Reklama

Reklama

Šmoulové

(seriál)
  • USA The Smurfs (více)
Animovaný / Rodinný / Fantasy
USA / Belgie, (1981–1989), 90 h 10 min (Minutáž: 12–23 min)

Tvůrci:

Peyo

Předloha:

Peyo (komiks)

Hrají:

Don Messick, Danny Goldman, Lucille Bliss, Frank Welker, Michael Bell, June Foray, Hamilton Camp, William Callaway, Alan Oppenheimer, Alan Young (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(256)

Veselé příběhy malých, ale modrou barvou nápadných skřítků - šmoulů. Šmoulové si žijí svým bezstarostným životem, který jim věčně kazí zlý černokněžník Gargamel a jeho kocour Azrael, kteří jsou posedlí touhou pochytat všechny šmouly a sníst je... (wader)

Recenze (319)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tento animovaný "šmoulovský" seriál mi spríjemňoval detstvo dlhé roky a už len z nostalgie musím dať aj tú štvrtú hviezdu. Dejovo to síce nie je žiadne terno, ale tie postavičky si človek jednoducho musí obľúbiť, hlavne Tatko Šmoula a Šmoulinka. Moji dvaja obľúbení. A Gargamel s kocúrom to je kapitola sama o sebe. Jednoducho tieto postavičky mám rád a rád si pozriem aj ich novodobých nástupcov. 80 % ()

Potjoc 

všechny recenze uživatele

Momentálně je to můj úplně nejoblíbenější dětský kreslený seriál. Pokud si chci vybrat dějově nejlepší díly, tak jsou to ty z 1. řady - plné legračních zvukových efektů, ztřeštěná groteska po duchu Toma a Jerryho a i po duchu šmoulím komiksům. Postavy typu Gargamel a Azrael zbožňuji. Pokud si chci vybrat dobrý dabing, tak si vyberu 6. a 7. řadu. Díly se Šmoulíčkem v hlavní roli byli nudné. Znám snad každou postavu, co byla v seriálu. Poslední řada, kde cestovali světem a nebyli ve šmoulí vesnici, byly nudné. Jeden z těch seriálů pro děti, co se bohužel nevysílal přes deset let. Léta jsem to v kuse sledoval, ale až od roku 2010. Něco málo jsem znal i v 90. letech. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Už sú tu Šmolkovia, smejú sa toľko, až na letá zmenia sa zimy, maličkí priatelia s tebou sa veselia.“ Spomínate si na túto hravú pesničku z úvodných titulkov? Ja spomínam na ňu a tým pádom i na detské doby, kedy som si pravidelne sadal ku kresleným klasikám, ako boli „Káčerovo“, „Gumkáči“, „Rýchla rota“... alebo legendárni „Šmolkovia“. Dokonca sa ku mne dostali aj namakané cool „písmenkové“ samolepky, kde vždy nejaký Šmolko držal písmeno. Do toho čarovný les, tajomná Šmoulinka (jediná baba široko ďaleko), v temnej chatrči neporaziteľný, no pritom vždy prehrávajúci bosorák Gargamel (a jeho kocúr)... ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Mně tahle parta nikdy moc k srdci nepřirostla. To společenství je poněkud podivné. Víme proč, stejně jako se můžeme domnívat, proč si zrovna na tuto partičku jindy všudypřítomný současný genderový aktivismus neposvítí :-) Záporák Gargamel je neschopný trouba, který se většinou odrovná sám, takže celé společenství se povětšinou soustředí na výchovné působení uvnitř sekty. Není proto divu, že nejlépe hodnotím věčně zpruzeného Mrzouta a žvanila Koumáka, kteří se z té sekty vzorňáků aspoň trochu vymykají. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Šmolkovia" boli svojho času hotový fenomén. Všade sa predávali tričká s ich podobizňou, samolepky, figúrky a všetky najrôznejšie suveníry. Decká to proste žrali. Komunita malých modrých trpaslíkov na čele so strašinom Taťkom Šmoulom a s jedinou ženskou v osade, Šmoulinkou. To by ma celkom zaujímalo ako sa rozmožovali. Svorne si nažívali vo svojich útulných domčekov z hríbov. Úhlavným nepriateľom im bol čarodej Gargamel a jeho kocúr Azreal. Ale s tými si vždy nejako poradili. *** ()

Galerie (61)

Zajímavosti (42)

  • Když prezident NBC Fred Silverman uviděl, jak se jeho dceři líbí pánáček Šmoula, kterého dostala, rozhodl se, že ze Šmoulů udělá televizní seriál. (HappySmile)
  • Ve Francii byly díly, kde se objevili Johan a Peewit považovány za jiný seriál a byly distribuovány pod názvem "Johan et Pirlouit" (1985). (HappySmile)

Související novinky

CGI Šmolkovia

CGI Šmolkovia

20.07.2005

Malí modrí škriatkovia s nápadnými bielými čiapkami zabávajú deti aj dospelých už od roku 1958, kedy začal Beligčan "Peyo" Culliford uverejnovať svoje krátke komixové stripy. Na popularite Šmolkov má… (více)

Reklama

Reklama