Reklama

Reklama

Gangster, policajt a ďábel

  • Jižní Korea Akinjeon (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

V Čchonanu je v autě brutálně ubodán muž a případu se ujímá detektiv Jung Tae-seok (Moo-yeol Kim) se svým parťákem Bae Soon-hoem (Yoon-seong Kim). Jung si jako jediný případ spojí s dalšími vraždami, které byly spáchány stejným způsobem, a dojde mu, že je má na svědomí sériový vrah. Když tentýž vrah napadne a pobodá i šéfa gangu Jang Dong-sua (Dong-seok Ma), oběma mužům dojde, že musí spojit síly, aby ho dopadli. Každý ovšem sleduje svůj vlastní cíl. (LangiJ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (82)

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

No tak nevím, kdyby se mě někdo zeptal o čem to bylo, tak mi ta zápletka přišla jak z amerických filmů z let 1970. Ten hlavní policajt byl něco mezi Robinem Hoodem a splašenou krávou. Vyšetřování tam žádné není, jen se tam stále někdo zabíjí kvůli automatúm nebo mrzačí, aby se ukázalo, kdo je větší mafián. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Silně nadhodnocený film a jeden z mála jihokorejských snímků, které se mi nelíbily. Scénář a jednotlivé repliky snad psal nějaký žák posledního ročníku základní školy, kupa do očí bijících nelogičností (závěr v soudní síni byl už vyloženě směšný) a lacině zpracované souboje. Btw - policisté (ani gangsteři) v Jižní Koreji nepoužívají střelné zbraně? :-D Špatné béčko... 35% ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Korejské krimi inspirované skutečným případem vraha, který po noci ubodával řidiče. Tady si náhodně bohužel vyhlédne šéfa místního podsvětí a útok na něj vyvolá válku mezi gangy. Gangster se spojí s policajtem Raplem a začnou hon na sériového vraha. Solidní krimi thriller, který má spád, napětí, krásnou kameru, dobrou atmosféru, hromadné bitky i akční scény a na korejský film tam je minimum znaků asijské kinematografie jako teatrální gesta, přehrávání, předojímací momenty apod. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jedna z tých lepších Juhokórjeských žánroviek. Funkčné hlavne ku konci, kedy sa film dostane k tej podstatnej dráme. Dovtedy je to pekné koketovanie so silnou látkou, ktorej ale pre mňa, chýba výraznejší režijný rukopis. Biele mäso, Žlté more, Spomienky na vraha, Videl som Diabla, svojou silnou a temnou výpoveďou rezonujú viac. A pod každé je podpísaný výrazný režisér. Ale ako film začínajúceho tvorcu o ktorom sa hovorí, je to slušné. Pracuje to s archetypmi, je tu buddy presah ktorý sa snaží niesť v duchu hongkongských krimi thrillerov a je tu aj niekoľko dobre zvládnutých scén. Ako celok uspokojivé, hoci tá štvrtá hviezda je slabšia. Dong-seok Ma ale mlatí o stošesť. A je jedno či zombiekov, bohov alebo zločincov. Atmosféra v pohode. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem ke korejským a obecně asijským filmům dost skeptický, a to hlavně kvůli nevýrazným a stejným postavám (kdo se má ve všech těch stejných asiatech vyznat žejo), tak tenhle film byl dost odlišný. Hlavním tahounem je fascinující námět, o to líp, že je podle pravdivých událostí. Za zmínku stojí taky Dong-seok Ma, který je téměr v každém východním filmu, který jsem zkoukl, a ten chlap je fakt talent! Samotný příběh, kdy se polda a gangster spojí proti vrahovi je posilněn šikovně vybraným zabijákem, který je správně psycho a hnusák. První půlka místy ubíhala pomaleji, než bych chtěl, ale poslední třetina se rozjela a jakmile se šláplo na vyšetřování a hon na vraha, tak to fičelo až do konce. Finále epické a klidně bych si představil další díl z věznice. První část místy rozpačitá, druhá to solidně zachránila a na Koreu se mi to líbilo. ()

Galerie (103)

Reklama

Reklama