Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Živly nemají slitování. Pocítíte jejich zuřivost. Atlantik se vzdouvá v třicetimetrových vlnách. Vítr zuří na maximum! V říjnu 1991 se tři povětrnostní fronty - mezi nimi i hurikán Grace - srazily v dosud největší zaznamenané bouři, meteorology nazvané "Dokonalá bouře". Ve filmu Dokonalá bouře posádka rybářské lodi Andrea Gail bojuje s nejmocnějšími živly, jaké kdy příroda uvolnila ze řetězu... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (389)

Lima 

všechny recenze uživatele

Parádní podívaná s překvapivým, nehollywoodským koncem. Ale vzhledem k tomu, že jde o příběh podle skutečné události, nemohli si tvůrci dovolit zakončit to jinak. Jinak vidět to v telce, dal bych za tři, protože sugestivnost rozbouřeného moře, jaké se povedlo hochům z ILM, se dá vychutnat pouze na velkém širokoúhlém plátně. Ale to neříkám nic objevného :o) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Průměrný film se smutným koncem, kterému chybí vtáhnutí do děje. Divák si nezamiluje žádnou postavu a jen se dívá co se s nimi děje. Režie Wolfganga Petersona mi přijde bez nápadu, bez inovace a sází na velmi silné obsazení, které však nemůže zachránit vše. Film sleduje příběh rybářů, bouří, odvahu a boj proti smrti, schválně jak moc na vás jejich boj zapůsobí a změní. Mě prakticky vůbec. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je to jeden z mojich najobľúbenejších katastrofických filmov. Síce tu nenájdete žiadne masové scény, deštrukciu veľkomiest, nesmrteľných hrdinov snažiacich sa zachrániť svet ale iba hŕstku rybárov zápasiacich s najväčším hurikánom 20 storočia. Práve toto odlišuje Perfect storm od ostatných katastrofických filmov, to však neznamená že si špeciálnych efektov neužijete, práve naopak. Špeciálne efekty sú na špičkovej úrovni a len ťažko spozorujete čo je skutočné a čo digitálne. Ak si spočítate jemne nadpriemerné herecké výkony, rovnako dobrú réžiu, vynikajúce efekty a bombastickú Hornerovu hudbu hlavne theme mi stále zneje v hlave a nehollywoodsky koniec dostanete skvelý film ktorý prekračuje štandardnú úroveň niekedy doslova katastrofických filmov o poriadaný kus. Ja som ho videl už asi 20x a neľutujem ani 1 minútu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $140miliónovTržby USA $182,618,434Tržby Celosvetovo $328,718,434║ Tento film mi neskutočne sadol, výborné obsadenie, skvelý smutný dramatický príbeh, trikovo tiež k maximálnej spokojnosti, plus podmanivá hudba od Jamesa Hornera. /videl v kine: 95%/ ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Katastrofák jak má být.Žádný zdlouhavý úvod se podle mého názoru nekonal,ten začátek prostě perfektně seznámil s postavami a uvedl diváka do situace.Herecké obsazení je vskutku lahůdkové,George Clooney mi znovu dokazuje,že většího sympaťáka prostě mezi herci není,John C. Reilly standartně dobrý a potěšil William Fichtner.No a Wahlberg? Jak ho nemám moc rád,tak tady překvapil a zahrál dost dobře.Velkým plusem je perfektní gradace děje od klidu v úvodu,přes skvělé scény rybaření občas proložené nějakou tou napínavou situaci až po strhující bouři na konci,která je patřičně trikově vyvedená a pořádně napínavá.Děj jen lehce zpomaluje vedlejší dějová linie se zachraňovaným člunem,ale když se pak vrátíme zpátky k lodi Andrea Gail,je všechno při starém.Režisér Petersen ještě tehdy neztratil soudnost jako v případě Poseidonu a vytvořil perfektní žánrovku,která má všechno co má správný katastrofák mít plus nestandartní konec.To všechno korunuje patřičně monumentální hudba Jamese Hornera.Výborný film,kterému uniklo maximální hodnocení jen o vlásek. 85 % ()

Galerie (83)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu se objeví záběry hurikánu Floyd, které štáb pořizoval tři dny. (HellFire)
  • Okrem autentického mestečka Gloucester v štáte Massachusetts prebiehala väčšina natáčania v kalifornských filmových štúdiách. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Reklama

Reklama