Reklama

Reklama

Šmoulové

(seriál)
  • USA The Smurfs (více)
Animovaný / Rodinný / Fantasy
USA / Belgie, (1981–1989), 90 h 10 min (Minutáž: 12–23 min)

Tvůrci:

Peyo

Předloha:

Peyo (komiks)

Hrají:

Don Messick, Danny Goldman, Lucille Bliss, Frank Welker, Michael Bell, June Foray, Hamilton Camp, William Callaway, Alan Oppenheimer, Alan Young (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(256)

Veselé příběhy malých, ale modrou barvou nápadných skřítků - šmoulů. Šmoulové si žijí svým bezstarostným životem, který jim věčně kazí zlý černokněžník Gargamel a jeho kocour Azrael, kteří jsou posedlí touhou pochytat všechny šmouly a sníst je... (wader)

Recenze (319)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tento animovaný "šmoulovský" seriál mi spríjemňoval detstvo dlhé roky a už len z nostalgie musím dať aj tú štvrtú hviezdu. Dejovo to síce nie je žiadne terno, ale tie postavičky si človek jednoducho musí obľúbiť, hlavne Tatko Šmoula a Šmoulinka. Moji dvaja obľúbení. A Gargamel s kocúrom to je kapitola sama o sebe. Jednoducho tieto postavičky mám rád a rád si pozriem aj ich novodobých nástupcov. 80 % ()

eFOXsize 

všechny recenze uživatele

Šmoulové byly fenomén. Takový, že se staly módní ikonou, která se bude pravidelně vracet pro nové generace. To už něco vypovídá ne? A v každé generaci má neskutečný úspěch. Já jsem je milovala po vizuální i poslechové stránce. První kazety do walkmana jsem měla se šmoulama. A na dětských párty se pouštěly šmoulí písničky. A všechno bylo šmoulové. A jediné, co mě dokázalo u dětské lékařky v čekárně udržet, byly zdi polepené šmouly! Celá mánie díky seriálu... Jasných 5! ()

Reklama

MMR 

všechny recenze uživatele

Můj neoblíbenější animovaný seriál. Jako dítě jsem ten to miloval. A vlastně já ty šmoulíky miluju dodnes. Vždycky jsem si přál najít někde v lese šmoulí vesničku. Nádherní malí modrý tvorečkové žijící poklidně ve své vesničce. Ach jo, já chci být šmoula. Ale mám rád i Gargamela a Azraela:-) Tenhle seriál ke mně prostě patří, není epizody, která by se mi nelíbila. Jen je škoda, že nejsou nějaký ty filmy jako má Tom a Jerry nebo Scooby-Doo. Nejoblíbenější šmoula: Šmoula Nešika, trochu se v něm vidím. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Šmolkovia" boli svojho času hotový fenomén. Všade sa predávali tričká s ich podobizňou, samolepky, figúrky a všetky najrôznejšie suveníry. Decká to proste žrali. Komunita malých modrých trpaslíkov na čele so strašinom Taťkom Šmoulom a s jedinou ženskou v osade, Šmoulinkou. To by ma celkom zaujímalo ako sa rozmožovali. Svorne si nažívali vo svojich útulných domčekov z hríbov. Úhlavným nepriateľom im bol čarodej Gargamel a jeho kocúr Azreal. Ale s tými si vždy nejako poradili. *** ()

xpaja 

všechny recenze uživatele

Už jako dítě sem šmouly moc nemusel a teď už vůbec ne. Už tenkrát mi totiž vadily ty přísně černobílé a rozškatulkované charaktery. Jeden je chytrej, druhej linej, třetí silnej a další silně promiskuitní. Jinak si nedovedu představit jak by se množili, kdyby to o šmoulince neplatilo (i když tenkrát sem nad tím takhle neuvažoval). Přesto hodnocení z nostalgie třošku zvednu, v té době tu totiž nic o mnoho lepšího nebylo. ---== 50% ==--- ()

Galerie (61)

Zajímavosti (42)

  • Ve vesnici je celkem 5 šmoulích dětí. První je malé batole jménem Šmoulíček a čtyři další jsou už starší a jmenují se Čiloun, Šikula, Sašetka a Filuta (taky Kliďas). (LindaKola)

Související novinky

CGI Šmolkovia

CGI Šmolkovia

20.07.2005

Malí modrí škriatkovia s nápadnými bielými čiapkami zabávajú deti aj dospelých už od roku 1958, kedy začal Beligčan "Peyo" Culliford uverejnovať svoje krátke komixové stripy. Na popularite Šmolkov má… (více)

Reklama

Reklama