Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jitka je obézní dospívající dívka, která se obtížně vyrovnává se svou tloušťkou a nemotorností i s posměšky spolužáků. Největší muka prožívá zejména v hodinách tělocviku vedených sympatickým tělocvikářem, dívkami přezdívaným Bohoušek. Jedinou výjimkou je vybíjená, kde její střely jsou nechytatelné. Nikdo netuší, že trénuje doma ve sklepě, kde se trefuje míčem do zdi, na níž je Bohouškovo jméno. Změnou k lepšímu se stane zápas ve vybíjené, který dívky vyhrají právě díky Jitčiným dělovkám. Hned při prvním zápasu ji kluk z publika označí přezdívkou Metráček, což ji tak dopálí, že do hry vloží veškerý vztek a výrazně přispěje k vítězství v turnaji. A právě tentýž kluk, který se jí po zápase omluví, ji přivede do atletického oddílu, kde se Jitka začne věnovat vrhu koulí a prožije tam svou první lásku. (TV Nova)

(více)

Recenze (169)

cariada 

všechny recenze uživatele

Příjemný snímek pro děti o zamilované dívce co má nadváhu. Poměrně škoda ,že je film černobílý. Mnohem líp by vynikl v barvě. I tak je to pěkná podívaná. Nejlepší jsou rodiče Jitky hlavně táta Lubomír Lipský co má pořád schůzy , když se po něm něco chce a nebo si radši přihne a pak pěkně perlí. Taky příjezd tety Helena Růžičková je kouzelný na malém prostoru podala takový výkon jako mnohá herečka nedá za celý film. Škoda ,že takové pohodové filmy se už netočí. ()

Nataniel73 

všechny recenze uživatele

Ja som sa po celý čas filmu úprimne bavil a jediné, čo mu chýbalo bolo farebné prevedenie. Metráček je plný skvelých hlášok a vtipných situácií. Bežné životné problémy žiakov sú tu podané vtipne a s nadhľadom hoci realita rozhodne nebola rúžová. Herecké výkony jak u mladých tak u starých sú presvedčivé a tak nemám dôvod dať menej ako štyri hviezdy. Tunajšie hodnotenie ma tak trochu prekvapuje. 75% ()

Reklama

Redyx1 odpad!

všechny recenze uživatele

Odpadní žumpa film,kdy tlustá holka je prezentovaná jako přebornice a vše ji najednou jde i díky malému Mrkvičkovi kterému by roli trenéra uvěřil jen opilec.Konečným odpadem je velký sportovec Jandák s Adidas taškou  a  celý odpad doplňuje blažený komunistický nádech nadšených žáků při blbé hře vybíjená!🤣 ()

easaque 

všechny recenze uživatele

rodinný film o starostech dospívající dívky se svou postavou mě vrací do dětských let spolehlivě a příjemně. Naštěstí ho neovlivnila tehdejší politická garnitura, tak je koukatelný v každém režimu. Filmově i herecky je na dobré úrovni a ani příběhem nezestárl – aspoň pro mě ne, i když nostalgicky nejspíše působit bude... lepší tři hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Je to film spíše pro holky, které mají problémy s nadváhou a bojují s tím v hlavě. I když v dnešní době tohle zpracování asi mnoho z nich neosloví a dnes už se na film nemá cenu dívat. Ve své době to nějakou hodnotu mělo a do průměru se to dostat mohlo, ale dnes už je to jen na slabé dvě hvězdy a postupnou cestu do zapomnění. Mě nebavila ani povinná školní četba, kdy nám to nutili a docela by mě zajímalo, jestli už to češtinářky nahradily něčím jiným, nebo zda zamrzly v minulém století a stále se toho drží. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (15)

  • Film byl natočen podle knihy „Metráček aneb Nemožně tlustá holka“ od Stanislava Rudolfa z roku 1969. V roce 1977 vyšlo její pokračování „Metráček 2 aneb Kosti jsou vrženy“. (SONY_)
  • Jana Schmedku (Lišák) si režisér Josef Pinkava vyhlédl ve škole, kam přišel vybírat děti do filmu. Jan Schmedka lítal po chodbě a působil jako rebel, do role tak zapadl. [Zdroj: dotyk.cz] (SONY_)
  • Když Bohoušek (Ladislav Mrkvička) řekne Lišákovi (Jan Schmedka), aby šel k tabuli a vyprávěl, jak je ve světě, tak on na to řekne, že všude je chleba o dvou kůrkách. Toto přísloví znamená, že nikde není nejlépe, že všude je něco dobré a něco špatné. (SONY_)

Reklama

Reklama