Reklama

Reklama

Nechte ho jít

  • USA Let Him Go (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Přišli o syna, ale za žádnou cenu nechtějí přijít o vnuka. Poklidný život penzionovaného šerifa George Blackledgea (Kevin Costner) a jeho ženy Margaret (Diane Lane) přeruší tragická smrt jejich syna. Vzápětí jim osud uštědří další ránu. Jejich snacha se znovu provdá a s novým partnerem odjede žít k jeho rodině. Pochopitelně s sebou odveze i svého malého synka. George a Margaret by se s tím snad nakonec smířili, kdyby nový partner jejich snachy neměl násilnické sklony. I proto se vydají na strastiplnou cestu přes půl země do Dakoty, aby v případě nouze zakročili a odvezli chlapečka s sebou domů. Jenže jeho nová rodina, jíž šéfuje svérázná Blanche (Lesley Manville), něco takového rozhodně nedovolí. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (170)

bourec 

všechny recenze uživatele

Komorní příběh, jehož nejsilnější devízou jsou dvě hvězdy filmovýho plátna. Film totiž plyne velmi pozvolna, a teprve po návštěvě tý buranský rodiny, kam se jejich snacha provdala, a chování milé maminky Blanche, je jasný, že tohle moc šťastně nedopadne. Na tom konci pak bylo závislý moje hodnocení. Protože sledovat vcelku pomalej film , kterej vyšumí takříkajíc do ztracena, to bych byl nasranej. Konec nakonec v pořádku.60%. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Let him go určitě není dokonalý film, má pár hluchých míst a zejména v první polovině je (jak už ostatní často zmínili) pomalejší a připomíná “Eastwoodowku”. Právě proto jsem byl v první půlce trochu nejistý a skeptický, ale musím říct, že druhá část mě připoutala k židli a až do konce jsem čuměl. Jde tady o kvalitně podaný příběh s uvěřitelným nádechem, pocity bezmoci, nespravedlnosti a nasranosti diváka a o touhu zjistit, jak to bude dál. Scény u večeře a potom v chatě byly absolutní masakr, kdy mi srdce bilo o stošest a závěrečná revenge byla důstojným zakončením kvalitního dramatu, které plave mnoha lidem pod radarem. Diane Lane je ve filmu excelentní, většinu slávy si krade pro sebe a Kevin Costner jí šikovně sekunduje v “boji” proti psychopatické slizké rodině, kdy jim nejde než fandit. Výborné, napínavé a překvapující. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak výsledek předčil má očekávání v plné míře! Pomalu plynoucí film jako ze staré školy, který se v některých chvílích dost vleče (zejména první polovina budiž zářným příkladem), na druhou stranu se ale drží pořád ve vodách nadprůměru, za což může poděkovat perfektní chemii mezi hlavní hereckou dvojkou (Costner a Lane). V rámci zápletky se nejedná asi o žádnou inovativní podívanou, ale i tak jsem se jako divák dočkal jedné šílené situace, kterou jsem fakt nečekal. Jinak od večeře na začátku druhé půlky (což je za mě nejvydařenější sekvence celého filmu, tam se dala ta hutná atmosféra doslova a do písmene krájet) se film rozjel do slušných obrátek, dialogy strhující. Vše to zakončil vydařený katarzní a zároveň smutný konec. Dokážu si představit, že v rukou schopnějšího rejžy bychom se možná dočkali i filmu roku. Ale spokojenost i tak převládá. Za mě 7,5/10 ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Místy natahané některé sekvence a dialogy, jinak extrémně nepříjemný film (jako Noční zvířata), u kterého člověk skoro od začátku ví, že nedopadne kdovíjak dobře, a na to rozuzlení se netěší, i když je mistrně zpracované jak herecky, tak scenáristicky a režijně. Takový ten moc dobrý film, který už ale člověk nechce vidět znovu. 85% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Možná to mohlo celé být jen o hledání narychlo odstěhovaného vnuka, taková pomalá road movie se stárnoucími manžely, kteří se ještě zcela nevyrovnali s tragickou ztrátou. Protože když posléze eskalovala konfrontace s "jeho" novou pochybnou rodinou, vstupní napětí (scéna u večeře) se rozmělnilo a závěrečné zúčtování haprovalo nejen morálně. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v kanadské provincii Alberta. (Rominator)

Reklama

Reklama