Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Uznávaná britská dokumentaristka Jeanie Finlayová získala jedinečný přístup na natáčení dosud nejambicióznější a nejkomplikovanější série úspěšného seriálu Hra o trůny z produkce HBO, kde strávila celý rok. Dvouhodinový dokument Hra o trůny: Poslední hlídka, jehož premiéra bude uvedena týden po definitivním konci seriálu, se noří do bahna a krve, aby odhalil slzy i vítězství, které zapříčinilo převedení fantasy světa Západozemí do filmových studií, polí i parkovišť Severního Irska. Snímek je osobní, zblízka natočenou reportáží přímo z frontových zákopů produkce. Zachycuje nejen strasti ostrovního počasí, které herci a celý tvůrčí tým museli během natáčení podstupovat, ale vyjevuje i nervozitu z blížících se termínů či neutuchajícího zájmu fanoušků. Spíše než tradiční „Making of“ nabídne dokument zábavný, srdceryvný a intimní pohled do hořkosladkého světa tvůrců, kteří se musí rozloučit se svým životním dílem. (HBO Europe)

(více)

Recenze (70)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Vlastně dost o ničem. Behind the scenes video, které někdo roztáhl do dvou hodin a které se bohužel nezabývá ani tolik procesy a důležitými rozhodnutími důležitých lidí, jako spíše těch nedůležitých a jejich osudů. Vlastně jsem se nic moc nedozvěděl a to mi na tom vadí nejvíce. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Seroš máme souknute hnede 2x a pomaličku se chystáme na třetí projekci... Tzn, že patříme mezi poměrně velký fandy. Tohle je tedy příjemná podívaná pod pokličku nejepochálnějšího seroše všech dob. Hodně věcí se tady člověk dozví, hlavně teda jaká je to dřina, to natáčení a jak je důležitý, aby tam vládla absolutní pohoda. jasný, v dokumentu ti asi neukážou velký fajly nebo hádky, kterejch v tomhle množství lidí musí bejt mraky. Zelený plátno je sice perfektní pomocník, ale zdaleka né všecko jde natočit s ním. Dokument tedy vynikající a poučnejj... ()

Reklama

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele

Civilnější pohled (téměř vlog) z natáčení 8. řady, ve kterém se v rámci necelých dvou hodin ukaže poměrně málo ohledně konkrétních scén, ale zase hodně v rámci emocí a práce. Hlavní hvězdy se spíše míhaj, tady se spíše dává prostor pro ty menší a skoro neviditelné rybky (jako Andrew McClay) a pro tým "za oponou", kteří do toho dali vše. O to více je mi pak líto vidět, jak ta upřímná snaha o to nejlepší, je následně pokažena scénářem těch dvou... Kupodivu velký prostor pro Vláďu Furdíka, který si to užívá každým coulem a ta radost, když ho fanoušci poznají, nádhera. Skvělý pohled, který mě o technických kvalitách přesvědčil ještě více. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na stovky lidí, které ve filmu není vidět. 1) Podívat se na seriál dílčím pohledem především jedné produkční není špatný nápad. Bohužel film o filmu trpí stejným neduhem jako bitva s Bílými chodci: je to příliš dlouhé, příliš stejné a tudíž dost nudné. 2) Výstižný koment: hellstruck***, hansel97***. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Musím uznale přikývnout, že HBO od konce 7 řady usoudilo, že má ke konci seriálu v rukách obrovský klenot a nepodcenila nadílku všemožných dokumentů ze zákulisí. Kromě Poslední hlídky na HBO GO najdeme pravidelné cykly Za oponou a Pár minut navíc (nevím, proč to nespojili, většinou to vychází na 20+5min), jež známe už z předchozí sezóny. Tím pádem bych od Poslední hlídky čekal poněkud komplexnější vhled/ohlížení do celého seriálu, ne "jen" prodlouženou verzi výše zmíněného, která na mě popravdě ani neměla takový efekt, po tom co jsem každý čtvrtek nakoukával bonusy přímo od HBO. Kvalita zpracování dokumentu je pochopitelně bez chybičky a pravděpodobně mnoho lidí u toho uroní slzu (potěší krátká česko-slovenská vsuvka), ale zdaleka nejvíc se mi líbily staré záběry z prvního čtení scénáře z úplně první sezóny (Sean Bean už věděl, co ho čeká) a rozhodně bych si dokument Jeanie Finlay užil více se staršími vsuvkami. To je ovšem převážně můj problém mé přílišné informovanosti a očekávám, že se ještě nějaké zajímavé bloky, shrnující kompletně celou ságu, byť třeba neoficiální, v budoucnu ještě objeví. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Během scény, kdy je Vladimír Furdik (Noční král) maskován na svou postavu, můžeme slyšet, jak si herec v dlouhé chvíli pouští českou písničku „Podvod“ od Jana Nedvěda. (ArsenalEagle)

Reklama

Reklama