Reklama

Reklama

Nechte ho jít

  • USA Let Him Go (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Přišli o syna, ale za žádnou cenu nechtějí přijít o vnuka. Poklidný život penzionovaného šerifa George Blackledgea (Kevin Costner) a jeho ženy Margaret (Diane Lane) přeruší tragická smrt jejich syna. Vzápětí jim osud uštědří další ránu. Jejich snacha se znovu provdá a s novým partnerem odjede žít k jeho rodině. Pochopitelně s sebou odveze i svého malého synka. George a Margaret by se s tím snad nakonec smířili, kdyby nový partner jejich snachy neměl násilnické sklony. I proto se vydají na strastiplnou cestu přes půl země do Dakoty, aby v případě nouze zakročili a odvezli chlapečka s sebou domů. Jenže jeho nová rodina, jíž šéfuje svérázná Blanche (Lesley Manville), něco takového rozhodně nedovolí. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (169)

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Kevin s Dianou sice stárnou, ale to jim nic nebrání rozdat si to s rodinou asociálních psychopatů, kteří jim odvlekli vnuka a snachu. Příběh nikam nespěchá, ale o to víc zhoustne atmosféra při finálním střetnutí. Podle mého názoru velmi povedený film s přesnými hereckými výkony téměř všech důležitých postav. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $9,317,085Tržby Celosvetovo $10,303,763▐ Taká skôr komorná dráma, ktorá sa na konci riadne zvrhne. Costner stále má čo ponúknuť, len príbehovo to trošku mohlo byť poviem že pestrejšie, chcelo by to fakt rozmanitejšiu, nápaditejšiu réžiu. Kvalitných režisérov je sakra málo. /55%/ ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Obvykle se na trailery na tento menší typ filmů nedívám, nicméně ten na Let Him Go jsem z nějakého důvodu viděl a o to více mě pak ve filmu překvapila druhá polovina, která se ubírá naprosto jiným směrem, než jsem mohl čekat. A to se mi dost líbilo, zvlášť po klasickém úvodu, kdy jsem hned měl pocit, že sleduju starosvětské drama například z dílny Clinta Eastwooda. A jelikož s nadšením sleduji seriál Yellowstone, tak při vyplnění mezer mezi sériémi kdykoliv rád matadora Kevina Costnera uvidím. Příjemné překvapení...70% ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7/10). Osobně Kevina Kosťu moc nemusím. Nezažil jsem dobu jeho největší slávy a teď už nemám nejmenší potřebu si k němu hledat cestu. Ovšem tomuto snímku jsem dal šanci kvůli doporučení přátel. Už od prvních minut jsem byl velice mile překvapen. Máme tady překrásné prostředí. která sálá příjemnou atmosféru na diváka. Do toho Giacchino geniálně brnká na kytaru a cítíte z toho jakousi Eastwoodovskou atmosféru. Potom film nabere nečekaný směr, který na konci ještě víc graduje. Trochu mě mrzí, že během celé stopáže se není moc čeho chytit kromě začátku a konce. Diane Lane s Kevinem tady ovšem mají mezi sebou parádní chemii, která nepolevuje. Má to nedokonalosti v podobě hluchých míst a občasného šustění scénáře, ale to jsem schopen snímku odpustit. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Léta minulá. Montana. Jeden z nejméně zalidněných států USA, který ještě moc dobře pamatuje spory s indiány, které souvisely především ohledně vlastnictví půdy. On býval zatraceně dobrým šerifem a moc toho nenamluví, ona to zatraceně uměla s koňmi a starala se o své muže. Kromě manžela a syna jí největší radost dělá malý vnouček. Jenže poklidný rodinný život naruší tragická smrt syna. A zdá se, že se budou muset vzdát i vnuka, protože jejich znovu provdaná snacha bez rozloučení mizí s novým mužem pryč. A ten je navíc krapet víc agresivní. Vydávají se za nimi, ač bývalý šerif tuší, že zarputilostí manželky si hned od začátku zadělávají na problémy. Vše graduje velmi pozvolna. A tak nějak od začátku mě napadalo jméno legendárního Clinta Eastwooda, kterému by dle mého látka sedla. Nemyslím tím ale, že by Thomas Bezucha nějak zásadně chyboval. Naopak se mu daří udržovat milou chemii mezi manželským párem, dokonale využívá jejich charismatu a buduje velmi povedenou atmosféru. A nahání hrůzu děsivou Lesley Manville. Sice nevíme, proč je klan Weboyů na mnoho mil tak obávaný, nicméně závěrečné zúčtování má slušný drive. Solidně pomáhá i melancholický soundtrack Michaela Giacchina. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v kanadské provincii Alberta. (Rominator)

Reklama

Reklama