Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Živly nemají slitování. Pocítíte jejich zuřivost. Atlantik se vzdouvá v třicetimetrových vlnách. Vítr zuří na maximum! V říjnu 1991 se tři povětrnostní fronty - mezi nimi i hurikán Grace - srazily v dosud největší zaznamenané bouři, meteorology nazvané "Dokonalá bouře". Ve filmu Dokonalá bouře posádka rybářské lodi Andrea Gail bojuje s nejmocnějšími živly, jaké kdy příroda uvolnila ze řetězu... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (389)

kingik 

všechny recenze uživatele

Solidně utahaný film navzdory námětu a hereckému obsazení. Než se film rozjede, tak to pěkně trvá, střihač tentokrát slušně zahálel. Pak je smete vlna a je konec, ale než se k tomu film dopracuje, zabere to dlouhý čas. Příště prosím trochu tempa do toho umírání. Jinak herecké výkony, kamera a vizuální efekty, jsou poměrně sugestivní. 60% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný dobrodružný/katastrofický kousek s excelentním hudebním doprovodem Jamese Hornera, skvělým hereckým obsazením, slušnou režií a dobrou atmosférou. Trošku horší už to bylo se samotným scénářem a některými speciálními (slabšími digitálními efekty). Ani to mi však nezabránilo, abych si tento film užil. Mám rád kousky, které nekončí happyendy, takže tady malý plusový bodík, trošku mě srala ta „romantika“ kolem – docela by mě zajímalo, kdo vyprávěl, jak to bylo, když nikdo nepřežil. Diane Lane byla k sežrání, než se dřít na moři, to bych s ní raději dělal „bongabonga“ až se budou třást lustry v baru - George Clooney, Mark Wahlberg, William Fichtner velmi solidní výkony, zbytek party průměrné. Linka s rodinkou na člunu zbytečná. Slza mi u toho sice neukápla, ale i tak jde o lehce nadprůměrnou podívanou…70% ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pokus smíchat obyčejné drama obyčejných lidí s efektní a dech beroucí trikovou podívanou, bohužel s poněkud disharmonickým výsledkem, kde obojí bylo výborné, ale současně jedno více či méně rušilo to druhé a naopak. Skvělé obsazení, slušná režie, dokonalá iluze běsnících živlů, ale na to, aby z toho vznikl dokonalý film, nesrazily se všechny ty klady v ideální výšce. ()

tron 

všechny recenze uživatele

V DOKONALEJ BÚRKE Clooney spojil sily s nemeckým režisérom Petersenom, ktorý po PONORKE a pred remake POSEIDONA adaptáciou skutočných morských udalostí z roku 1991 dotvoril svoju slávnu morskou soľou nasiaknutú trilógiu, ktorú ženy nemajú rady, ale chlapi na ňu nedajú dopustiť. Clooney s Petersenom sa našli, rozumejú si, ich film má jedinečný zmysel pre humor, perfektnú atmosféru, špičkové technické prevedenie, výbornú prácu s uvoľnenými hercami, ktorí sa neboja prísť kvôli precítenejšiemu výkonu na pľace k úrazu (Reilly, Wahlberg, Fichtner, Ironside), ale ženy v tomto svete nie sú o nič slabšie (Laneová) a keď sa pobavíme na žralokovi, až vtedy vypukne skutočné peklo. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

George Clooney v jednom rozhovore, v ktorom riešil svoju kariéru a svoje filmy tento film zhodnotil ako dobrý, ale cíti, že mohol byť ešte lepší. Nedá sa iba s ním súhlasiť a doplniť, že mohol byť menej konzervatívny, postavy mohli byť ambivalentnejšie a celé to mohlo pôsobiť trochu živším dojmom. Lenže, znova musím zopakovať, že Petersen je dobrý rutinér a keď má vyvolať správnu atmosféru a napätie, tak to dokáže lavou zadnou. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (14)

  • Mark Wahlberg během natáčení přebýval nad hospodou Crow´s Nest, kde se natáčely interiéry. (HellFire)
  • Film bol sparodovaný v Simpsonovcoch (od r. 1989), konkrétne v 10. diele 18. série s názvom Aquamanželka. (Jello Biafra)
  • Okrem autentického mestečka Gloucester v štáte Massachusetts prebiehala väčšina natáčania v kalifornských filmových štúdiách. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Reklama

Reklama