na údernosti. Parodie na chudáky, kteří k  bohatství přišli prostě nevyznívá dobře ani při zamyšlení se nad chováním ostatních postav, ve filmu symbolizující ty normální. Závěrem už jen dodám, že nemusíte být příliš pozorní na to, abyste si všimli, že když je Ondřej Pavelka objeven sedící na židli mrtvý, ve skutečnosti více než jasně dýchá. ()

Reklama

Franki69 odpad!

všechny recenze uživatele

Nejlepší byl trailer v kinech. Jinak tahle zombie komedie (protože na světlo boží vytáhla Kotvalda/Mumuland a Markétu Hrubešovou, od který nikdo výkony nečeká a dokonce už nikdo nechce aby se svlékla, což je asi vzhledem k věku nejspíš dobře) je jen ubohá a útrpná podívaná. Vtipům „ukryjeme peníze do prosklené jarmary, aby je nikdo nenašel“ nebo „nikomu na vsi neřekneme že jsme vyhráli, ale na střechu pastoušky si koupíme obrovský satelit“ se může smát fakt jen autor předlohy (už napsal oba Špindly...). Zápletka „chudáci vyhrají miliony a protože jsou burani, tak se tak taky chovaj“ tu už byla mockrát. Zpracování v tomhle filmu ovšem aspiruje na její opravdu nejhorší zfilmování v dějinách asi evropské kinematografie. Není důvod se na to dívat, je to hrozně špatný film. Nad kategorii odpad ho zvedají jen Tomáš Jeřábek a Zdeněk Godla. Tak tedy..za 3%...tfuj, ještě že promítání tohodle škváru zastavila korona. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vždycky když vidím podobnou českou komedii, tak mi je strašně líto herců. Kdybych se ale nepřiznal, že jsem se párkrát zasmál, asi bych komedii hrozně křivdil. Vtipné to totiž párkrát bylo, třeba nejvtipnější postavou byl místní Stephen Hawking. Zbytek totální tragédie, komedie pro masy, ideálně pro lidi, kterým je jedno, na co koukají, hlavně ať po novinách v televizi něvo běží. A to není urážka, jako konstatování faktu. ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Štěstí je sice krásná věc, tento film byl ovšem holým neštěstím. Jednotlivé postavy se chovaly jako idioti, scénář na mě působil dojmem, že ho napsal další idiot, a práce režiséra tento dojem nikterak nevylepšila. Humor byl z části vyčpělý, z části byl podáván takovým způsobem, že každý vtip bídně zahynul dříve, než se ke mně mohl z posledních sil doplazit. Po dvaceti minutách jsem musel podstoupit tvrdý vnitřní boj, abych se přinutil vidět tenhle paskvil až do konce. No, ale víme přece proč se u nás takové snímky točí, tady filmaři svůj úkol splnili, product placement fungoval skvěle, sponzoři mohou být spokojeni, a co je komu po divákovi. Šmarjá a ještě ten Mumuland... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Sandře (Markéta Hrubešová) spadne do vody telefon a následně řekne, že je mrtvý. Jakmile ale telefon začne utírat ubrouskem, vidíme na něm odraz rozsvíceného displeje, takže mrtvý ve skutečnosti nebyl. (SONY_)
  • „Dostal jsem roli Patrika. Je to kluk, kterému exekutoři sebrali taxíka, a tak pracuje pro obec. Nakonec peníze na toho taxíka dostane, tak s ním jezdí,“ popisuje svoji filmovou postavu Zdeněk Godla. (SONY_)

Reklama

Reklama