Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Živly nemají slitování. Pocítíte jejich zuřivost. Atlantik se vzdouvá v třicetimetrových vlnách. Vítr zuří na maximum! V říjnu 1991 se tři povětrnostní fronty - mezi nimi i hurikán Grace - srazily v dosud největší zaznamenané bouři, meteorology nazvané "Dokonalá bouře". Ve filmu Dokonalá bouře posádka rybářské lodi Andrea Gail bojuje s nejmocnějšími živly, jaké kdy příroda uvolnila ze řetězu... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (389)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Petersenův hollywoodský standard, který je už tradičně založený na velké heroizaci hlavních postav, které jsou napsány tak akorát, aby se divákovi zalíbily. Chlapácký Clooney, romantický Wahlberg atd. se z poklidného rybaření dostanou do chřtánu hrozivé bouře, ve které začne mít až dosud podezřele poklidný a vláčný film spád. Jsou to spíše úchvatné fekty než nějaký velký režijní vklad, co dělá z Dokonalé bouře dobrý film. Ani herecké výkony nepatří zrovna mezi vrcholné kousky, jsou řekněme typicky žánrové. Když se to vezme kolem a kolem, tohle pimprlové duivadlo o partě rybářů funguje přesně tak, jak má. Kdyby se Petersen tolik nerozohnil v závěru (který připomíná expllozi skladu vanilky), byl by to zase špektákl na plný kotel. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Vcelku komorní snímek ohledně obsazení - pro jednou nebyla potřebná kvanta herců; jejich výkon neohromí, ani neurazí, zkrátka solidní standard. Poměrně všední děj vypráví o tom, jak to chodí při rybolovu na moři, o souboji s živlem, o vzájemných vztazích mezi námořníky, o jejich ženách, co v obavách čekají na břehu. Naštěstí je příběh založený na skutečné události, proto byl americký divák ochuzen o dementně přeslazený happyend a já jsem se po menším váhání mohla přiklonit ke čtyřhvězdičkovému hodnocení, byť jde oslabé 4*. Kapitolu samu pro sebe tvoří speciální efekty, rozbouřené moře je opravdu úchvatné a divák je před plátnem (před obrazovkou) náležitě bičován větrem a promočen:-). Slušné drama, nic víc, nic míň. 70% ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Kromě vedlejších linií příběhu se mi to líbilo. Těmi vedlejšími liniemi mám na mysli pasažéry na člunu, kteří tam byli doslova jak pěst na oko a netuším proč. Cokoliv s vrtulníkem, i to zachraňování i všecko ostatní (to nemělo s dějem vůbec nic společnýho, prostě jen nastavená kaše). I situace doma po odplutí mi přišla zbytečná, protože každej ví, jak by byli smutní. A lepší účinek by to určitě mělo, neukázat je, ale třeba fotku ve vodě (klasiklišé ;). No a ten meteorolog, nevím jestli to bylo dabingem, ale já mu to zaujetí počasím prostě vůbec nevěřil a taky mi přišel jen jako do počtu. Takže co se týká mě, kdyby to bylo mnohem víc syrový (oproštěný od těch linií a trošku bez toho hrdinství, sentimentu) kdyby se to víc soustředilo na rybáře a bylo to spíš v duchu toho nečekanýho konce a pak tam nebyly záběry z kostela, dal bych plnej počet. Takhle jen čtyři a to se všema očima zavřenýma a ušima odřenýma ke kosti. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ambiciózní kapitán Clooney hodlá všechny přesvědčit, že má delší prut než kolegyně mořská vlčice, jenže tak dlouho se chodí za Grand Banks pro ryby, až se vlasec utrhne.. Schématický úvod, poutavý rybářský střed a zdlouhavý závěr s dokonale digitální bouří, která vás donutí sedět na gauči v záchranném kruhu. Pochybuje snad ještě někdo o tom, že paní Petersenová porodila malého Wolfganga ve vaně? P.S.: Možná to ovlivnila počínající mořská nemoc (takřka bod zlomu nad záchodovou mísou), ale na té obří vlně, kterou hlas Kanyzy od kormidla familiárně oslovoval mrcho, jsem koutkem oka spatřil surfaře Bodhieho a za ním jeho vlající blonďatou kštici.. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Nešťastně průměrný snímek. Teď sepisuju komentář, ale za dva roky už nebudu pořádně vědět o čem to bylo. Snad se mi podaří zapomenout i na ty ucajdané repliky, které bez náznaku lítosti divákem jen tak proletí. Za zapamatování stojí chytře vygradovaná zápletka a snad omezení přílišného patriotismu, což bych v tomhle filmu (navíc Petersen) ani moc nečekal. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (14)

  • Michaela Ironsidea, který ve filmu hraje vlastníka baru, si kdosi z místních během natáčení spletl se skutečným majitelem podniku. (akisha)
  • Ve filmu se objeví záběry hurikánu Floyd, které štáb pořizoval tři dny. (HellFire)
  • Okrem autentického mestečka Gloucester v štáte Massachusetts prebiehala väčšina natáčania v kalifornských filmových štúdiách. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Reklama

Reklama