Reklama

Reklama

Pokoj

  • Francie The Room
Trailer

VOD (1)

Matt a Kate si koupí dům na samotě. Během stěhování objeví zvláštní pokoj, který jim dokáže zhmotnit všechna jejich materiální přání. Po Katiných dvou potratech je ale jejich největším přáním dítě. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Ze samotnýho závěru sice uplně chytrej nejsem, ale celkově bych The Room mindfuckem určitě nenazýval. Teda ne ve smyslu, že by se biják nedal pochopit. V případě, kdy divák přistoupí na daný "zákonitosti" záhadnýho pokoje, neni to větší problém. Ze škatulky sci-fi jsem teda moc prvků nenašel, ale mysteriozní atmosféru se vcelku dařilo budovat. Bohužel mi však uplně nesedla stylizace většiny příběhu do ukecanějšího psychologickýho dramatu. S takovymhle námětem bych si představoval mnohem víc napětí. A kabátek mysteriozního a aspoň lehce akčního thrilleru by filmu slušel rozhodně víc. Nakonec ve mně i přes nulový očekávání přetrvává zklamání z nevyužitýho potenciálu, což je fakt velká škoda. Třetí hodně slabá hvězda za snahu o originální námět a atmosféru. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Tohle se povedlo protože jsem čekal film s nějakým trapným duchem a dostal jsem film, který se m snažíi dostat do hlavy brouka a taky, abych pořádně zapracoval se svojí šedou kůrou mozkovou. Na rovinu říkám, že jsem do toho šel protože tam hraje Olga a očekával jsem nějaký průměrný horor ale on to horor není vůbec, za to je to velice nepříjemné mysteriózní drama.Víc takových filmů a rozhodně doporučuji protože nijak přelomový film to není ale má nápad a docela slušný scénář a to se dneska cení. Dokonce i styl natočení a efekty jsou v pohodě. Příjemných 75% ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Kto by to bol povedal, že film, kde je ústrednou postavou herečka, ktorej jediným úspechom je titul Bond girl, Vás prinúti premýšľať. Začiatok klasický hororový. Pár sa nasťahuje do domu s tajomstvo. Tým však hororový rozmer hneď aj končí. Následne sa totiž rozbehne akýsi test osobnosti, ktorý pred sebou neustále tlačí nové otázky. Dvojica si najprv prvoplánovo a bezstarostne užíva, aby následne dospela do bodu, že keď môžu mať všetko, tak vlastne chcú len jedno. Má to však svoje ALE. Vlastne jedinou zásadnou vadou celého filmu je to, že dvojica medzi sebou miestami zbytočne nekomunikuje a sú vlastne dosť málo kreatívny, zvedaví čo sa týka testovania (predsa nemalo to rozpočet ako napríklad Inception). Pokoj Vám bude v určitých ohľadoch pripomínať Mother! Nápad z ktorého by 98 zo 100 režisérov/scenáristov urobilo maglajz. Tu všetko funguje, zapadá, dáva zmysel. Škoda, že to do rúk nedostal ten 1 zo 100, čo by z toho dokázal urobiť naozajstnú topovku. Zbytočne prehliadaný film. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na modré čísla udeľujem plný počet. A som trochu sklamaný z toho, o ako málo známu snímku ide. Prečo preboha? Ak by vznikla napríklad v produkcii Blumhouse, mohlo ísť o slušný nízkorozpočtový hit. Nnajviac ma The Room zaujalo tým, koľko tém ponúka na premýšľanie. Od toho, aby sme si želali skutočne len, to, čo je prirodzené, alebo to, že v živote skutočne nie je nič zadarmo a ak áno, tak za to musíme aj tak neskôr minimálne dvojnásobne zaplatiť. No a ide aj o materskú túžbu, ktorá je pre ženu skrátka ten najsilnejší pud v tele a mozgu. Alebo až po otázky náboženské, kedy môžeme usúdiť, že každý je stvoriteľom, čiže Bohom vlastného života a osudu. No a záver a posledný záber? Čo viac chete, ako niečo, čo vo vás bude rezonovať podobne, ako posledný záber v Inception. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

The Room je zatraceně originální thriller, kterých je jako šafránu, ovšem tento má oproti většině ostatních netuctových podívaných ještě jeden zásadní bonus navíc, a to že ve výsledku dává celý smysl, což poslední léta není zrovna úplně pravidlem, jelikož tvůrčí touha po co největší originalitě většinou ztroskotává na výsledné smysluplnosti a pochopitelnosti, zde tomu ale tak skutečně není. Tohle je opravdu vážně až nevídaně napínavá a především nepředvídatelná jízda, plná fungujících nečekaných zvratů a hlavně parádních nápadů, kdy si tvůrci s divákem hrají, jak chtějí a ten jim to baští i s navijákem, přičemž odměnou mu je pak ale opravdu silný filmový zážitek. Zápletka se jinak zdá být na první pohled skutečně zamotaná a vyžadující opravdu velkou pozornost, nicméně mě rozhodně přišla přehledná a ve výsledku, jak už jsem několikrát zmiňoval, mající hlavu a patu. Velkou předností filmu je jinak i atmosféra, budovaná především prostředím onoho domu, opomenout samozřejmě nemohu ani casting, kterému se nedá též nic vytknout, spád filmu pak nelze označit jinak než strhující a závěrečnou gradaci dech beroucí. Fungují zde ale i emoce a úplný závěr je pak už jen třešničkou na dortu. Tato nervy drásající jízda se zkrátka opravdu povedla a jsem přesvědčen, že je výjimečná i v tom, že dokáže zaujmout jak to opravdu náročné, tak i to bezduché „popcornové“ publikum, což se dnes už podaří jen skutečně málokterému snímku. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • V roce 2019 byl film oficiálně vybrán pro mezinárodní filmový festival Hof (Německo). (PamPero 1)
  • Natáčelo se od dubna do poloviny května 2018 ve starém domě, který je kopií benátského paláce, v Thimisteru v Belgii, a také ve studiu v Lucembursku kvůli rekonstrukci prvního patra tohoto domu kvůli rozpočtům. (bianci)
  • Film měl premiéru 15. dubna 2019 na Mezinárodním festivalu fantastických filmů v Bruselu. (PamPero 1)

Reklama

Reklama