Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Živly nemají slitování. Pocítíte jejich zuřivost. Atlantik se vzdouvá v třicetimetrových vlnách. Vítr zuří na maximum! V říjnu 1991 se tři povětrnostní fronty - mezi nimi i hurikán Grace - srazily v dosud největší zaznamenané bouři, meteorology nazvané "Dokonalá bouře". Ve filmu Dokonalá bouře posádka rybářské lodi Andrea Gail bojuje s nejmocnějšími živly, jaké kdy příroda uvolnila ze řetězu... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (389)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Petersenův hollywoodský standard, který je už tradičně založený na velké heroizaci hlavních postav, které jsou napsány tak akorát, aby se divákovi zalíbily. Chlapácký Clooney, romantický Wahlberg atd. se z poklidného rybaření dostanou do chřtánu hrozivé bouře, ve které začne mít až dosud podezřele poklidný a vláčný film spád. Jsou to spíše úchvatné fekty než nějaký velký režijní vklad, co dělá z Dokonalé bouře dobrý film. Ani herecké výkony nepatří zrovna mezi vrcholné kousky, jsou řekněme typicky žánrové. Když se to vezme kolem a kolem, tohle pimprlové duivadlo o partě rybářů funguje přesně tak, jak má. Kdyby se Petersen tolik nerozohnil v závěru (který připomíná expllozi skladu vanilky), byl by to zase špektákl na plný kotel. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Solidní film který má dvě velké výhody. 1) je dokonalá hudba Hornera, každá scéna ve který je akce je díky hudbě neuvěřitelně napínavá. a číslo 2) je dobrá režie Petersen je skvělý režisér a díky tomu jak film režíruje je film víc než ve skutečnosti je. Plno scén je tu efektních a napínavých a hlavně jsem se nenudil. Efekty jsou velkolepé, jen škoda že i přes snahu mi bylo celkem jedno co se stane s kteroukoliv postavou. Za shlédnutí film rozhodně stojí, lituji toho že jsem film neviděl o dost dříve. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pamatuji se, že jsem o Andrea Gail četl brzy po bouři století, která udeřila na východním pobřeží. Bylo jen otázkou času, kdy se někdo pokusí tento příběh přenést na plátna kin. Díky za to, že to zkusil Wolfgang Petersen, který vloží diváka doprostřed akce. Bez přehánění mohu říct, že jsem ještě nikdy nezažil film tak stresující, jako tenhle (kámoš, který šel do kina se mnou poté dostal mořskou nemoc). Film začíná pomalu a uváženě a postupně připravuje diváky na to, co má přijít. Petersen využije několika minipříběhů ke stavbě napětí. Nato mistrovsky dokumentuje idylický plavbový výlet. Následné napětí v podobě bouře Vás nenechá chladným. Navíc vše vypadá realisticky. Vlny vypadaly tak skutečně, že jde místy těžko poznat rozdíl mezi CGI a skutečností. Zážitek je (teď mne nenapadá jiný výraz) divoký. Film musíte vidět. ()

fleker 

všechny recenze uživatele

Já nechci bejt hnědopuch, ale nějak nerozumím tomu štítku "podle skutečného příběhu", když celý film je postavený na tom, kolika různýma peripetiema se musela banda rybářů uvízlá na moři v bouři prokousat, a na konci filmu se dozvíme že vlastně nikdo z posádky nepřežil...vysílačka jim odešla, noutbuk ani smartfouna jsem tam nikde neviděl, takže celý ten příběh buď poslal někdo z nich telepaticky do budoucnosti a nebo scénárista dokázal vyvolat ducha jednoho z posádky, ale pak zase nechápu proč i tahle část nebyla součástí filmu, působilo by to mnohem reálněji a věrohodněji. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Kromě vedlejších linií příběhu se mi to líbilo. Těmi vedlejšími liniemi mám na mysli pasažéry na člunu, kteří tam byli doslova jak pěst na oko a netuším proč. Cokoliv s vrtulníkem, i to zachraňování i všecko ostatní (to nemělo s dějem vůbec nic společnýho, prostě jen nastavená kaše). I situace doma po odplutí mi přišla zbytečná, protože každej ví, jak by byli smutní. A lepší účinek by to určitě mělo, neukázat je, ale třeba fotku ve vodě (klasiklišé ;). No a ten meteorolog, nevím jestli to bylo dabingem, ale já mu to zaujetí počasím prostě vůbec nevěřil a taky mi přišel jen jako do počtu. Takže co se týká mě, kdyby to bylo mnohem víc syrový (oproštěný od těch linií a trošku bez toho hrdinství, sentimentu) kdyby se to víc soustředilo na rybáře a bylo to spíš v duchu toho nečekanýho konce a pak tam nebyly záběry z kostela, dal bych plnej počet. Takhle jen čtyři a to se všema očima zavřenýma a ušima odřenýma ke kosti. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (14)

  • Michaela Ironsidea, který ve filmu hraje vlastníka baru, si kdosi z místních během natáčení spletl se skutečným majitelem podniku. (akisha)
  • Všechny mrtvé ryby ve filmu jsou vyrobené z gumy, ty "živé" jsou animatronické loutky. Režisér Wolfgang Petersen je velkým zastáncem ochrany zvířat. (HellFire)

Související novinky

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Reklama

Reklama