Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Živly nemají slitování. Pocítíte jejich zuřivost. Atlantik se vzdouvá v třicetimetrových vlnách. Vítr zuří na maximum! V říjnu 1991 se tři povětrnostní fronty - mezi nimi i hurikán Grace - srazily v dosud největší zaznamenané bouři, meteorology nazvané "Dokonalá bouře". Ve filmu Dokonalá bouře posádka rybářské lodi Andrea Gail bojuje s nejmocnějšími živly, jaké kdy příroda uvolnila ze řetězu... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (389)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Wolfgang Petersen veľkofilmy skrátka vie. Teda, nie že by toto bol veľko film, ale sú v ňom dosť veľké vlny. A je to natočené fakt dobre. Herecké obsadenie je skvelé a dobrodružstvo rybárov na čele s kapitánom Clooney-m je fajn zrežírované. Kamera zaberá presne to čo má, efekty na tu dobu slušné, strih a tempo filmu posúvajú film pekne dopredu, James Horner hraje to čo má a zo svojimi obvyklými tonmi príjemne sprevádza film. Pokiaľ sa film točí v týchto vlnách, tak je to dobre, lenže ta dejová línia zo záchranou ostatnými tam bola zbytočná a ubralo to filmu ako na tempe, tak na kráse. Oblúbený soundtrack: There's No Good Bye Only Love. 70% - 3* ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Žádná bouře není dokonalá, když tak intenzivní či mohutná. Co je na moři či souši dokonalé? I Ježíš říkal - Dokonáno jest, ale až když naplnil údajné písmo svaté. Každý člověk by měl zažít bouři na moři, a v malé lodičce, to si pak zapamatuje do konce svého života, a prospěje mu to více, než vysedávání u televize a sledování filmů o bouřích na moři. (1.10.2010.) ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Nešťastně průměrný snímek. Teď sepisuju komentář, ale za dva roky už nebudu pořádně vědět o čem to bylo. Snad se mi podaří zapomenout i na ty ucajdané repliky, které bez náznaku lítosti divákem jen tak proletí. Za zapamatování stojí chytře vygradovaná zápletka a snad omezení přílišného patriotismu, což bych v tomhle filmu (navíc Petersen) ani moc nečekal. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Je to triková podívaná jedna báseň, a kvůli hudbě bych si pořídil domácí kino, protože soundtrack James Hornera má stejnou monumentální a démonickou sílu jako Dokonalá Bouře, kolem které se točí celý film. A skvělé herecké výkony celkový dojem jen umocňují. Tahle Bouře je prostě Dokonalá a krásná... ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Je to tak mezi 3 a 4 hvězdičkami. Dokonalá bouře je katastrofický film, který se snaží vyvarovat co nejvíc Emmerichovských klišé a to se mu zdárně daří. Malinko mi sice nesedl závěr a z celkového napětí mě vyrušelo hned 5 reklam. Čert vem debilní Novu. Bohužel i tento fakt mi nakonec pokazil dojem z tohoto filmu. Cítím, že Petersen vytvořil docela solidní katastrofický film, každopádně bych si to dokázal představit o něco bohatší. Ta část filmu, která se odehrává v té šílené bouřce je velmi chaotická, což je logické, ale já bych takové peklo střídal třeba s jinými záběry, protože dívat se tolik minut jen na rozbouřené moře, samej hukot, tmavou helikoptéru, která se snaží vylovit nějaké trosečníky nebo loď, která se pere s vlnami to člověka po chvíli omrzí. Každopádně myslím, že mezi katastrofickými filmy se jedná o docela poctivý film, jehož reálnost je docela věrná, takže v zásadě můžu doporučit, ale potenciál tam vidím přece jen vyšší. 65% ()

Galerie (83)

Zajímavosti (14)

  • Michaela Ironsidea, který ve filmu hraje vlastníka baru, si kdosi z místních během natáčení spletl se skutečným majitelem podniku. (akisha)
  • Když film Dokonalá bouře vrcholí, zazní v doprovodné hudbě obdobný motiv jako při katastrofické scéně s požárem ve filmu Avatar (2009). Ne náhodou hudbu k oběma filmům složil James Horner. (selfesteem)
  • Film bol sparodovaný v Simpsonovcoch (od r. 1989), konkrétne v 10. diele 18. série s názvom Aquamanželka. (Jello Biafra)

Související novinky

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Reklama

Reklama