Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výhra balíku peněz v loterii člověku rozhodně změní život. Otázka je, jak... Čenda s Janou nemají v životě na růžích ustláno. Oba jsou nezaměstnaní, Čenda má dluhy všude, kam se podívá, a nejčastější návštěvou u nich je exekutor. To ale změní farářem požehnaný loterijní tiket. Pohádková výhra 176 milionů korun otevírá dvojici dveře do velkého světa neomezených možností. Ale také ke spoustě nových kamarádů, kteří by si z výhry rádi ukrojili pořádný kus. A i když se to některým podaří a vztah téhle dvojice to nabourá, přece jen na konci zjistí, že největší výhrou v životě je láska... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (159)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Štěstí Je Krásna Věc" dokopy tohto roku nezachraňuje českú filmografiu. Nemyslím si, že je to až na úrovni ako boli dve iné "komédie", ktoré som tohto roku videl, ale to nemení nič na fakte, že ide často o trápne a stupídne filmové dielo, ktoré drvivú väčšinu nefunguje. Pozitíva filmu sú Zdeněk Godla, ktorý je veľmi vtipný a pôsobí skutočne, chalan na vozíku má dobré hlášky a farárko má občas tiež dobré momentky. Ranný budíček od Petra Kotvalda ma pobavil a občas má film ešte nejaké momentky, kde som sa zasmial. Ale naozaj len občas. Inak je film mizerne napísaný, ešte otravnejšie odohraný a postavy dokopy nevedia tomu nič pridať. Situácie ako také sú absolútne bizarné a stupídne až do takej miery, že budete otvárať ústa. Často budete viac premýšľať na čom sa vlastne máte smiať, alebo prečo by vám to malo byť vtipné. Smiech je predsa základom každej komédie. Toto bude asi prvý film, ktorý som videl, kde mi Petra Hřebíčková liezla maximálne na nervy. Jej reakcie boli otravné, jej charakter absolútne tupý a toto nie je rola, v ktorej vie zapôsobiť. Tatiana Dyková vie byť "over the top" , vedela to Helena Rúžičková, dokonca by som možno schválil do tej role aj Annu Polívkovú, no casting Hřebíčkovej bol absolútne mimo. Tam niekto precenil jej schopnosti. Karel Zima je možno v tejto role o niečo prirodzenejší, no je to rovnaký somár ako ona. A tieto postavy máme sledovať celý film. Ďakujem, nie. Osobne tento druh komédie neodporúčam. Hodnotenie: D ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Když je na celém filmu nejvtipnější postižený kluk na vozíčku za , kterého mluví počítač a jakýsi cigán, který hrál v takové sračce jako je Most je to smutné. Přitom potenciál to mělo podle mě vysoký klidně to mohlo být i nové Dědictví bohužel se to zmohlo jen na cca minutu zpívajícího Petra Kotvalda a dál už jsem vše zapomněl. Navíc na to, že to byly vidláci z vesnice tak si těch peněz moc nevážily 40 procent. ()

Reklama

Slepejsek 

všechny recenze uživatele

100x provařený námět nesliboval žádný útok na filmové nebe. A nezklamal. (i když upřímně řečeno jsem se bavil víc než na halasné bublině s názvem TENET) Těm úplně největším klišé se příběh většinou vyhýbá nebo je aspoň trošku-trošičku (nikoli po troškovsku) kropí, aby nevypadaly tak opotřebovaně. Dech autorům dochází až v závěru. Jako pozitivum lze filmu přičíst i využití méně známých herců, včetně obsazení hlavních postav - Zimovi a především Hřebíčkové role poněkud jednodušších venkovanů sednou (zvlášť u Hřebíčkové je to po jejích předchozích číslech osvěžující). ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Partnerská dvojice vesnických dlužníků vyhraje v loterii, leč neumí s nečekaně nabytým bohatstvím nakládat. Nějakým zázrakem se oběma podaří v poměrně krátkém časovém období rozfofrovat desítky milionů, aniž by se to přitom jakkoli podepsalo na jejich nuzném životním stylu. Nakonec po všech lapáliích a opětovném propadu do chudoby zjistí, že jejich největší štěstí spočívá v tom, že mají jeden druhého a mají se rádi. Není na tom nic originálního, stejně jako na moralizujícím poselství o tom, že peníze kazí charakter. Ale mohla to být aspoň solidní komedie (předlohou filmu se ostatně stala litevská komediální hitovka Trys Milijonai Euru z roku 2017, kterou film Štěstí je krásná věc vyloženě okopíroval), avšak to by se jí nesměli chopit producenti filmu Zoufalé ženy dělají zoufalé věci a seriálu Kameňák a scenárista obou Špindlů. Výsledkem je trapná buraniáda plná tupých stereotypů, jejímiž hlavními hrdiny jsou omezený hráč forbesů a jeho partnerka, která za ním oddaně stojí, i když jim zrovna exekutoři odvážejí pohovku. Zřejmý pokračovatel normalizačních komunálních satir (avšak s minimem nadsázky), v němž nechybí postavy jako závistiví sousedé, podvodnický podnikatel, umírající otec, dotěrně svádivá zlatokopka či podlý farář, ani legrační figurky v podobě bodrého Roma či vulgárního invalidy. Humoru pomálu, křeč skoro všude. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Uh... tak jestli tato ,,KOMEDIE'' prošla zdejším hodnocením jako ta z lepších posledních českých komedií, tak je opravdu stav nouze. Karla Zimu mám moc rád, je to správnej kolík, herecky je fajn a vážím si ho i jako člověka. Bohužel podle mne nemá kliku na ty správné role. Spíše různě přicmrndává v rolích vesnických svérázů a buranů, v rolích jako jsou dobrovolní hasiči atd... Tady tedy dostal hlavní roli, ale eh... Řezníčkovou mám taky rád, jednak je to pořád ještě kus pěkný ženský (když se moc nesměje) a v Přes prsty byla celkem sexy a vtipná. Tady ale někdo řekl těmhle dvěma, že se mají pitvořit, dělat grimasy a chovat se jako debilové. Snad to měla být vesnická satira o tom jak balíci přijdou k penězům, snad to dokonce mělo oslovit úplně všechny s filozofickým poselstvím, že peníze nejsou vše. Výsledek je tragický. Ačkoliv je ve filmu spousta herců, kterých si vážím, byla to prostě nevtipná hrůza. Pobavily snad jen ty potahy na kožené sedačky nového auta z té látky ze které Jana šila závěsy... V podstatě je to jako kdyby Troška točil Kurva hoši gutntag takovým tím jeho kameňákovým stylem. Ty naše česká filmová komedie...kampak jsi se nám ztratila? Je nám tu bez tebe smutno !!! Vrať se prosím! Dávám za jeden výherní tiket. * ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Auto s penězi, které bylo ukradeno hlavnímu hrdinovy, mělo GPS satelitní vyhledáváník, podle kterého mohl snadno dohledat auto i s penězi, tak jak ho našla spolužačka v hotelu. (cmenda)
  • „Dostal jsem roli Patrika. Je to kluk, kterému exekutoři sebrali taxíka, a tak pracuje pro obec. Nakonec peníze na toho taxíka dostane, tak s ním jezdí,“ popisuje svoji filmovou postavu Zdeněk Godla. (SONY_)
  • Herečka Eva Leinweberová má v úvodních titulcích uvedené jméno Ewa. V závěrečných titulcích už má jméno uvedené správně. (dopita)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno