Reklama

Reklama

Nechte ho jít

  • USA Let Him Go (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Přišli o syna, ale za žádnou cenu nechtějí přijít o vnuka. Poklidný život penzionovaného šerifa George Blackledgea (Kevin Costner) a jeho ženy Margaret (Diane Lane) přeruší tragická smrt jejich syna. Vzápětí jim osud uštědří další ránu. Jejich snacha se znovu provdá a s novým partnerem odjede žít k jeho rodině. Pochopitelně s sebou odveze i svého malého synka. George a Margaret by se s tím snad nakonec smířili, kdyby nový partner jejich snachy neměl násilnické sklony. I proto se vydají na strastiplnou cestu přes půl země do Dakoty, aby v případě nouze zakročili a odvezli chlapečka s sebou domů. Jenže jeho nová rodina, jíž šéfuje svérázná Blanche (Lesley Manville), něco takového rozhodně nedovolí. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (169)

bobstock 

všechny recenze uživatele

Jednoduším příběhem, kde se moc nekudrlinkuje. Babička po rodinné tragédii zjistí stav, ve kterém se nachází její vnuk a s pomocí manžela se rozhodne ho za každou cenu dostat ze spárů podivné rodiny. Silou filmu je velmi uvěřitelný a citlivý příběh, který neulítává do akčních nesmyslů. +Diane Lane 75% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Pomalá, otrlá dráma o dvoch geriatrikoch na výlete. Ako život u svokrovcov s debilom manželom nie je nič moc, problém nastáva, keď si režisér zmyslí, že to natočí ako žánrovku a diváka unudí k smrti siahodlhými expozíciami, aby sa nestalo, že nepochopí každú emóciu. Sekanie rúk a pálenie domov je len príjemný bonus. 2 z 5 ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Scénář patří do kategorie prostinkých, režie je celkem slušná, především v začátku se mi líbily všechny šikovně vystavěné zkratky. Costner sice stárne, ale nic mu to neubírá na charismatu. Což je popravdě asi tím největším tahákem tohoto snímku. Ovšem pouze do doby, než se seznámíme s novou rodinkou bývalé snachy ústřední dvojice. Z těch by měl radost i Tarantino. Určitě bych se lépe bavila, kdyby se film déle odehrával v Dakotě a méně se věnoval nezábavnému zbytku. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $9,317,085Tržby Celosvetovo $10,303,763▐ Taká skôr komorná dráma, ktorá sa na konci riadne zvrhne. Costner stále má čo ponúknuť, len príbehovo to trošku mohlo byť poviem že pestrejšie, chcelo by to fakt rozmanitejšiu, nápaditejšiu réžiu. Kvalitných režisérov je sakra málo. /55%/ ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Slow-burn AF western s fenomenální Diane Lane a ďábelskou Lesley Manville, ve kterém ještě jako bonus hraje konstantně skvělý Costner. Co si sakra přát víc? Po pár minutách je sice jasné, kam se budě děj ubírat a kde nevyhnutelně skončí, ta cesta k tomu je ale tak náramně klikatá, plná jak dojemných chvilek, tak neskutečně vypjatých scén, že necelý dvě hoďky utečou jako voda a finále vás pak nenechá vydechnout. V rukou zkušenějšího režiséra by to sice vypadalo ještě líp, ale i tak byste poctivějších 8/10 hledali letos těžko. Pět hvězd tady, jen aby to proboha nebylo v modrejch... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v kanadské provincii Alberta. (Rominator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno