Reklama

Reklama

Epizody(14)

Postava pana Beana, jejímž tvůrcem a představitelem je Rowan Atkinson, vyvolala v oblasti komediálního žánru skutečnou senzaci. Panu Beanovi se dostalo četných mezinárodních ocenění, mezi kterými nechyběly ani Emmy za populární tvorbu, cena za komedii města Montreux a Mezinárodní cena kritiky z Montreux. Svými kousky, které ho přivádějí do prekérních situací, si získal publikum na celém světě. Velký podíl na tom má také skutečnost, že jeho humor je zcela vizuální. Doprovází ho sice zvuk, avšak jen minimum dialogů. Naprosto nemožný, občas roztomilý a vždy v dobrém rozmaru, pan Bean zastává výjimečné postavení v žánru televizní komedie po celém světě. (Česká televize)

(více)

Recenze (817)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Bez Pana Fazolky by to u mě nebyly ty pravý Vánoce, a to už někdy od půlky devadesátek. Klasika ze všech klasik nejklasičtější, to nejlepší z britské komiky a Rowanova nejzásadnější role (ano, včetně Black Adder). Tolik nápadů, že by z toho jiní, méně talentovaní, komici těžili po deset životů. Navíc britštější už to ani být nemůže *thumbs up* ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nefalšovaná čistá sranda. Konečně se mohu shodnout téměř se všemi komentátory a dát pět hvězdiček s vědomím, že ani jejich dvojnásobek zdaleka nedokáže vyjádřit Atkinsonův přínos do pokladnice světového humoru. A to humoru nejen vtipného, ale i vysoce lidského a vůbec ne trapného. Bean se nevysmívá, ale usmívá, vlastně se řehtá na plný koule a my s ním. Keep going, Rowan. ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mr.Bean jezdí v Austin Rover Mini což je malý osobní britský automobil,  který projektoval britský konstruktér řeckého původu Alec Issigonis a jeho design navrhl Leonard Lord. Toto vozidlo bylo na trh uvedeno v roce 1959. Na začátku 60. let 20. století se stalo jedním z nejoblíbenějších evropských vozů.Bylo jich prodáno 5.400 000.A bylo dvakrát inovováno, 2001 a 2007.obsah vozu podle typu 970-1275 ccm, rychlost 140-156 km/h a spotřeba cca 10 litrů. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Mr. Beana určite netreba nikomu zvlášť predstavovať. Grimasy a situácie do ktorých sa dostáva vás spoľahlivo rozosmejú. Len máloktorému seriálu sa podarilo udržať si takú veľkú mieru zábavnosti. Rowan Atkinson tu skvele zúžitkoval svoj obrovský talent a vytvoril tak vynikajúcu postavu na ktorú sa zaručene nezabúda. Nuž, legenda je legenda. ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Asi jediný seriál jehož každý díl jsem viděla nejméně 5x a přesto mě neomrzel a troufám si tvrdit, že ani neomrzí. Ani filmová ztvárnění Mr. Beana nejsou žádným zklamáním, jak tomu u mnoha jiných filmů a seriálů bývá. Nesmrtelný skoro němý humor Rowana Atkinsona nemá obdoby, má pokaždé své kouzlo a dokáže mě rozesmát i v mé občasné né moc příznivé náladě. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (79)

  • Seriál koupilo 50 aerolinií a vysílal se ve více jak 245 zemích světa. (don corleone)
  • „Osobně jsem docela jiný než Mr. Bean. Jsem až děsivě normální,“ prohlásil o sobě představitel Beana Rowan Atkinson. (SONY_)
  • Latinský text skladby „Ecce homo qui est faba“ z úvodní znělky v češtině znamená: „Pohleďte na člověka, který je fazole“. Text „Vale homo qui est faba“ ze skladby v závěrečných titulcích znamená: „Sbohem člověku, který je fazole“. (KrystofD)

Reklama

Reklama