Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Živly nemají slitování. Pocítíte jejich zuřivost. Atlantik se vzdouvá v třicetimetrových vlnách. Vítr zuří na maximum! V říjnu 1991 se tři povětrnostní fronty - mezi nimi i hurikán Grace - srazily v dosud největší zaznamenané bouři, meteorology nazvané "Dokonalá bouře". Ve filmu Dokonalá bouře posádka rybářské lodi Andrea Gail bojuje s nejmocnějšími živly, jaké kdy příroda uvolnila ze řetězu... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (389)

kingik 

všechny recenze uživatele

Solidně utahaný film navzdory námětu a hereckému obsazení. Než se film rozjede, tak to pěkně trvá, střihač tentokrát slušně zahálel. Pak je smete vlna a je konec, ale než se k tomu film dopracuje, zabere to dlouhý čas. Příště prosím trochu tempa do toho umírání. Jinak herecké výkony, kamera a vizuální efekty, jsou poměrně sugestivní. 60% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Průměrný film se smutným koncem, kterému chybí vtáhnutí do děje. Divák si nezamiluje žádnou postavu a jen se dívá co se s nimi děje. Režie Wolfganga Petersona mi přijde bez nápadu, bez inovace a sází na velmi silné obsazení, které však nemůže zachránit vše. Film sleduje příběh rybářů, bouří, odvahu a boj proti smrti, schválně jak moc na vás jejich boj zapůsobí a změní. Mě prakticky vůbec. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný dobrodružný/katastrofický kousek s excelentním hudebním doprovodem Jamese Hornera, skvělým hereckým obsazením, slušnou režií a dobrou atmosférou. Trošku horší už to bylo se samotným scénářem a některými speciálními (slabšími digitálními efekty). Ani to mi však nezabránilo, abych si tento film užil. Mám rád kousky, které nekončí happyendy, takže tady malý plusový bodík, trošku mě srala ta „romantika“ kolem – docela by mě zajímalo, kdo vyprávěl, jak to bylo, když nikdo nepřežil. Diane Lane byla k sežrání, než se dřít na moři, to bych s ní raději dělal „bongabonga“ až se budou třást lustry v baru - George Clooney, Mark Wahlberg, William Fichtner velmi solidní výkony, zbytek party průměrné. Linka s rodinkou na člunu zbytečná. Slza mi u toho sice neukápla, ale i tak jde o lehce nadprůměrnou podívanou…70% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Až příliš dokonalá bouře. Tak dokonalá, že smetla i klona Džordže spolu s marky Markem a jejich kocábkou náramnou. Based on true story? ale tak určitě, až na to, že těžko to může někdo převyprávět, když to nikdo z nich nepřežil (ups sorry za BROJLER) Nad vodou to drží tradičně spolehlivá Petersenova režie díky ní a pár jakž takž dramatickým situacím (i když mi postavy byli vesměs u prdele) to udrží aspoň v průměru. Jinak film tak tmavej, že v hodně scénách je píču vidět. Nemluvě o tom, že první půlka je celkem nuda. Za mě 55% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $140miliónovTržby USA $182,618,434Tržby Celosvetovo $328,718,434║ Tento film mi neskutočne sadol, výborné obsadenie, skvelý smutný dramatický príbeh, trikovo tiež k maximálnej spokojnosti, plus podmanivá hudba od Jamesa Hornera. /videl v kine: 95%/ ()

Galerie (83)

Zajímavosti (14)

  • Okrem autentického mestečka Gloucester v štáte Massachusetts prebiehala väčšina natáčania v kalifornských filmových štúdiách. (MikaelSVK)
  • Film bol sparodovaný v Simpsonovcoch (od r. 1989), konkrétne v 10. diele 18. série s názvom Aquamanželka. (Jello Biafra)
  • Ve filmu se objeví záběry hurikánu Floyd, které štáb pořizoval tři dny. (HellFire)

Související novinky

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno