Reklama

Reklama

Vivárium

  • Irsko Vivarium (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Vivárium je zpravidla uzavřené prostředí, určené pro chov zvířat či k jejich výzkumu. Jesse Eisenberg a Imogen Poots v artové alegorii koloběhu konzumní společnosti představují pár, který chce koupit rodinný dům. To zamilovanou dvojici zavede do zcela nové čtvrti Yonder. Velmi rychle ale pochopí, že něco nesedí; všechny budovy vypadají stejně a navíc se zdá, že kromě nich nejsou široko daleko žádní další obyvatelé. Situace se vyostří, když pár zjistí, že se ocitli uprostřed labyrintu. V bezpečí jednoho z domků vyhledá úkryt a snaží se vymyslet, jak z toho ven. V tu chvíli zazvoní zvonek a na zápraží se objeví podivný balíček… (Future Gate)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (167)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

FILMOVÝ SCI-FI MARATON 2023 – země č. 47: IRSKO: Řekl bych, že to mají dnešní tvůrci těžké, rozhodnou-li se natáčet mysteriózní thriller, v němž skupinka lidí (zde mladá manželská dvojice) uvízne v záhadně uzavřeném prostoru, z nějž není úniku. Námětovou schému, často využívanou již od dob vybraných epizod Twilight Zone, lze sice pořád něčím ozvláštnit, ale málokdy se podaří, aby si takový film v celovečerní stopáži udržel stejný spád až do konce. I posledně mnou viděná mexická Smyčka, nakolik jsem ji dal vyšší hodnocení, mě svým postupným vyústěním částečně zklamala. A tady už nedlouho po druhém zvratu s příchodem dítěte začalo napětí stagnovat a povolovat. Pár dostatečně zneklidňujících horrorových prvků, jako už samotný komplex zelených domků s veselým uvítacím billboardem či závěrečné uložení balíčku do archivu, se najde, záběry na samotné prostředí z různých úhlů pohledu či neustálé vykopávání „svého hrobu“ mají jistou atmosféru a zapůsobila na mě i rocková skladba k závěrečným titulkům. Ke konci snímek překvapí mj. mindfuckovou sekvencí, která mi připadala jako zdařilá variace na nekonečné bludiště, tentokrát vertikálním směrem. Zápletka s donucením k výchově cizího dítěte vypadala slibně, jen jsem úpřimně nerozuměl jednání vychovavatelky, která toto povolání už vykonávala před tím a ač chvíli vypadá, že to s novým dítětem taky umí, každou chvíli k němu zcela nahodile mění svůj vztahod láskyplného hraní a budování bližšího vztahu až po touhu zabít či najednou i zabraňování vznikajícího rodinného vztahu, když mu dává častěji krutě najevo, že není jeho matkou... I z důvodu zmateněji vykresleného vztahu ženy k dítěti mě příběh v této lince nezasáhl a táhlé zpracování má na svědomí, že i ty 3* jsou z mé strany značně slabé. [55%] ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Úplne jedno, či to má minút 5, 10, alebo 90, drvivú väčšinu času je to len bezcieľne, monotónne, zameniteľné, alegorické hovno, ktoré nemá čím prekvapiť a od začiatku dokonca len otrocky plní, čo bolo jasné už v úvode. Hlavne nezábavne. Neexistuje žiadny logický dôvod sledovať filmy ako je tento. Jedna hviezda za dizajn. Normálne by som dal body aj technickej stránke, ale ten film bol tak nudný a predvídateľný, až ma naštval. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Výborná myšlienka rozvedená do zmysluplnej dejovej linky s príjemným mysterióznym nádychom, ktorá si vzala na paškál večný a úmorný kolobeh dnešného konzumného života. No a dostať také decko do výchovy.... no neviem, asi by som skolaboval aj ja. Nechápem to nízke hodnotenie. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nebudu tvrdit, že jsem jistojistě pochopil scénáristův záměr a co tím vším vůbec chtěli tvůrci divákům sdělit, respektive bylo-li ve filmu vůbec nějaké jinotajné hlubší poselství. Neviděl jsem tam žádné výrazné podobenství, žádný symbolismus, žádnou satiru ani kritiku naší konzumní společnosti. Viděl jsem tentokrát přesně to, co se píše v podtitulu, tedy mysteriózní sci-fi horrorové drámko, víc jsem nad tím nepřemýšlel a užíval si to. Lehce surrealistický a těžce hustoatmosférický kousek, určený tím pádem menšinovému publiku. Nevím kolik film stál, ty skvělé počítačové animace jistě nedělali profíci levně, ale zase se ušetřilo na honorářích, 4 herci plus dítě plus pár vedlejšáků na začátku. Neohrabaná Imogen a slabošský Jesse působili vcelku věrohodně, ale většinu mojí pozornosti na sebe přitahoval... přitahovalo TO. Nejprve ve stádiu mláděte, ze kterého mi občas přeběhla po těle husina, a potom i ve stádiu dospělce. A realitní makléř, stejného "živočišného"(?) druhu, byl taky nářezový. Za poslední horrorovou čtvrthodinku zaokrouhluju nahoru (i když nejhorrorovější pro mě bylo asi kukaččí mládě na začátku). Jo a jeden postřeh - v onom prapodivném umělém skanzenu, ve "viváriu", se zapadající Slunce pohybovalo po obloze jako na jižní polokouli, tedy zprava doleva (23.minuta). Nevím, jestli to byl režisérský úmysl nebo chyba, ale nejspíš to první. ()

Danikaa 

všechny recenze uživatele

Veľmi  beznádejné a depresívne. Silno mi to pripomenulo obdobie Covidu, keď sme sa mohli pohybovať iba v okolí svojho bydliska, aj to len s negatívnym testom naň. Ešte ste mohli ísť do práce, no tiež len s potvrdením od zamestnávateľa, že ste tam naozaj zamestnaný. Začiatok ma chytil a dopozerala som to, ale tento film si určite nezopakujem. P.S. kde ten ich príšerný akože syn, bral tak promptne vrecia na mŕtvoly ? ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama